Maltese Terrier Ne Yer?

 Maltese Terrier Ne Yer?

Maltese Terrier, göz alıcı beyaz tüyleri ile tanınır. Oldukça enerjik küçük bir köpek ırkıdır. Oynak, arkadaş canlısı ve popüler refakatçi bir köpektir. Kendilerini anında sahiplerine sevdiren fevkalade sadık arkadaşlardır.

Doğal olarak tatlı ve hayranlık uyandıran ifadesi, bu köpeğin bu kadar uzun süre popüler kalmasının birçok nedeninden biridir.

Rahatlık arayanlar için terapi köpeklerinin yanı sıra yaşlılar için de harika köpeklerdir. Yavru maltese terrier beslenmesi yetişkin maltese göre değişiklik gösterir. Bu yüzde köpeğin beslenmesinde yaşına ve egzersiz süresine göre ayarlamak önemli.

Satılık maltese terrier için güvenilir sahiplendirme sitelerinden tercih etmelisiniz. Rengine, safkan olup olmadığına bağlı olarak maltese terrier fiyat değişkenlik gösterecektir. Cins bir köpeğin olup olmadığını öğrenmek için şecere belgesini görmenizi tavsiye ederiz.

Yavru Maltese Terrier Beslenmesi

Yeni sahiplendiğiniz maltese köpeğinizi hangi mamayla nasıl beslemeniz gerektiğinizi iyi bilmelisiniz. 2 aylık olana kadar yavruların anne sütünü alması gerekli. Anne sütü alamayanlar için de süt tozu ile beslenmelilerdir.

Maltese Terrier 2 aylık sonrasında artık yavru köpek kuru mamasına geçilmelidir. Maltalılar genellikle diğer köpekler gibi beslenirler. Kuru mama, ıslak mama, ev yapımı yiyecekler ve çeşitli ödül mamaları ile beslenebilirler.

Yüksek enerjiye sahip bu köpeklerin özellikle yavruyken mama içeriğinin kaliteli olmasına özen gösterilmeli.

Protein içeriği yüksek, vitamin-minerallerin olduğu kaliteli kuru mamalar. Yapay tatlandırıcı içeren, hayvansal protein içermeyen içeriklerden kaçının. Cilt ve tüy sağlığını güzelleştiren omega3-6 yağlarını da içermelidir.

Yetişkin Maltese Terrier Beslenmesi

Günde en az 2 öğünle beslenmeliler. Köpeğin kilosunu dengede tutmak için lif ağırlıklı en az %18 protein içermelidir. Yapay gıdalar içeren mamalar çoğu zaman mide rahatsızlıkları, mide bulantısı, ishal, zayıf cilt ve döküntü veya tüy inceltme gibi alerjik reaksiyonlara neden olurlar.

Balık yağı içeren köpek mamaları, Maltalılarınızın derisini ve tüylerini zenginleştirdikleri için mükemmeldir. Meyve ve sebze içeren köpek mamaları dengeli bir beslenme sağlar. Şeker içerdiği için az tüketilmelidir. Köpeğin vitamine ihtiyacı olup olmadığını öğrenmek için veteriner hekiminize danışmanız iyi olur.

Bazı köpek mamalarının içeriği yeterli olduğu için artı bir takviyeye gerek olmaz. Probiyotikler ile köpeğinizin bağırsak florasını düzenleyerek tuvalet ihtiyacını düzenler.

Maltese Terreier Obeziteye Yatkındır

Maltalılar, küçük ırk köpek cinslerinden oldukları için kilo almaya elverişlidir. Uzun yürüyüşler ve ağır aktiviteler de maltese için doğru olmaz.

Artrit sorunu yaşadıkları için eklem sağlı korunmalıdır. Bu tür sorunların gelişmesini önlemek için kondroitin ve glukozamin ile güçlendirilmiş bileşenler içeren mamalar takviye edilmelidir.

Maltese Terrier Islak Mama İle Beslenmesi

Konserve gıdalar, köpeğin ana beslenme planına dâhil olmamalı. Çünkü ıslak mama içerisinde barındırdığı bileşenşer ile kilo alımını tetikler. Hafta en az 2 defa ıslak mamayı köpeğin öğününe eklemenizde bir sakınca olmayacaktır.

İdeal konserve mamalarının içeriğinde yüksek protein içeriği, balık yağı ve bazı sağlıklı meyveler bulunur. Obezite riskini önlemek için kilosunun düzenli olarak kontrol edilmesini unutmayın.

Maltese Terrier İçin Tehlikeli Besinler

Evde köpek beslerken özellikle sizin yediğiniz gıdaların artıklarını vermemelisiniz.  Bazı insan yiyecekleri köpekler için tehlike arz etmektedir. Özellikle maya içerikli gıdalar, çikolata, kahve, alkollü ürünler, şekerli gıdalar, soğan, sarımsak içerikli yemekler…

Köpekler meraklı ve yaramaz canlılardır. Bu yüzden gözünüzün önünde olmadığı zamanlarda mutfağa erişimini kısıtlayın. Sizin görmediğiniz bir anda bu yasaklı yiyecekleri yemeleri sonucunda zehirlenmeleri olasıdır. Herhangi medikal bir ilacın köpeğin ulaşamayacağı yere kaldırmalısınız.  Köpeğiniz için son derece tehlikeli olan bu ilaçların ölümüne yol açabilir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu