Sağlık Turizmi Nedir, Nasıl Yapılır?

 Sağlık Turizmi Nedir, Nasıl Yapılır?

Sağlık turizmi nedir, nasıl yapılır? Sağlık turizmi, tıbbi tedavi almak amacıyla farklı bir ülkeye seyahat etme faaliyeti olarak tanımlanmaktadır. Bu tür hizmetler kimi zaman yüksek bütçeli olabilmektedir. Ancak aynı zamanda paradan tasarruf etmenizi de sağlayabilmektedir.

İnsanların sağlık amacıyla seyahat etmesinin birçok nedeni vardır. Ancak en önemlisi, kendi ülkelerinde uygun tedaviyi karşılayamamalarıdır. Bu, belirli tedavi türlerine erişimlerinin olmadığı veya yaşadıkları yerde bulunmayan uzman bakımına ihtiyaçları olduğu anlamına gelebilir.

Sağlık turizmi sadece tıbbi tedavi almaktan ibaret değildir! Aynı zamanda, ameliyattan kurtulurken veya kronik bir durum için tedavi alırken rahatlamak ve aileniz ve arkadaşlarınızla tatil zamanının tadını çıkarmakla ilgilidir.

Belirli prosedürler için bekleme listelerinden ve uzun süreli bekleme sürelerinden kaçınmak isteyenler için sağlık turizmi beraberinde önemli kazanımları getirmektedir.

Bu endüstrinin büyümesinin arkasındaki en önemli faktör; hastalar ve tıp uzmanları arasında sağlık turizmi bilincinin artmasıdır. Yine emekli veya engelli yaşlıları desteklemek için çalışabilen ve vergi ödeyen gençlerin daha az olduğu gelişmiş ülkelerde değişen demografi yapı da sağlık turizminin gelişmesine katkı sunmaktadır.

Sağlık turizmi, sağlık hizmeti için başka bir ülkeye seyahat etme sürecini içine almaktadır. Sağlık turizminden yararlanmayı isteyenler bunu; düşük maliyetle gelişmiş tıbbi tedavi hizmeti almak için tercih etmektedir.

Türkiye’de son zamanlarda sağlık hizmetlerinin uluslararası kalite standartlarında olması, bu sektörün ülkemizde gelişim göstermesini de mümkün kılmaktadır.

Ayrıca ülkemizde estetik cerrahi veya diş hekimliği gibi hizmetler uluslararası kalite standartlarında sunulmaktadır. Bu da sağlık turizminin ülkemizde gelişmesine katkı sunmaktadır. Daha geniş bir tedavi ve terapi yelpazesine erişme veya yenilikçi tedavileri kendi ülkelerinde bulamayanlar için Türkiye en mantıklı seçimdir.

Sağlık Turizmi Nasıl Yapılır?

Sağlık turizmi, insanların tıbbi tedavi için başka ülkelere seyahat etmelerine denir. Bu tür turizmin popülaritesi son on yılda arttırmıştır. Hemen her yıl çok sayıda hasta tedaviler için yurtdışına seyahat etmektedir. Bu da sektörün hızlı bir şekilde gelişim göstermesini mümkün kılmaktadır.

İnsanların sağlık hizmeti için yurt dışına gitmeyi seçmelerinin nedenleri farklıdır. Nitelikli bir sağlık hizmetinin bütçe dostu bir şekilde sunulması bunun ilk nedenleri arasında yer almaktadır.

Bazı ülkelerdeki tıbbi maliyetler, diğer ülkelere kıyasla son derece yüksektir. Sağlık turizmi, hastaların tıbbi prosedürleri veya tedavileri için yurt dışına seyahat ederek tasarruf etmelerini sağlamaktadır. Bunun için Türkiye son derece profesyonel bir hizmetin merkezinde yer almaktadır.

Bazı insanlar, belirli türdeki ameliyatlar veya prosedürler söz konusu olduğunda diğerlerinden daha iyi sonuçların olduğuna inanmaktadır. Örneğin, kalça protezi ameliyatı genellikle ülkemizde çok daha kaliteli bir şekilde yapılmaktadır.

Bu tür tedavileri Avrupa’da yaptırmak yerine Türkiye’nin tercih edilmesi, bütçe dostu bir hizmetin alınması anlamına da gelmektedir. Bu da gayet doğal olarak Türkiye’de son zamanlarda sağlık turizminin etkili bir düzeyde gelişim göstermesini mümkün kılmaktadır.

Türkiye de estetik cerrahisinden daha iyi sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Bu durum son zamanlarda Türkiye’ye estetik olmaya gelenlerin sayısının etkili bir düzeyde artış göstermesini de mümkün kılar. Böylece günümüz koşullarında turizm sektörünün ülkemizde profesyonel bir seviyede üstelik uygun fiyat aralığında sunulduğunu da rahatlıkla ifade edebiliriz.

Sağlık Turizminin Kapsamı Nasıldır?

Sağlık turizmi, sağlıkla ilgili tedavilere odaklanan bir turizm şeklidir. Hastalar, çeşitli nedenlerle kendi ülkelerinde bulunmayan tıbbi tedavileri yabancı bir ülkede de yaptırabilmektedir. Tedavi cerrahi, diş bakımı, fizyoterapi vb. içerebilmektedir. Hastaların tedavi için yurtdışına seyahat etmeyi seçmesinin birçok nedeni vardır.

Sağlık turizminden yararlanmayı isteyenlerin yurtdışında tedavi maliyeti kendi ülkesinde olduğundan daha düşük olabilmektedir.

Ayrıca bu insanların ülkelerinde uygun tesisler bulunmayabilir. Bu noktada hastalar, kendi ülkelerinde gerçekleştirilemeyecek operasyonları farklı ülkelerden almak isteyebilirler. Böyle durumlarda gayet doğal olarak devreye profesyonel sağlık hizmetleri girmektedir.

Kendi ilgi alanlarında olabilecek en iyi doktor veya cerrahlardan tedavi görmek isteyenler için Türkiye harika fırsatların adresi konumunda yer almaktadır.

Bu durum Türkiye’nin son zamanlarda sağlık turizminde ön plana çıkmasını mümkün kılmaktadır. Üstelik Türkiye’de sağlık hizmetinin yanı sıra sağlık turizmi sektörünün de geniş kapsamlı bir faaliyetin merkezinde yer aldığı bilinmektedir.

Sağlık turizmi, medikal turizm acenteleri ve hastaları dünyadaki hastanelere bağlayan medikal seyahat komisyoncuları da dahil olmak üzere çeşitli yöntemlerle mümkün olmaktadır.

Doğrudan müşterilere paketler sunan hastaneler ve klinikler tarafından doğrudan pazarlama yapılabilmektedir. Yine sosyal medya hesapları aracılığıyla da bu tür hizmetlere dair paylaşımlar yapılmaktadır.

Sağlık turizmi, medikal turizm pazarında yükselen ve büyüyen bir endüstridir. Tıbbi bakım ve hizmetler sunarak bireylerin sağlığını iyileştirmeyi amaçlayan bir seyahat türüdür.

Sağlık turizmi veya sağlık turizmi olarak da bilinmektedir. Bu noktada son zamanlarda sağlık turizminin dünya genelinde de etkili bir düzeyde gelişim gösterdiği bilinmektedir.

Dünya genelinde kimi insanlar tatil için başka ülkelere gitmektedir. Kimisi de sağlık hizmeti için farklı ülkelere gitmektedir.

Bu eğilim son yıllarda benimsenmiş ve teknolojideki ilerlemeler, küreselleşme ve insanlar arasında artan zenginlik gibi çeşitli faktörler sayesinde popüler hale gelmiştir. Bu noktada kimi zaman tatille sağlık turizmin birleştiği paketler de devreye girmektedir.

IntClinics sizlere bu konuda yardımcı olmak için sizleri site ziyaretine beklemekte ve danışmanlık hizmetlerinde yardımcı olmaktan memnun olur.

Sağlık Turizminin Gelişimi Nasıldır?

“Sağlık turizmi” terimi ilk olarak 2000’li yılların başında, daha fazla insanın tıbbi tedavi için yurtdışına seyahat etmeye başladığı zaman kullanılmıştır. Ancak, medikal turizmin artan popülaritesi nedeniyle endüstri yakın zamana kadar gerçekten yükseliş gösterememiştir.

Bununla birlikte, bu terim, sağlıklı yaşam seyahati ve sağlık turizmi gibi diğer terimlerle benzemektedir. Esasında bu tür hizmetler birbirlerini tamamlayan hizmetlerdir.

Sağlık turizmi, yurt içinde tedavi olmanız durumunda ödeyeceğiniz ücrete kıyasla daha düşük bir maliyetle tedavi olmak veya ameliyat olmak için kendi ülkeniz dışına seyahat etmek anlamına gelir. Bazı insanlar, sağlık ihtiyaçlarının bir parçası olarak kozmetik cerrahi yaptırmak için yabancı bir ülkeyi ziyaret etmeyi de göze alabilmektedir.

Özellikle Türkiye cerrahi alanda geliş bir ülke olduğundan geniş kapsamlı bir sağlık turizminin bulunduğu bir ülke olarak dikkatleri üzerine çekmektedir.

Sağlık turizmi, tıbbi tedavi almak amacıyla yapılan seyahat anlamına gelen medikal turizmi ifade eden nispeten yeni bir terimdir. 2000 yılında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından ‘’Sağlık Turizmi’’ kavramı kullanılmıştır.

Daha sonra 2002 yılında Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından kabul edilmiştir. Bu aşamadan sonra uluslararası sağlık turizmi de etkili bir gelişim sürecine girmiştir.

Daha fazlası için lütfen intclinics adresinden iletişime geçerek bilgi alınız.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu