En İyi Sanal Sunucuyu Kiralamak İstiyorum, Nelere Dikkat Etmeliyim?

 En İyi Sanal Sunucuyu Kiralamak İstiyorum, Nelere Dikkat Etmeliyim?

Sunucu, teknik olarak kullanıcıların bilgisayar ağları üzerinden veri kullanımı ya da paylaşımı yapabildiği bilgisayar birimleridir. Sunucuda depolanan verilere, ağa bağlı kullanıcılar tarafından erişilebilir. Yetkileri olması durumunda değiştirilebilir ya da silinebilir.

Depolanan verilere örnek olarak internet siteleri verilebilir. Web sitelerine ait her türlü içerik hosting hizmeti ile bir sunucuda depolanır. Web sitesine giriş yapan kullanıcılar, aslında arka planda bu sunucuya bağlanmış olur.

Sunucular verileri tek bir bilgisayar içinde bir bütün olarak saklayabileceği gibi kaynakları belli bölümlere ayrılarak depo alanı sanallaştırabilir.

Kaynakları bölümlere ayrılarak kullanılan sunuculara sanal sunucu denir. Ayrıştırma işlemi, kullanıcıya sunucu üzerinde daha fazla hakimiyet sağlama olanağı verir.

Ayrıca, mevcut sistem özelliklerinin yetmediği durumlarda da sunucu sanallaştırılarak ek kaynak yaratımı sağlanır. Böylece hem ihtiyaç duyduğunuz esnekliğe sahip olursunuz hem de gereksiz maliyet artışlarına maruz kalmazsınız.

Sunucu Paketleri Arasından Seçim Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyim?

İnternet üzerinden yapılan tüm paylaşımlar için sunucu kullanımı gerekir. Sunucuların farklılıkları yalnızca disk alanı, trafik kapasitesi gibi değişkenlerden kaynaklanmaz.

Sunucu türleri arasında yapısal farklılıklar da bulunabilir. Sunucuların farklı türleri ve özellikleri ise hangi paketi seçeceğinizi belirleyen etkenlerdir.

Sunucu ihtiyacınızı karşılamak için seçim yaparken, öncelikle ihtiyaçlarınızı doğru şekilde tespit etmelisiniz. Bir sunucudan beklentilerinizi ve önceliklerinizi sıralamak için aşağıdaki maddelerden faydalanabilirsiniz.

  • Hangi tür bir sunucuya ihtiyacınız olduğunu belirleyin: Verilerinizin saklanacağı sunucular farklı yapısal özelliklere sahip olabilir. Örneğin, doğrudan fiziki bir depolama alanı kiralayabilirsiniz. Bu alan farklı kullanıcıların verileri ile ortak kullanılabilir. Başka bir seçenek ise yalnızca kendinize ait olan, farklı kullanıcıların erişimine izin verilmeyen sunucular (dedicated) olabilir. Bunun yanında, verilerinizin farklı bölmelere ayırarak saklanmasını sağlayan sanal sunucu ile daha esnek bir paket de tercih edebilirsiniz.
  • Donanım özelliklerinin ihtiyaçlarınız ile uyumlu olmasına dikkat edin: Donanım, sunucunun omurgasıdır. Maksimum depolama alanınız, işlem hızı ve gücü gibi veriler, donanım özelliklerine bağlıdır. RAM, kullanılan güç kaynağı, anakart ve ekran kartı özellikleri, işlemci ve sabit disk donanım ekipmanları olarak sayılabilir. Bant genişliği de donanım araçları içinde önemli bir yere sahiptir. Bir saniye içinde gerçekleşebilen veri akışı bant genişliği ile tespit edilir. Yüksek bant genişliği, hızı veri akışı demektir. Veri paylaşımının aksamaması adına, sunucunun bant genişliğine dikkat etmek gerekir.
  • Sunucu paketi her ayrıntıyı içermelidir: Sunucuların hızını ve performansını etkileyen çok farklı değişkenler vardır. İncelediğiniz sunucu paketinin tüm değişkenler ile ilgili seçenekler sunduğuna emin olmalısınız. Aksi halde, yüksek maliyetli eklentiler yapmanız gerekebilir.
  • Kesintisiz aktif çalışma süresinin %99,5’ten yüksek olması gerekir: Sunucu, verilerinize erişebileceğiniz kaynaktır. İhtiyacınız olan her an erişim sağlamak için sunucunun da kesintisiz hizmet vermesi gerekir. Bakım, onarım gibi planlı kesintiler ile afetler gibi öngörülemeyen durumlar meydana gelebilir. Bu sebeple, %100 kesintisiz erişim gerçekçi olmaz. Yine de kesinti sürelerinin minimumda kalması beklenir. Aktif çalışma süresi ise uptime oranı ile ölçülür. Örneğin; yıl içinde 72 saatlik yani 3 günlük bir kesinti ön görülüyorsa, uptime oranı %99,178’dir. Bu süre bazı hizmetler için sorun yaratmazken, bazıları için büyük kayıplara neden olabilir. Bu oran ne kadar yüksek olursa, çalışma performansı da o kadar artar. Natro tarafından sunulan yedekli network altyapısı herhangi bir kesintide işinizin aksamadan devam etmesini sağlar.
  • Ücretsiz hizmetler avantaj sağlar: Bir sunucu firmasından beklenen, sunucunun korunması ve kesintisiz hizmet sağlamasıdır. Maliyeti düşük olan hizmetlerin ücretsiz olarak sunulması sizin için avantaj sağlayacaktır. Hizmet kalitesine güvenen bir firmanın, kurulumu ücretsiz yapması beklenir. Yeniden kurulum, kontrol paneli gibi hizmetlerin de ücretsiz olması avantaj sağlayacaktır.
  • Satış sonrası destek alabileceğiniz bir firmadan hizmet almalısınız: Hangi sunucu paketini tercih ederseniz edin, müşteri hizmetlerinden destek almanız gerekecektir. Kullanıcıların en çok düştüğü hata bu konuyu ikinci plana atmaktır. Oysa, hizmet kapsamında bulunması gereken en önemli noktalardan biridir. İhtiyacınız olan her an uzman desteği sağlayabilen bir firma ile çalışmak sorunları kısa sürede çözebilmek için önemlidir.

En Avantajlı Sunucu Fiyatları

Basit bir araştırma ile piyasadaki sunucu fiyatlarının ne kadar değişken olabileceğini görebilirsiniz. Bu farklılıkların bir nedeni, sunucuların yapısal özellikleridir. Genel olarak, ortak kullanılan sunucuların maliyetleri daha düşüktür. Tek kişinin kullanımına özgülenen hizmetlerin ise daha maliyetli olması beklenir. Benzer ürünler arasında fiyat farkını değerlendirmek için de fayda maliyet analizi yapmak gerekir. Ancak bu analizden sonra en avantajlı sunucu alımını yapabilirsiniz.

Fayda maliyet analizi farklı bir uzmanlık gerektirir. Bu nedenle, sunucu almadan önce bir uzmana danışmalısınız. Natro uzmanları, ihtiyacınıza yönelik en avantajlı sunucu fiyatlarını sunmak için size destek olacaktır.

Yüksek Performanslı Sanal Sunucu Kiralama Hizmeti için: Natro

Sanal sunucular esnek yapıları ile her geçen gün müşterilerin daha çok ilgisini çekmektedir. Sanal sunucu kullanımı ile ana sunucu bölümlere ayrılarak sanallaştırılır. Natro, sanal sunucu paketlerini müşterilerine en avantajlı şartlarla sunar. Belli dönemlerde sunucunuzun kullanım kapasitesi ve trafiği artabilir. Bu dönemler için daha az maliyetli bir seçenek sunan Natro, virtual private server (VPS) paketleri kullanılabilir. Virtual dedicated server (VDS) ise sanallaştırılmış dedicated sunuculardır. Yani, fiziksel sunucular gibi kişiye özgülenmiş alanlarda depolama yapılır.

Natro sanal sunucu paketleri, en gelişmiş donanım özelliklerine sahiptir. Kullanılan sunucuların aktif çalışma oranları %99,9’dur. Yedekli network altyapısı ile öngörülemeyen herhangi bir kesintide işlerinizin kesintisiz devam etmesini sağlar. 100 Mbit bant genişliği ile ihtiyacınız olan veri akış hızına ulaşırsınız. Üstelik tüm paketleri işletim sistemi, kontrol paneli, veri tabanı ve servis ihtiyaçlarınıza göre yapılandırabilirsiniz. Türkiye’de yüz binlerce müşterisi olan firma referansları ile hizmet kalitesini kanıtlamıştır. 7/24 uzman desteği de çözüm odaklı iş ortaklığı anlayışının bir parçasıdır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu