Safkan Pug Köpeği Nasıl Anlaşılır?

 Safkan Pug Köpeği Nasıl Anlaşılır?

Pug köpeğinizin safkan olması, enerji seviyesini, boyunu, tüy tipini ve mizacını tahmin etmenize ve ona hazırlanmanıza yardımcı olur. Satılık pug köpeğinizi bir yetiştiriciden almanız, ırk uzmanının gerçekleştirdiği seçilimler ile beklenen davranışsal ve fiziksel özellikleri göstermesini sağlar.

Safkan satılık pug köpekleri, fiziksel özelliklerini ve davranışlarını atalarından almaktadır. Bu köpeklerin genetiği, aynı ırk köpeklerin çiftleşmesi sayesinde değişmez.

Satılık pug köpeği alırken safkan olduğuna emin olmak istiyorsanız detaylı bir araştırma yapmanız gerekebilir. Bu konuda uzman veteriner hekiminize danışabilirsiniz.

Annesi ve babası hayatta olan pug köpeklerinin, veteriner hekim kontrolleri sayesinde saflık derecesi belirlenebilir. Başka bir yerden alınan pug köpeklerinin tüm bilgileri istenmelidir. Köpeğiniz hakkında bilgi veren şecere belgesi, önceki kuşaklarını ve özelliklerini öğrenmenizi sağlar.

Safkan Pug İle Kırma Pug Arasındaki Farklar

  • Safkan pug köpeklerinin eğitimi daha kolay ilerlerken kırma köpeklerin eğitimi daha zor şartlar gerektirebilir.
  • Safkan pug köpeğinin bakım rutinleri her zaman bellidir. Fakat kırma pug köpekler için bir rutin düzenlemek zorlayıcı olabilir.
  • Safkan pug köpekleri apartman hayatına uyum sağlayabilen köpeklerdir. Kırma köpeklerin davranış özellikleri farklı olacağı için apartman hayatına uyum sağlamama ihtimalleri bulunur. Bu durum ilerleyen zamanda sizin için zor olabilir.
  • Safkan puglar onun için seçtiğiniz kullanım ayaklarına ayak uydurur ve rahat bir şekilde hayatına devam edebilir. Kırma pug köpekleri ise farklı karakter özellikleri göstererek kullanım alanlarına uyum sağlamayabilir.
  • Safkan pug köpeklerinin beslenme planı bellidir. Alması gereken besinler, vitamin ve mineraller belli olduğu için mama seçimini kolay yapabilirsiniz. Kırma köpekler için yeni bir beslenme planı oluşturmak zorunda kalabilirsiniz.

 Pug Irkı Köpeklerde DNA Testi

Köpeğinize DNa testi yaptırmanız, safkan olup olmadığını anlamanızın en kesin ve net yoludur. Köpeklere DNA testi yaptırmak diğer işlemlere kıyasla daha kolaydır. Köpeğin anne ve babasının sahip olduğu DNA profilleri, yavru köpeğin DNA profili ile karşılaştırılır.

Böylece köpeğin safkan olup olmadığı ortaya çıkar. Köpek sahiplenirken DNA sertifikalı olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer sertifikası yoksa DNA testini siz yaptırabilirsiniz.

DNA testlerinde köpeğinizin hangi ırktan olduğu ve saflık düzeyi öğrenilebilir. Irkının özelliklerini yüzde kaç taşıdığı testler sonucunda anlaşılır.

Köpeğinize DNA testleri ile birlikte ebeveyn testleri ve kalıtsal hastalıklar için testler uygulayabilirsiniz. Bu şekilde köpeğinizin hangi hastalıklara yatkınlık gösterdiğini öğrenip gerekli önlemleri alabilirsiniz.

Safkan Pug Köpek Nereden Sahiplenilir?

Pug ırkı gibi özel, hassas ve safkan köpekleri barınakta bulmanız mümkün olmayabilir. Bu nedenle köpek satışı yapan platformları kullanmanız gerekmektedir. Bu platformların tüm resmi evraklarının izinli olduğuna dikkat etmelisiniz.

Aksi halde safkan sandığınız pug köpeğinizin ilerleyen zamanda aslında bir kırma köpek olduğunu fark edebilirsiniz. Bu nedenle güvenilir üreticileri ve köpek çiftliklerini tercih edebilirsiniz. Köpek üretimine uygunluk belgesi olan köpekler çiftleştirilerek üretilmektedir.

Köpeğinizi sahiplenmeden önce çiftliğin nasıl bir yer olduğunu ve güvenli olup olmadığını araştırabilirsiniz. Aynı zamanda çeşitli internet sitelerinde de pug ırkı köpek ilanlarına rastlayabilirsiniz. Fakat her nerede olursa olsun mutlaka köpeğinizi sahiplenmeden önce şecere belgesini istemelisiniz.

Pug Köpeği Sahiplenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Pug köpeğinizde doğuştan gelen sağlık problemleri olabilir. Köpeğinizin genel sağlık kontrollerini aksatmamanız önemlidir.
  • Köpeğinizin gün içinde en az 30 dakika yürüyüş yapması gerekir. Özellikle tarihte bekçi köpekliği yapmış pug köpekleri, günlük enerjilerini atma gereği duyar. Köpeğinizi dışarıya çıkaramadığınız günlerde ev içerisinde bol bol oyun oynayarak enerjisini atmasını sağlamalısınız.
  • Köpeğinizin ırk özelliklerini baz alarak nasıl bir karaktere sahip olduğunu az çok bilirsiniz. Köpeğinizin ihtiyaçlarını karşılayabileceği ve rahat edeceği bir ortamda yaşaması önemlidir. Köpeğiniz eve gelmeden önce ona özel bir alan oluşturmanız konforu için önemlidir.
  • Köpeğinizin beslenme tarzı, genel sağlık durumu yakından etkiler. Köpeğinizi sahiplenmeye karar verdiğinizde onun için en uygun ve kaliteli mama araştırmasına başlayabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu