Pug Köpek Irkının Çocuklarla Arası Nasıldır?

 Pug Köpek Irkının Çocuklarla Arası Nasıldır?

Pug köpek ırkının kendisi küçük olsa da altın gibi bir kalbi olduğunu ilk başta belirtmek isteriz. Bu küçük ırk köpeğin büyük kişiliğe sahip olmaları iyi bir aile köpeği yapmıştır. Puglar, çeşitli nedenlerle çocukların yanında olmak için harika köpeklerdir.

Pug yavru ilk defa köpek sahiplenecekler için de acemilerin rahatlıkla bakabileceği bir ırk olma özelliğini taşır.

Eğer sizde ilk defa köpek sahiplenmek istiyorsanız satılık pug ilanlarına bakarak bu sevimli köpeklerin sahibi olabilirsiniz. Pug fiyatları köpeğin rengine ve yaşına bağlı olarak değişiklik gösterecektir.

Köpekleri çoğu kişi sever. Fakat eve bir köpek getirme fikrine gelince çocuklarla iyi anlaşabilir mi ikileminde kalabilirsiniz.

Özellikle küçük çocuklu aileler, bu riski alma konusunda çekingen davranırlar. Puglar sevimli, oyuncu ve şimdiye kadar karşılaşacağınız en az çevik cinstir. Fevri hareketleri yoktur. Gayet yavaş ve uslu bir köpek olma özelliğine sahiptirler.

Pugların ailenize ve çocuklarınıza ne kadar iyi uyum sağladıkları hakkında daha fazla bilgi edinmek için yazımızın devamını okumaya devam edelim…

Pug Eğitimi Kolaydır

Eğitilmesi kolay köpek ırkıdır. Meraklı ve yaramazlık yapma konusunda zekidirler. Bu yüzden yavruluk dönemlerinde eğitimden geçmeleri çok önemlidir. Küçük ama büyük kişiliğe sahip olmaları kimi zaman başlarını belaya sokabilir.

Antreman yaptırmak istediğinizde eğer canları istemiyorsa inatçı olacaklardır. Çok hareket etmeyi sevmedikleri için bu konuda size güçlük çıkarabilirler. Eğitilmeleri yavruluk dönemlerinde kolay olacağı için bu dönemde onlara öğrettiğiniz komutları unutmayacaklardır.

Bununla beraber puglar son derece kolay kilo alırlar. Bu yüzden antrenman yaparken onlara çok fazla ödül vermemeye dikkat edin.

Pug İyi Aile Köpeği mi?

Doğal olarak sevecen olan Puglar bağ kurduğunuzda son derece sadık olacaklardır. Bu köpeklerin çocuklar dâhil olmak üzere yabancılarla da bağ kurması çok zor olmaz. Her zaman aile üyelerinin yanında olmak isterler. Yalnızlıktan hoşlanmazlar.

Uyurken bile sizinle beraber yatmak isterler. Agresif bir yüze sahip olmaları dışarıdan ürkütebilir. Ancak bu aldatmasın. Çünkü pug köpek cinsi oldukça komik, eğlenceli olduğu için karakteri yüz şekliyle ters orantılıdır.

Pug Köpek Irkının Çocuklarla İlişkisi

Sevimli kucak köpekleridir. Coşkulu, her zaman tetikte ve sahiplerine, ailenin diğer üyelerine karşı büyük bir sevgi gösterir. Kucaklanmayı ve okşanmayı severler. Başka bir evcil hayvanı sevdiğinizde bazen kıskanç veya agresif olabilirler.

Çocukların hareketlerine karşı son derece sabırlı olmaları iyi aile köpeği yapmıştır. Çocuklarınıza köpeğinizi dikkatli bir şekilde sevmeyi öğretmelisiniz. Mümkünse, çocukken veya en az 7 yaşında iken bir köpeğe sahip olmak en iyisidir.

Puglar oynamayı sever. Elbette bu hem köpeğinizin hem de çocuğunuzun seveceği bir şey. Bazı çocuklar diğerlerinden daha sert oynarlar Pugların kırılgan hayvanlar olduğunu unutmayın.

Bu köpeğin uyku alışkanlıkları nedeniyle kedilerle arası iyidir. Her ikisi de aktif olmaktansa uyumayı tercih ettikleri için iyi arkadaş olurlar. Yine de, yeni bir tane getirmeden önce kedinizin başka bir hayvanı benimsediğine emin olmalısınız.

Pug’lar Son Derece Sakindir

Sessiz köpeklerdir. Gerekmedikçe havlamazlar. Anlayışlı bir köpek olmaları çocuklar için tehlike arz etmicektir. Eğer yeni birini gördüklerinde minik ses tellerini devreye sokacaklar. Çocuklarla oyun oynarken onlara fevri hareket yapmazlar.

Bazı köpekler çocuklarla oyun sırasında üzerilerine atlar. Oyun olsun diye ısırmaya çalışırlar. Ancak Pug köpek cinsinde böyle bir şey söz konusu değildir. Gün boyunca çocuklarınızla takılırlar, onları mutlu ve harika yapmak için türlü oyunlar yaparlar.

Çocuklar için Puglar Nasıl Eğitilir?

Köpeklerde eğitim konusu tüm ırklar için geçerlidir. Her köpeğin belirli bir eğitimden geçmesi gerekir. Özellikle çocuklarla bir arada yaşayan köpekler için sosyalleşme eğitim almaları önemlidir. Köpeklerinize kurallara uymayı ve kendini dinletmenizi öğretmelisiniz. Pug’ların eğitilmesi genellikle kolaydır. Disiplin eğitimine iyi tepki verirler.

Puglar doğal dışa dönüklerdir ve sosyalleşmeyi severler. Ancak, Pug’ınızı daha sosyal hale getirmek için; Parka götürün. Diğer insanlarla etkileşime girmesini sağlayın. Sahile götürerek farklı bir alanda hava almalarını sağlayın. Diğer köpeklerle iletişime girmesine izin verin.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu