Maltipoo Tüy Döker mi?

 Maltipoo Tüy Döker mi?

Maltipoo, kendi gibi küçük olan iki köpeğin çiftleşmesi ile doğmuştur. Bu nedenle genlerini onlardan alır. Maltese terrier ve toy Poddle ırklarının çaprazlaşmasıyla dünyaya gelmiştir. Bu iki ırkında özelliklerini genlerinde taşımaktadır. Yavru maltipoo çok az tüy döker.

Ancak köpeğin tüy dökmemesi diye bir şey yoktur. Bazı köpek ırkları tüy dökmeyen olarak tanımlanır. Genellikle diğer ırklara göre daha az tüy döktükleri anlamına gelir ki Maltipoo söz konusu olduğunda durum böyledir.

Sağlık çok büyük bir rol oynadığından, Maltipoo’nuzun sağlığını korumak, dökülmenin minimumda kalmasını sağlayacaktır. Aşırı derecede dökülüyorsa bunun daha önemli bir sorunun işareti olabileceğini unutmamak önemlidir.

Eğer köpeğimin bakımını çok iyi yapar, aksatmam diyorsanız satılık Maltipoo ilanlarına bakabilirsiniz. Maltipoo fiyat hakkında satıcılardan fikir alabilirsiniz. Ancak unutmayın ki, köpeğinizin bakımını ne kadar düzenli yaparsanız o kadar az tüy döker ve daha sağlıklı olur.

Maltipoo Tüy Döker mi?

Yavry köpeğiniz, bazı yetişkin Maltipoo’lardan daha yumuşak ve kabarık tüylere sahiptir. Bunun nedeni büyüdükçe yetişkin paltosuna yavaş yavaş geçiş yapan bir köpek yavrusu paltosu ile doğmasıdır. 16 aylık olduklarında artık yavruluk tüylerini değiştirirler.

Maltese terrier genlerini daha ağır taşırsa hafif dalgalı ve düz tüylere sahip olur. Toy poodle genlerini daha çok taşırsa da daha yoğun kıvırcık tüylere sahiptir. Poodle, aşırı tüy döktüğü için eğer maltipoo onun genlerini daha çok taşırsa dökülmeleri de genetik olduğu için buna bağlı olacaktır.

Aşırı tüy dökülmesi, köpeklerde alerjenlere yol açar.  Tüy dökülmesine yol açan alerjenlerin olup olmadığını anlamak için yediği mamanın içindekilere bakılması gerekirse mama değişikliği yapılmalıdır.

Aşırı dökülmenin bir başka nedeni de pire, bit veya akar gibi parazitler olabilir. Veteriner hekim tarafından köpeğinize özgü bir diyet planı alabilirsiniz. Tüy dökmemesi için hangi mineral yağların kullanması gerektiği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Düzenli bakım tüy dökülmesinin önüne geçilebileceği bir başka aşamadır. Maltipoo’nuzu haftada en az 2 kez tüylerini taradığınız bir plan izlemelisiniz. Köpekler hangi tüy tipine sahip olsa da tüylerini taramak dökülmenin önüne geçmenin ve daha da aza indirmenin en garanti yoludur.

 

Maltipoo Ne Kadar Tüy Döker?

Her köpeğin ölü tüylerinden kurtulduğu ve yeni sağlıklı tüylerin çıkardığı dönemde geçer. Bazıları daha yoğun tüy dökülmesi yaşarken bazıları da daha hafif bir dökülme yaşayacaktır.

Köpeklerde tüy yenileme döngüsü cinsten cinse ve hatta aynı cins köpeklerde bile önemli ölçüde değişebilir. Yıl boyunca maltipoo tüy dökülmesi çok hafif seyredecektir. Evinizin etrafına serpilmiş bulunan dökülen tüylerin miktarı minimum düzeyde olacaktır.

Maltipoo Hipoalerjenik mi?

Bazı kişilerin köpek tüylerine karşı alerjileri olur. Hipoalerjenik köpekler ise daha az ve neredeyse hiç tüy dökmedikleri için alerjisi olanlar içi uygundur. Maltipoo ise hipoalerjenik bir köpektir. Kıvırcık tüyleri olduğu için diğer köpek cinslerinden farklıdır. Bu cinsler genellikle alerjisi olan kişilerin sahiplenebileceği bir ırk olmuştur.

Maltipoo Tüyleri Ne Sıklıkla Taranmalı?

Eğer bir Maltipoo sahibiyseniz köpeğinizin mükemmel bir görüntüye sahip olması aynı zamanda sağlıklı olması için tüylerin taranması son derece önemli olduğunu her köpek sahibi bilir.

Her köpek sahibinin tımar seanslarını ne kadar zaman harcanması gerektiği konusunda kafaları karışıktır. Öncelikle köpeğin tüy yapısını bilmek gerekiyor. İpeksi ve düz saçlı maltipoo, tüylerini çözmek ve kiri çıkarmak için orta sertlikte ve sıkı kıllı bir fırça için daha uygundur. Kalın ve kıvırcık saçlı köpeğiniz için standart bir fırça yeterli gelecektir.

Haftada 2-3 defa tımar edilmesi yeterlidir. Köpeklerin haftada düzenli bir şekilde taranması öneriliyor. Ancak aşırı fırçalama köpeklerin derisinin tahriş olmasına neden olur.

Bunun sonucunda da tüylerinin dökülmesi azalması gerekirken daha da artacaktır. Köpeğinizi yukarıdan aşağıya tek yönde tarayın. Böylece yağların eşit olarak dağıtılmasını sağlayacak ve dökülmeyi azaltacaktır. Köpeğinizi fırçalarken nazik olmayı unutmayın.

Maltipoo Ne Sıklıkla Taranmalı

Köpeklerin tüylerini sağlıklı ve parlak tutmak için düzenli taramak yeterli olsa da sadece bu bakım yeterli olmaz. Köpeğinizin gerektiğinde banyo yaptırılması, dişlerinin de fırçalanması çok önemlidir.

Bir köpeğin çok banyo yaptırılması cildini kurutmaya, pürüzlü yapmaya ve pul pul dökülmesine yol açar. Yaz aylarında köpeğinizi ayda bir kere yıkamanız yeterli olacaktır. Küçük köpek ırkı olduğu için kire ve toza karşı da çok temaslı olmayacaktır.

Köpeğinizi yıkarken tüy dökülmesini azaltmak için yumuşak köpek şampuanı kullanın. Banyo sonrası ıslak tüylerini fiber bir havluya güzelce kurutun.

Havlu kullanırken tüylerini yumuşak bir şekilde kurutmaya dikkat edin. Hassas bir köpek olduğu için sert darbelere karşı cildi tahrişe yol açabilir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu