Maltese Terrier İyi Aile Köpeği mi?

 Maltese Terrier İyi Aile Köpeği mi?

Maltese Terrier, tatlı, zeki bir köpek olan aynı zamanda ipeksi tüyleri ile göz alıcıdır. Yıllar önce Akdeniz’de ortaya çıktığı rivayet edilen bu köpekler filozoflar, soylu kimseler ve kraliyet aileleri tarafından tercih edildi. Böylece yüksek bir statüye sahip olmaları onları mükemmel görünüşlerini de taçlandırır.

Yavru maltese terrier, oynamayı seven çok enerjik bir köpek cinsidir. Bu köpeklerin daha küçük olması sayesinde her yere yanınızda kolayca götürmenizi sağlar. Yabancılara ve diğer hayvanlara karşı da uysallık gösterir.

Küçük köpek ırkı olması ve ideal apartman köpeği oldukları için satılık maltese terrier ilanlarına bakabilirsiniz. Çok sosyal ve oyuncudurlar. Maltese terrier sahibi olmadan önce çok iyi karar vermelisiniz. Karar verdikten sonra Maltese terrier fiyat araştırması da yaparak en uygun ve sağlıklı bir malta köpeğini evlatlık edebilirsiniz.

Maltese Terrier İyi Aile Köpeği mi?

Harika bir aile köpeği olurlar. Ancak ailenize girmeden önce birçok faktör etkileyebilir. Her köpeğin hem iyi hem de kötü özellikleri vardır.

Köpeklerde tıpkı bizler gibi farklı karakter özelliklerine sahiptirler. Önemli yavruluk dönemlerinde onlarla yakından ilgilenmek ve eğitimlerine çok erkenden başlamaktır.

Erkek yaşlarda sosyalleşme eğitimi alan bir Malta köpeğinin yetişkinlik dönemlerinde sizi daha iyi dinleyecektir.

Tehdit altında olduğunu hisseden Maltese, kendini ve sevdiklerini korumak için saldırgan olacaktır. Küçücük boyutlarına rağmen eğer kışkırtılırsa zararlı olacaktır.

Malta köpeğinizi sahiplenmeden önce doğaları gereği havlamaya eğilimi olduğunu bilmelisiniz. Sessiz bir köpek arıyorsanız maltase terrier sizin için uygun bir köpek olmayacaktır.

Maltese Terrier Küçük Çocuklarla İyi mi?

Son derece dışa dönük ve zeki köpeklerdir. Nazik ve kırılgan yapıya sahiptirler. Bu yüzden küçük çocuklardan zarar görme ihtimalleri yüksektir.

Bununla beraber bu yavrular, çocuklar için iyi bir bakıcıdır. Çocuklarınızın başında onların zarar görmemesi için iyi bir gözcü olurlar. Oyuncu ve cana yakın yapıları çocuklar tarafından oldukça sevilmelerini sağlar ve sekiz yaşından büyük çocuklar için çok idealdir.

Kemiklerinin son derece kırılgan olması küçük çocukların istemeden olsa üzerlerine düşmesi sonucunda kırılabilir.

Maltese Terrier Bebekli Aileler İçin Uygun mu?

Maltese Terrier’in çocuklarla özellikle bebekler için son derece iyidir, ancak bebekler genel olarak hala çevrelerinin farkında değildir ve köpeğe oldukça zararlı olabilir. Bebeklerle arası çok iyi olsa da bazı durumlarda köpeğiniz için tehlikeli olabilir.

Bebeklerin sert davranması üzerine köpeğinizin canını acıtmaları yüksektir. Ayrıca gürültülü ortamlardan hoşlanmayan Maltese terrier bebek ağlamalarından da rahatsız olacaklardır.

Maltese Terrier Diğer Köpeklerle Anlaşır mı?

Sosyal bir köpek olan Maltese, iletişim konusunda sorun yaşamazlar. Doğal ve açık olmaları merak duygularını sürekli tetikler.

Köpek parklarına gittiğinizde diğer tüylü arkadaşlarla iletişim kurmaya çalışır. Eğer ona karşı tehlike yaratmazlarsa gayet uysal olurlar. Yabancı köpeklerle iyi geçinip cana yakın arkadaş canlısıdırlar.

Maltese eğitimi yavruluk dönemlerinde sahip oldukları sosyal etkileşim, köpeğin ne kadar iyi olduğunu belirler.

Eğer iyi eğitilmişse ve küçüklüklerinden beri sosyalleşiyorlarsa diğer köpeklerle geçinmeleri kolay olacaktır. Aksi takdirde sosyalleşmeden büyürlerse eğer daha soğuk ve saldırgan olmaları yüksektir.

Maltese Terrier En İyi Anlaştığı Köpek Cinsleri

Basset Hounds,
Cocker Spaniel,
Golden Doodle,
Maltipoo,
English foxhound,
Toy Poodle,
Pomeranian Boo

Bu köpek ırkları yaşamak için çok büyük bir alana ihtiyaçları yoktur. Çok az tüy dökücü oldukları için alerjiye yatkın olan kişilerin rahatlıkla sahiplenebileceği bir ırktır İyi bir aile köpeği canlı, oyuncu, aktif ve enerjik olmalıdır.

Sahiplerini eğlendirmek için her türlü şaklabanlığı yaparlar. Çocukların bir köpeği besleyerek öğrenebilecekleri birçok değerli ders vardır. Daha erken sorumluluk alarak çocukların görev bilincine varmış olacaklar.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu