Pug Köpeği Tuvalet Eğitimi

 Pug Köpeği Tuvalet Eğitimi

Pug ırkı köpekler orta derecede eğitilebilir köpeklerdir. Bu nedenle bazı eğitimlerin verilmesi için çaba göstermeniz gerekebilir.

Özellikle pug yavru köpekleri tekrarlayan rutinlerden hoşlanmaz ve kısa sürede sıkılır. Köpeğiniz için farklı yöntemleri denemeye çalışmalısınız. Pug yavru köpekler için tuvalet eğitimi, doğru yöntemler kullanılarak kısa sürede çözülebilir.

Pug yavru köpeğiniz için köpek tuvalet pedleri ya da çip pedleri alarak evde istediğiniz alana tuvaletini yapmasını sağlayabilirsiniz.

Pug ırkı zeki köpeklerdir ve verdiğiniz eğitimleri kısa süre içerisinde kavrar. Eğitilebilirlik durumu, köpek ırk standart özelliklerinde orta seviyede kabul edilir.

Bu nedenle tuvalet eğitimine henüz yavruyken başlamanız daha olumlu sonuçlar almanızı sağlar. Tuvalet eğitiminde hemen işe başlamak ve zaman kaybetmemek önemlidir.

Pug Köpeği Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

  1. Köpekler nerede tuvalet ihtiyacı gelirse orada bu ihtiyacını karşılamak ister. Bu nedenle öncelikle köpeğinizin ev içerisinde nereye tuvaletini yapmasını istediğini belirlemelisiniz. Seçtiğiniz alanı gazete kağıtları ile doldurmalısınız.
  2. Köpeğiniz yemek yedikten sonra onu tuvalet için belirlediğiniz alana yakın tutmaya çalışmalısınız.Tuvalet eğitiminin ilk günlerinde seçtiğiniz bölgenin olduğu odada kalması faydalı olur.
  3. Köpekler yemek yedikten ortalama 1 saat sonra tuvaletini yapmak ister. Bu nedenle yemek yedikten sonra tuvalet alanının yakınında olması önemlidir. Köpeğiniz ihtiyacını karşılayana kadar alandan uzaklaştırılmamalıdır.
  4. Köpeğiniz bu alanda kısa süre içerisinde, kendi kendine ihtiyacını karşılar. Zemini tamamen gazete ya da ped ile kaplarsanız etraf kirlenmez. Tuvalet kağıdının üzerindeki dışkıyı almanız yeterlidir.
  5. Eğitimin ikinci gününde tuvalet kağıdı sayısını azaltabilirsiniz. Birkaç gün kağıtları azaltarak devam edebilirsiniz. Bu zaman içerisinde hep aynı alana yapmasını sağlamalısınız.

Pug Köpeği Dışarıda Tuvalet Eğitimi

Pug köpeğinizle dışarıda eğitime başlamak için 3 ayını tamamlaması gerekir. Köpeğinizle dışarı çıktığınızda tuvaletini yaparsa onu ödüllendirerek övgü dolu sözler söyleyebilirsiniz. Böylece dışarıya tuvaletini yapmasının doğru olduğunu anlar.

Eğitimin başlangıç aşamasında köpeğinizin mama saatleri aynı zamanda olmalıdır. Aynı zamanda besin seviyesi de aynı devam etmelidir.

Belli bir rutine bağlı olarak aynı saatlerde dışarı çıkması eğitimin daha verimli geçmesini sağlar. Yaklaşık 3-4 ay rutin halinde devam etmeniz faydalı olur. Tuvalet eğitiminin ilk günlerinde, günde 4 defa ve en az 30 dakika dışarıda vakit geçirmeniz tuvalet ihtiyacını gidermesi için önemlidir. Zamanla günde 2 defa çıkmanız yeterli olacaktır.

Pug Köpeği Tuvalet Eğitiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Köpeğiniz için tuvalet alanının belirlenmesi önemlidir. Köpeğiniz eve ilk geldiği andan itibaren tuvalet alanı öğretilmelidir. Köpeğiniz eve geldiğinde yaşam alanını belirlemek için tuvaletini yapmak isteyecektir. Bunu anladığınızda belirlediğiniz alana götürmeniz gerekir.
  • Köpeğinizin tuvaletini yaptığı alanı koklamasına izin vermelisiniz. İkinci kez tuvaletini yapana kadar alanı temizlememelisiniz. Böylece koku sayesinde tuvaletini nereye yapacağını daha kolay öğrenir.
  • Köpeğiniz evde herhangi bir alana tuvaletini yaptığında mutlaka temizlemelisiniz. Aksi halde köpeğiniz tekrar bu alana tuvaletini yapmak isteyebilir.
  • Bu süreçte köpeğinizi iyi gözlemlemelisiniz. Hareketlerinden tuvaletinin geldiğini anlamanız mümkündür.
  • Tuvaletini her yaptığında onu ödüllendirmeyi ihmal etmemelisiniz.
  • Bu süreçte her zaman tutarlı ve sabırlı olmalısınız. Köpeklerin tuvalet eğitim süresi ırkına, yaşına ve diğer faktörlere göre değişebilir. Bu zaman içerisinde ona kızmamalı ve ceza vermemelisiniz.

 Pug Köpeklerde İdeal Tuvalet Eğitimi Zamanı

Uzmanlar köpekler için tuvalet eğitiminin 12 ila 16 haftalık olduğunda başlaması gerektiğini söylemektedir. Bu sürenin belirlenmesi köpeklerin mesane ve bağırsaklarının gelişmesi ile ilgilidir.

12 haftalık köpekler mesanesini ve bağırsak hareketlerini yönetmeyi öğrenir ve vücudunu kontrol edebilir. Sahiplendiğiniz yavru köpeğiniz 12 haftadan daha büyükse ve tuvalet eğitimi yoksa eğitim süreciniz daha uzun sürebilir.

Köpeğinizin herhangi bir sağlık sorunu yoksa ve 6 ila 18 ay arasındayken tuvalet eğitimini tamamlamalıdır. Bir köpeğin sağlıklı bir şekilde ev tuvalet eğitimini alması 4 a ila 6 ay kadar sürebilir. Hatta bazı yavru köpeklerde bu süre 1 yılı bulabilir. Köpeğinizin boyutuna göre tuvalet eğitiminin süresini tahmin etmeniz mümkündür.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu