Maltese Terrier 2022 Güncel Fiyatları

 Maltese Terrier 2022 Güncel Fiyatları

Malta kökenli ve küçük boyutlu Maltese Terrier köpekleri, gemilerdeki kemirgen zararlı hayvanları avlamak amacıyla yetiştirilmiştir.

Daha sonra West Highland beyaz terrier ve Yorkshire Terrier köpeği gibi oyuncak ırk köpekleri yaratmak için, birkaç terrier köpek ile birlikte yetiştirilmiştir. Mükemmel birer evcil hayvanlardır. İyi huylu olmaları ile bilinirler ve çevresindeki herkesle iyi anlaşan köpeklerdir.

Maltese Terrier fiyat aralığı ortalama 16000 TL dir. Satın alma masrafları ve bakım masrafları ile bu fiyat daha da yükselebilir. Sevecen, saldırgan olmayan, hem yetişkin hem de çocuklar içi çok iyi bir arkadaş olan terrier köpekler, oldukça popüler ve tercih edilen bir ırktır. Bu nedenle fiyatlarının yüksek olması normal karşılanmaktadır.

 Maltese Terrier Fiyat Aralığı Nedir?

Maltese Terrier köpeği, en popüler ırklardan biridir. Maltese Terrier fiyat aralığı ortalama 8000 ila 25000 arasında değişmektedir. Küçük boylu, uzun ömürlü ve oyuncu bir karaktere sahiptirler.

Maltese Terrier köpekleri hakkında bir araştırma yapılırsa, nereden alındığına ve yetiştiricisine bağlı olarak 15000 ile 30000 TL arasında bir maliyetini olduğunu görebilirsiniz.

Aynı zamanda sağlık sertifikası, seyahat masrafı ve başka ülkelerden köpek sahiplenme ile ilgili olan masrafların ödenmesi zorlayıcı olabilir. Bu nedenle çevrenizde ve size yakın konumlardaki terrier köpekleri sahiplenmeniz daha az masraflı olur.

Maltese Terrier fiyat aralığı 2020’de 2500-3500 TL iken pandemi ile birlikte 4500-9000 TL arasında fiyatlara ulaşmıştır. Tüm dünyada yaşanan eve kapanma süreci köpek sahiplenme oranını gözle görülür şekilde yükseltmiştir.

Maltese Terrier Fiyatlarına Etki Eden Faktörler

  • Köpek yetiştiricileri, yavru Maltese Terrier köpeklerin fiyatları üzerinde büyük etkiye sahiptir. Bir yetiştirici uzun yıllardır Maltese Terrier yetiştiriyor ve yüksek kaliteli yavrular üretiyorsa, fiyatlarını da bu düzeyde artırır.
  • Köpeklerin kökeni ve soyu fiyatlandırılmasında etkilidir. Yavru köpeklerin gösteri köpeği gibi yetişmesi ve safkan olmaları fiyatlarının yüksek olmasına neden olur.
  • Köpeğinizin sağlık kontrollerinin yapılıp yapılmadığı ve aşılarının tam olup olmadığı fiyatlandırmasını etkilemektedir.
  • Sosyalleşme düzeyi ve eğitim seviyesi de Maltese Terrier köpeklerin fiyatlarının artmasına neden olur. Eğitimleri bir yetiştirici tarafından verildiyse ekstra maliyetli olacaklarını bilmelisiniz.
  • Maltese Terrier köpeklerinin fiyat artışında arzın düşük olması önemlidir. Yaşadığınız bölgede az sayıda yetiştirici varsa, fiyatı otomatik olarak artar.
  • Dişi Maltese Terrier köpekler erkeklere kıyasla daha fazla tercih edilir. Bu nedenle dişi köpekler daha yüksek fiyatlara satılmaktadır.

Tüm bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda Maltese Terrier köpeğinizin fiyat ortalaması yaklaşık 15 bin ila 30 bin TL arasında olur. En kaliteli ve sağlıklı yavru köpeklerin fiyatları ise 40 bin TL civarında olabilir.

Maltese Terrier Diğer Maliyetleri

Maltese Terrier köpek sahiplenmenin yıllık maliyetleri bulunmaktadır. Özellikle ilk yıllar en çok masraf yaptığınız dönem olur. Çünkü birçok malzeme almanız gerekir ve yavruluk döneminde veteriner kontrollerini ihmal etmemelisiniz. Bu dönem yaklaşık 5 bin ila 6 bin TL arasında değişebilir. Köpeğinizin düzenli maliyetleri ise;

  • Veteriner masrafları; Köpeğinizin ilk yılında yaklaşık 8000 liralık bir veteriner masrafı olabilir. Dışkı muayenesi, aşılar ve kısırlaştırma işlemleri uygulanmalıdır. Köpeğiniz iki yaşına girdiğinde bu maliyet yaklaşık 6000 liraya düşebilir. Kan çalışmaları, kalp kurdu testi gibi işlemler tamamlanmalıdır.
  • Mama ve oyuncak; Maltese Terrier köpeklerin aşırı yeme alışkanlığı yoktur. Yavru ve yetişkin Maltese Terrier köpeklerinin yıllık mama maliyeti, yaklaşık 1200-1400 TL dir. Köpeğinize alacağınız oyuncaklar ise en düşük maliyetli ürünlerdir. Köpeğiniz için evde kendiniz çeşitli oyuncaklar yaparak maliyeti oldukça düşürebilirsiniz.
  • Eğitim; Köpeğinizin eğitimine gereken özeni göstermelisiniz. Özellikle yavruyken eğitimine başlamanız önemlidir. Köpeğinize evde eğitim vermek için vaktiniz yoksa, özel derslere götürebilirsiniz. Bu eğitim ve faaliyetler ortalama 1300 TL ila 3900 TL arasında bir masrafa neden olur.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu