Pug Köpeği Özellikleri ve Beslenmesi

 Pug Köpeği Özellikleri ve Beslenmesi

Arkadaş canlısı Pug ırkı köpekler, tıknaz ve kare orantılı bir vücuda sahiptir. Yuvarlak kafasında deri kırışıkları bulunur ve bu görünüm ona ayrı bir hava katar.

Satılık Pug ilanlarında onların göz alıcı gözlerinden ve sevimli yüzlerinden etkilenebilirsiniz. Satılık Pug köpeklerine olan talep dış görünümleri ile birlikte iyi karakter özellikleriyle artmaktadır. Pug köpekleri fazla büyümezler ve küçük ırk köpekler sınıfına dahil olurlar.

En eski köpek ırklarından biri olduğu bilinir. Pug köpeklerin atalarının Bulldog köpekler olduğu da sıklıkla karşılaşılan teorilerden biridir. Pug köpeklerinin oldukça duygusal oldukları söylenebilir. Evde bakılmaya uygundur ve dışarıda hayatlarını sürdüremezler. Sıcak ve soğuk hava şartlarından etkilenirler.

 

Pug Köpeği Fiziksel Özellikleri

 

Satılık Pug ilanlarına bakarken, sahipleneceğiniz köpeğin farklı fiziksel özelliklere sahip olduğunu görebilirsiniz.

  • Vücut

Kısa bir gövde yapısı vardır. Göğüs kısmı geniştir ve kemerli kalın bir boyuna sahiptir. 25 ila 33 cm arasında boyları bulunur. En fazla 6 ila 8 kg aralığında olmaları sağlıkları bakımından idealdir.

  • Kafa

Vücuduna göre daha geniş ve koyu renkli bir kafaları vardır. Kafasında kırışıklık vardır. Kırışıklığı yaşının anlaşılmasını zorlaştırır ve ona sevimli bir görünüm katar. Burun ve ağız kısmı siyah renktedir. Keskin dişlere sahiptir. Burun kısmı kısa olduğu için solunum problemleri yaşamaktadır. Rahat nefes almak için dillerini dışarı çıkarmayı tercih ederler.

  • Gözler

Siyah, kahverengi ve yuvarlak gözlere sahiptir. Pug köpeklerin gözlerini koruyacak kaş kemeri bulunmaz. Bu nedenle güzel ve iri gözleri oldukça hassastır.

  • Kulaklar

Kulakları kafasının iki yanında ve düşük şekildedir. Uç kısımlara doğru siyahlık artar.

  • Kuyruk

Kalça kısmının üzerine doğru kıvrılan kuyrukları vardır. Kuyruklarının bir tarafa yönelmesi için iki kez döndükleri bilinir.

  • Tüy

Parlak, yumuşak ve pürüzsüz bir tüy yapısı vardır. Tüyleri kısadır ve çift katmanlıdır.

  • Renk

Pug ırkı köpekler siyah, kahverengi, açık kahverengi ve kayısı renginde olabilir.

Pug Köpeği Karakter Özellikleri

  • Pug köpekleri sevecen ve sadık bir arkadaştır. Sahibine sadıktır ve her zaman memnun etmek ister.
  • Sahibi tarafından ilgi görmek ve sevilmek ister. Sevimli bakışlarıyla aile üyelerine mutluluğunu belli eder.
  • Evde bakılmaya ve yaşamaya uygundur. Yaşadığı evde insanlara iyi arkadaşlık yapar. Çocuklar ile olan ilişkisi iyidir.
  • Pug köpekleri kendini sevdirmek isteyen bir ırktır. Sahibiyle göz teması kurduğunda karşılık bekler. Karşılık alamadığında mutsuz olabilir.
  • Her zaman ilgiye ve sevilmeye ihtiyaç duyarlar. Siz televizyon izlerken ya da kitap okurken gelip kucağınıza yatabilir. Tek başına vakit geçirmekten hoşlanmaz. Sevdikleri ile yakın temas halinde olmayı sever. Bu yakınlık sahibini bunaltacak kadar aşırı değildir.
  • Yemek yemeyi çok severler. Bu nedenle kilo kontrolünün sağlanması önemlidir.
  • Yatmayı ve tembellik yapmayı severler. Zaman zaman horladıklarına şahit olabilirsiniz.

Pug Köpeği Beslenmesi

Pug ırkı köpekler, veteriner hekiminizin onaylandığı kaliteli mamaları ve ev yemeklerini tüketebilir. Fakat yemek yemeyi seven bir ırk olduğu için miktarın kontrol altında tutulması önerilir. Köpeğinizin cinsiyetine, yaşına ve egzersiz düzeyine bağlı olarak beslenme planını yapabilirsiniz.

Kilo almaya yatkın oldukları için köpeğinizin öğün sayısını artırmamalısınız. Pug köpekleri önlerini koyulan yemeği sorgusuz şekilde yerler. Bu durum sindirim problemleri yaşamasına neden olabilir. Temiz içme suyu tüketmeleri beslenmeleri kadar önemlidir.

Mama ve su kabının her zaman temiz olması gerekir. Yetişkin bir Pug köpeği ortalama 6 ila 8 kg olmalıdır. Boyları 25-33 cm aralığında olabilir. Köpeğinizin beslenme planını yaparken, ideal kilo hesaplamasını boy ölçüsüne göre ayarlamalısınız.

 

Pug Köpeği Genel Sağlık Durumu

Pug ırkı köpeklerin gözlerinde çeşitli sağlık problemleri görünebilir. Birçok Pug köpeğinde kornea ülseri, kornea aşınması ya da kuru göz gibi rahatsızlıklar ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle köpeğinizin göz sağlığına dikkat etmeli ve göz muayenelerini aksatmamalısınız.

Kilo almaya müsait köpeklerdir. Beslenmelerinin porsiyon kontrolü ile sağlanması gerekir. Pug köpekleri de diğer düz yüze sahip köpeklerin yaşadığı nefes alma zorluklarını yaşamaktadır. nefesleri güneşli, sıcak ve nemli havalarda yetersiz kalabilir. Köpeğinizin ısı hassasiyetine dikkat etmelisiniz.

Sıcak ve nemli ortamlarda uzun süre kalmaları önerilmez. Ameliyat olmaları gerektiğinde anesteziye karşı hassas oldukları için gerekli önlemlerin alınması gerekir. Pug köpeğinizin sağlığına dikkat etmeniz durumunda 12 ila 15 yıl boyunca sağlıklı bir hayat sürebilirler.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu