Pug Köpeği Olumlu ve Olumsuz Özellikleri

 Pug Köpeği Olumlu ve Olumsuz Özellikleri

Oyuncu, cana yakın ve sevimli görünümü olan bir köpek arıyorsanız, aradığınız köpek cinsi Pug köpekleri olabilir. Evinizde sempatik ve enerjik bir arkadaş istiyorsanız Pug köpekleri size istediğinizi verecektir.

Satılık pug ilanlarına bakarken köpeğinizin karakteri ve diğer özellikleri sizin için önemli olur. Satılık pug köpeklerinin oldukça sadık olduğunu görebilirsiniz.

Sahipleri ile arasında derin bağ oluşur. Sahibinin ses tonunu ayırt eder ve itaat göstererek sevgisini belli eder. Satılık pug köpekleri çevresindeki kişilere kısa sürede alışır ve bulunduğu ortama ayak uydurur. Fakat her canlının nasıl olumlu özellikleri varsa bazen sınırları zorlayıcı olumsuz özellikleri de bulunur. Pug köpeğinizin de sizi zorlayıcı birkaç hareketi olabilir.

 Pug Köpeği Olumlu Özellikleri

  • Pug ırkı köpekler tam bir kucak köpeğidir. Sahibinin kucağında vakit geçirmekten son derece keyif alır.
  • Yumuşak ve canlı tüylere sahiptir. Ona sıkıca sarılıp dilediğiniz kadar sevebilirsiniz.
  • İlgiden ve sevgi görmekten çok hoşlanırlar. Yakın temasta bulunmak isterler ve bu halleri onları daha sevimli yapar.
  • Köpeğinizi dışarı çıkardığınızda birçok kişi tarafından ilgi görer ve sevilmek ister. Bu sayede hem köpeğiniz hem de siz sosyalleşebilirsiniz.
  • Sessiz yapıları sayesinde apartmanda yaşamak için uygun köpeklerdir.
  • Sakin bir karakter yapıları bulunur. Bu sayede evin içinde koştuklarını ya da eşyalara zarar verdiklerini görmezsiniz.
  • Egzersiz ihtiyaçları yüksek olmadığı için günde yarım saatlik yürüyüşler onları mutlu etmeye yeter. Zaten pug köpekleri dışarıda uzun süre kalmaktan hoşlanmaz.
  • Türkiye’de kolayca bulup sahiplenme olanağınız vardır.
  • Sabırlı olması sayesinde diğer evcil hayvanlarla da arası iyidir.

Pug Köpeği Olumsuz Özellikleri

  • Genel anlamda bağışıklığı düşük olduğu için hasta olma riski yüksek köpek ırklarından biridir. Düzenli veteriner kontrolüne götürerek muhtemel sağlık sorunlarına karşı önlem alınmalıdır.
  • Fazla tüy döken köpek ırklarından biridir. Bu nedenle ev içerisinde sıklıkla köpeğinizin tüyleri ile karşılaşmanız mümkündür. Dönemsel olarak tüylerinin dökülmesi artabilir ve hatta topak topak döküldüğüne rastlayabilirsiniz. Tüylerinin daha az dökülmesi için tüy bakımının yapılması gerekir.
  • Eğitiminin verilmesi için diğer köpek ırklarına kıyasla daha fazla emek göstermek gerekebilir.
  • Soğuk havaya karşı dayanıklı olmadığı bilinmektedir. Aynı şekilde sıcak havalarda pug ırkı köpeklere göre değildir. Bu nedenle bahçede ya da açık herhangi bir ortamda hayatını sürdüremez.

Pug Köpeği Karakter Özellikleri

Pug köpekleri oyuncak ırklar grubunda yer almaktadır. Tam anlamıyla kucak köpeği olarak üretildiklerini söylemek yanlış olmaz. Her zaman sahibinin arkadaşlığına ve sevgisine ihtiyaç duyar. Son derece oyuncudur ve ilgi odağı olmayı sever.

Gösteriler yaparak dikkatleri üzerine çekmeyi ihmal etmez. Pug köpekler görmezden gelindiğinde ya da yeterince ilgi göstermediğinde mutsuz olan köpeklerdir. Zeki ve uysal olmasına rağmen oyuncu özellikleri nedeniyle yerinde duramadığını görebilirsiniz.

Pug köpekleri sahiplerinin sesine duyarlıdır. Sesinizi hafifçe yükseltmeniz pug köpeği için yeterli olur. Ona ceza vermenize ya da herhangi bir nedenden kızmanıza gerek kalmaz. Bazı pug köpekleri çok hareketli ve heyecanlı bir yapıya sahip olabilir. Tam tersi bazı puglar ise daha hareketsiz ve donuktur.

Pug Köpeği Yaşam Ortamı

Pug köpeklerinin apartman hayatı için ideal köpekler olduğu bilinir. Evde yaşlı, çocuk ya da herhangi bir başka hayvan yaşasa da onlarla uyum içinde olabilir. Bahçede olmak ya da dışarıda yürüyüş yapmak gibi bir zorunluluğu yoktur.

Orta boyutlu olması sayesinde ev içerisinde bir yaşam pug köpekleri için yeterli olacaktır. İklim şartları pug köpekleri için önemlidir. Çok sıcak ya da çok soğuk iklimler onlar için uygun değildir. Mutlu olmadıkları gibi sağlık bakımından da sorunlarla karşılaşabilirler.

Pug köpekleri için ılıman iklimler tercih edilmelidir. Basık burunlu oldukları için sıcak havalarda solunum yapmaları daha zor olur. Sıcak havalarda köpeğiniz için soğutucu ürünler edinebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu