British Shorthair Tüy Döker mi?

 British Shorthair Tüy Döker mi?

Kedilerde tüy dökme sorunu evde kedi beslemek isteyen kişilerin en çok korktuğu ve şikayet ettiği konulardan biridir. Özellikle küçük çocuğu olan kişiler sahiplendiği kedilerin tüy döktüğünde çocuğuna zarar verebileceğini düşünebilir.

Kediler türlerine ve ırklarına bağlı olarak çok ya da az tüy dökebilir. Tüy bakımı düzenli yapılan satılık British Shorthair kedilerin tüy dökülmesi daha az görülür.

Satılık British Shorthair kedilerin tüyleri kalın ve yumuşaktır. Genelde ilkbaharda daha fazla tüy dökerler. Tüy dökülmesi mevsimsel olarak gelişmektedir. Yani satılık British Shorthair kedilerde çok yoğun ve sık şekilde bir tüy dökülmesi yaşanmaz. Özenli ve güzel bir bakım sayesinde bu tarz kedilerin daha az tüy dökmesi sağlanabilir.

British Shorthair Tüy Bakımı Nasıl Olmalı?

Kedilerin düzenli tüy bakımına özen göstererek tüy sağlığına ve temizliğine yardımcı olabilirsiniz. Kedinizin kürkündeki ölü tüyler alınmazsa kediniz aşırı miktarda tüy yumakları yutabilir ve bu durum sindirim sorunlarını ortaya çıkarabilir.

Bu nedenle kedinizin sık sık taranması ve fırçalanması gerekir. Kediniz ilk defa tarandığı zaman ürkek davranabilir. Bu nedenle tarama işlemine yavruluktan itibaren başlamak önemlidir. Bir süre sonra kedinizin taranmaktan keyif aldığını görebilirsiniz.

Kedinizin tüylerini çıkış yönüne doğru taramalısınız. Böylece düğüm oluşma olasılığı düşer. Aynı şekilde tüylerdeki karışıklık da ortadan kalkar. Kedinizi ortalama 5 ila 15 dakika taramalısınız. Eğer kedinizin tüyleri çok karışık ise hassas davranmalı ve kedinizin canının yapmamasına dikkat etmelisiniz.

British Shorthair Tarak-Fırça Tavsiyeleri

  • Trixie Yumuşak Fırça – Çift Taraflı: Evcil hayvanınız için aksesuar ve bakım ürünleri konusunda başarılı bir markadır. Hem tarak hem de fırça özelliği bulunmaktadır. Bu sayede kedinizi taradıktan sonra diğer kısmı ile fırçalamanız mümkündür.
  • Kısa Tüylü Kediler İçin Furminatör – S Cat: Sadece evcil hayvanlar için fırça ve tarak üreten bir markadır. Profesyonel kedi taraklarından biridir ve ölü tüylerden kurtulurken aynı zamanda düğümleri açma konusunda da çok başarılıdır. Tarağın ucundaki kesici uçlar düğümlerin kolayca çözülmesini sağlar.
  • Ferplast Gro Kedi Fırçası: Hem kediler hem de köpekler için kullanıma uygundur. Kedilerin tüylerinde oluşan karışıkları kolayca çözer. Her boyuttaki kediniz için kullanıma uygundur.
  • Kong Kedi Tarağı: Diğer kedi taraklarından daha farklı bir görünüme sahiptir. Kauçuk malzemeden üretilmiştir. Bu sayede tarama esnasında kediniz için masaj etkisi gösterir. Dolayısıyla tüy tarama sırasında diğer taraklara kıyasla daha az stres yaşanır. Kedi yıkama fırçası olarak da kullanılabilir.

 

British Shorthair Kediniz İçin Tüy Dökülmesine 6 Çözüm Önerisi

  • Doğru Mama: Kedilerin dengeli ve doğru şekilde beslenmesi tüy sağlıkları bakımından da önemlidir. Kedinizin doğru şekilde beslenmesi sağlığının korunmasını ve dolayısıyla daha az tüy dökmesini sağlar. Bu nedenle kediniz için her zaman en kaliteli mamaları tercih etmelisiniz.
  • Düzenli Su Tüketimi: Sağlıklı bir yaşam sürmek için her canlıda olduğu gibi kedilerin de su tüketimine dikkat etmek gerekir. Kedinizin daha sağlıklı bir bünyesi olması için yeteri miktarda su tükettiğinden emin olmalısınız. Bunun İçin kedinizin su kabında her zaman temiz ve taze su bulunmalıdır.
  • B Vitamini Takviyesi: Kedilerde çok sık ve yoğun tüy dökülmesinin bir nedeni de b vitamini eksikliği olabilir. Bu konuda veteriner hekiminize danışabilirsiniz. Gerekli testlerin ardından b vitamini takviyesine başlayabilirsiniz.
  • Aşı: Kedinizin tüy dökülmesini önlemek için iç parazit aşılarını aksatmamalısınız.
  • Stres: Çoğu kedi ürkek ve hassas bir karaktere sahiptir. Yoğun stres ve korku yaşadıkları dönemlerde aşırı tüy dökülmesi ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle olabildiğince evin mevcut düzenini değiştirmemeye özen göstermelisiniz. Kedinize ilgi göstermemeniz ya da onu hoşlanmadığı şekilde sevmeniz de mutsuz olmanıza neden olabilir. Aynı zamanda kedinizin yavruları varsa onu yavrularından ayırmamanız ve huzursuz etmemeniz önemlidir. Sorunsuz
  • Düzenli Aralıklar İle Taramak: Kedinizin tüylerini düzenli aralıklar ile tarayarak tıpkı insanlardaki peeling yöntemine eşdeğer bir etki görebilirsiniz. Bu sayede vücudundaki ölü ve cansız tüylerden kurtulmanız mümkündür. Zaman içerisinde kedinizin daha az tüy döktüğüne şahitlik edebilirsiniz.

 

 

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu