British Shorthair Kedileri Tembel midir?

 British Shorthair Kedileri Tembel midir?

British Shorthair kedileri, diğer kedilere kıyasla daha az aktif bir ırktır. Bengal kedileri ya da Habeş kedileri gibi yüksek enerji seviyesine sahip ırklar ile karşılaştırırsanız tembel görünmeleri normaldir.

Aslında satılık British Shorthair kedisi sahiplendiğinizde tembel olmadıklarını görebilirsiniz. Sadece diğer kedi ırklarına göre daha düşük düzeyde aktivite ihtiyacına sahiptir.

Satılık British Shorthair kedileri genellikle dinlenmeden önce 10-15 dakika oyun oynamak isterler. Ardından yatağına dönerek uzun bir uyku çekebilir.
 Satılık British Shorthair kedinizden bolca ilgi ve sevgi görmek istiyorsanız, onların mükemmel bir arkadaş olduğunu bilmelisiniz. Kedilerin hareketliliği zaman zaman sahipleri ile ilgili olabilir. Kedinizin ilgisini çekecek oyunlar üretmeli ve eğlenceli oyuncaklar edinmelisiniz. Böylelikle kedinizin aktivite süresini arttırmanız mümkündür.

British Shorthair Kedinizle Oynayabileceğiniz Basit Oyunlar

  • Evdeki kullanılmış kağıt parçalarını çöpe atmadan önce bir defa daha düşünmelisiniz. Bu kağıtları kedinizin önüne attığınızda ne kadar eğlendiğini görebilirsiniz. Muhtemelen kediniz kağıdı kovalayacak ve üstünde zıplamak isteyecektir. Kediniz gidip kağıdı aldıktan sonra tekrar atmanız için size geri getirebilir.
  • Kedilerin ev sevdiği oyun tartışmasız kovalamaca oyunlarıdır. Battaniyenin altında elinizi sağa ve sola hareket ettirirseniz kediniz elinizi yakalamaya çalışır. Fakat bu oyun öncesinde kedinizin tırnaklarının kısa olduğuna emin olur. Aksi halde parmaklarınızın çizilmesi kaçınılmazdır. Parmaklarınıza alternatif olarak peluş bir oyuncak kullanabilirsiniz.
  • Kedinizle birlikte buz hokeyi oynamak kulağa oldukça ilginç gelmektedir. Bir fayansa oturarak buz küpünü kedinize doğru atın. Kedinizin ne kadar eğlendiğine şaşırabilirsiniz.

 

Kediniz İçin Evde Yapılabilecek Oyuncak Ürünleri

  • Şişe Mantarları: Mantar tıpanın yüzeyine silikon ile kurdele, tüy ve renkli ipler gibi malzemeler yapıştırabilirsiniz. Mantarın yumuşak dokusu kedinizin zarar görmesini engellediği gibi tırnaklarını geçirmesini de sağlar.
  • Kağıt Havlu Rulosu: Havlu rulo bittiğinde karton silindirlerden eğlenceli oyuncaklar ortaya çıkarabilirsiniz. Karton rulonun açık uçlarını kapatmak için renkli ipler kullanabilirsiniz. Silindirin yüzeyinde ise bir delik açarak içine bir top yerleştirirseniz kediniz için oldukça merak uyandırıcı bir oyuncak yapabilirsiniz. Aynı zamanda karton silindiri çeşitli noktalardan delerek bu deliklere pipet sokabilir ya da yüzeyine peluş top ve boncuklar yapıştırabilirsiniz.
  • Atık Kumaş Parçaları: Çeşitli ip ve tekstil malzemelerinden kedinizin ilgisini çekecek oyuncaklar üretebilirsiniz. Yün ipleri kümeler haline getirip yumuşak kedi oyuncağı elde edebilirsiniz.

Kediler İçin Tasarlanmış Telefon Oyunları

Gelişen teknoloji ile kedilerin eğlenceli zaman geçirmesini sağlayacak yeniliklerde ortaya çıkıyor. Kedinizin rutin olarak oynadığı oyunlardan ve oyuncaklar sıkıldığını düşünüyorsanız, onlar için özel üretilen cep telefonu oyunlarına bir göz atabilirsiniz. Balık, fare ve böcek gibi hayvanlar kedilerin bir hayli ilgisini çekmektedir. Telefon oyunları da bu bilgiler ışığında oyunlarda bulunan renk ve görselleri kediler için özel üretilmektedir.

  • Friskies JitterBug

Kedilerin oldukça eğlendiği favori böcek oyunlarından biridir. Çünkü bu oyunda hiçbir zaman kaybetmezler. Oyun başladığı zaman ekranda farklı renk ve türlerde böcekler görülür. Kediniz böceklerin üzerine dokunduğu zaman kaybolur ve yeni bir böcek ortaya çıkar.

  • Friskies CatFishing

Kedinizin böceklerden çok balıkları sevdiği düşünüyorsanız bu oyunu deneyebilirsiniz. Oyundaki amaç kedinizin ekranda görülen balıklara dokunmasıdır. Dokunduğu zaman balık yok olur ve dostunuz puan kazanmaya başlar. Zamanla oyun zorlaşır ve balıkların sayısı artar. Bu durum bazı kedilerin hayal kırıklığı yaşamasına neden olurken bazı kedilerin ise daha fazla eğlenmesini sağlamaktadır.

  • Game For Cats

Kediniz lazer ışıklarından hoşlanıyorsa bu oyunu tercih edebilirsiniz. Telefonunuzun ekranında hareket eden bir ışık ortaya çıkar. Kediniz patisiyle ışığa dokunduğunda bir ses çıkarır ve ortadan kaybolur. Ardından yeni bir ışık gelir.

  • Mouse For Cats

10 farklı seviye içerir ve yüksek çözünürlüklü bir fare yakalama oyundur. Kediniz ekrana gelen farelere dokunarak onları bulundukları yere sabitleyebilir ve ikinci defa dokunmasıyla onların kaçmasına izin verir. Oyun içerisinde birçok renkte ve türde fare bulunmaktadır. Farelerin şekillerini, renklerini ve sayısını kendiniz değiştirebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu