Pug Kaç Yıl Yaşar?

 Pug Kaç Yıl Yaşar?

Puglar, kırışık yüzlü, düz burunlu ve büyük siyah gözleri ile sıra dışı bir görüntüye sahiptir. Bu küçük köpekler, büyüklükleri ve aynı zamanda kişilikleri nedeniyle harika aile hayvanlarıdır. Oldukça enerji dolu ve oyuncudurlar.

En eski ırklardan biri olan Pugların tarihi MÖ 400 Çin’e kadar uzanmaktadır. Büyüleyici, eğlenceli, sevgi dolu ve sosyal bir köpek ırkı arıyorsanız, en iyi seçeneğiniz bir pug yavru size iyi gelecektir.

Boyutlarına göre pugların ömrü kısadır. Küçük köpek ırkları diğer köpeklere göre daha kısa yaşarlar. Pug ortalama 11 yıl kadar yaşar.

Safkan pugların iri kara gözleri, düz ve kırışık bir yüze sahiptir. Pug fiyatları da köpeğin melez ya da safkan olup olmadığına göre değişir. Satılık pug ilanlarıyla ilgilenirken köpeğin şecere belgesini istemeyi unutmayın. Anne ve babasının da safkan bir pug olması gerekiyor.

Pug Kaç Yıl Yaşar

Bir köpeğin ne kadar yaşayabileceğini kesin olarak bilemeyiz. Ancak geçmiş yıllara bakarak ve türün genel bir yaşam süresine baktığımızda ortalama bir tahmin söylemek mümkün. Pug sahiplerinin yavrularının uzun ve sağlıklı yaşamaları için düzenli veteriner kontrolleri yapılmalıdır.

Diğer köpek ırklarının 6-11 yıla kadar yaşam ömürleri vardır. Köpeğin ömrünü etkileyen çeşitli faktörler vardır. Köpeğin boyutu ve köpeğin türü genetik sağlığını ve çeşitliliğini içerir.

Puglar ne kadar yaşar? İngiltere’de köpekler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, Pugların ortalama yaşam süresi 11 yıldır. Diğer safkan köpek cinsleriyle karşılaştırdığımızda ortalamanın üstünde bir ömre sahiptirler.

Pug Sağlık Sorunları

Diğer köpeklere göre daha sık etkilendiği sağlık sorunları vardır. Keratit, entropion ve kornea ülserleri dâhil olmak üzere farklı tipte göz bozuklukları geliştirebilir. Büyük şişkin gözleri, kornealarının geniş bir alanını açığa çıkarır. Bu da göz kuruluğuna veya ülser oluşturma riskini arttırır.

Travma veya yaralanma, kornea ülserinin en yaygın nedenidir. Kornea ülseri köpekte daha ağrılı bir soruna neden olur. Bu yüzünde köpek gözünü açık tutmakta zorlanıyorsa veya göz çevresinde akıntı varsa, veteriner kontrolüne gitmelisiniz.

6 aylıktan küçük Puglarda nöbet ve nörolojik bozukluklar başlayabilir. Bu fiziksel sorunlar, genetik anormallikler, beyin tümörleri ve toksinlere maruz kalma gibi bir dizi sağlık sorununa yatkınlığı bulunur. Eğer nöbet geçiriyorsa veteriner hekimin reçete ettiği ilaçları kullanmalısınız.

Brakisefalik Obstrüktif Hava Yolu Sendromu adı verilen burun arkasındaki ve boğazdaki dokuların ezici bir etki yaratan kısa yüz yapıları nedeniyle solunum problemlerine yatkındır. Basık suratlı köpek oldukları için nefes alıp vermeleri ve ter atmaları zorlaşır. Sıcak havlarda aşırı terleyerek sıcak çarpmasına neden olabilir.

Pug Eğitim ve Egzersiz İpuçları

Aşırı egzersiz puglar için risklidir. Tamamen egzersiz eksikliği ise aşırı kilo artışına neden olabilir. Yürüyüşe çıkarmak için doğru saatleri seçmek, onları zorlamadan egzersiz yapmalarına yardımcı olmalısınız.  Özellikle yaz aylarında aşırı sıcaklarda dışarı çıkartmanızı tavsiye etmiyoruz. Gölgede dinlenerek vakit geçirmesi havanın serin zamanlarında yürüyüş yaptırmanız iyi olacaktır.

Puglar Hipoalerjenik midir?

Aşırı tüy döken bir cins olarak, Pug’ların genellikle alerjisi olanlar için uygun değildir. Hiçbir köpek ırkının %100 hipoalerjenik olmadığını hatırlamak isteriz. Ancak bazıları alerjisi olanlar için diğerlerinden daha uygun olabilir.

Puglar Agresif mi?

Agresif bir köpek olarak tanımlamak doğru değildir. Genellikle oyuncu ve uyarlanabilir bir mizaca sahiptir. Bununla beraber diğer küçük köpek ırkları gibi Puglar da kolayca korkabilir.

Kendini korkmuş ve tehdit altında hissetmesi durumunda havlama ve agresif davranışlarda bulunur. Köpeğinizin dışarıdayken kendinden emin ve girişken olmasına ve istenmeyen saldırganlıklardan kaçınmasına yardımcı olabilir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu