Maltipoo Hastalıkları

 Maltipoo Hastalıkları

Maltipoo hastalıkları, ırkın yatkın olduğu bazı sağlık sorunları vardır. Uzun, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeleri için bu hastalıkların erkenden teşhis edilmesi önemlidir.

Maltipoo yavru çok sevimlidir. Bu köpekler yetişkinlikten yaşlılık evresine geçtiklerinde bile yavru görünümü değişmez. Küçük köpek ırklarından oldukları için büyüdükleri zamanda fiziksel olarak büyük değişime uğramazlar. Arkadaş canlısı, oyuncu, sevgi dolu ve çok fazla tüy dökmezler.

Tam bir çanta köpeğidir. Böylece nereye giderseniz gidin yanınızda kolayca taşıyabileceksiniz.

Maltipoo fiyat oranları satıcıya göre değişiklik gösterir. Satılık Maltipoo sahiplenme ilanlarına güvenilir satıcılardan almanızı tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde melez bir köpek sahiplenebilirsiniz.

Maltipoo Hastalıkları

Ailenizin bir parçası olacak sevimlik Maltipoo’ların sağlığını kontrol etmek ve mutlu yaşamasını sağlamak için dikkat etmeniz gereken hastalıklarını aşağıda belirttik.

Maltipoo Diş Sorunları

Dişlerinin çürümeye yatkınlığı vardır. Bunun yanında ıslak köpek maması, soslu yiyeceklere bayılırlar. Ancak bunlar içeriğinde tatlandırıcı bulundurduğu için diş sorunlarına zemin hazırlar. Bu yüzden kuru mama tüketmesine teşvik etmelisiniz.

Ayrıca çiğneme alışkanlığı köpeğin dişlerini mümkün olduğu kadar uzun süre mükemmel durumda ve sağlıklı tutacaktır. Tartar ve çürüklere karşı dişlerin düzenli olarak fırçalanmasına özen göstermelisiniz.

Maltipoo White Shaker Sendromu

Tüm vücutta titremeye neden olur. Denge sorunu ve gözlerini hızlı açıp kapatma eylemi gösterir.  6 aylıktan itibaren 3 yaşına geldiklerinde stres ve heyecana bağlı ortaya çıkar. Köpeğin genetik durumu, sendromu tetikleyebilecek tek faktör değildir.

Çevresel faktörler de bu soruna yol açar. Belirtiler aniden ortaya çıkar. Genellikle tedavi olmaksızın hızla ilerler. Tedavisi mevcuttur ve genellikle Benzodiazepin ilaçlar kullanılır.

Maltipoo Epilepsiye Yatkın

Bu köpek ırkında epilepsi yatkını olduğu için sık sık nöbetler geçirebilir. Epilepsiye yakalanan köpekler, kalıtsal veya nedeni bilinmeyen bu bozukluğun doğru yönetimi ile dolu ve sağlıklı bir hayat yaşayabilir.

Maltipoo Alerjileri

Hipoalerjenik köpek olmasıyla tüye alerjisi olan kişiler için harika bir köpektir. Çok nadir tüy dökerler. Kıvırcık beyaz tüyleri neredeyse hiç dökülmez.

Ancak Maltipoo derisi hassastır. Mama içeriğindeki bileşenler, şampuanı deride alerjiye yol açabilir. Köpeğinizi tımar ettiğiniz zamanda derisini kontrol edin. Herhangi bir kızarıklık, dökülme olup olmadığın erkenden teşhis etmek iyi olacaktır. Maltipoo alerjiye yakalandığında en yaygın gösterdiği belirtiler: Kızarıklık, tahriş ve deride pullanma.

Maltipoo  Trakea Sorunu

Nefes borusu olan Trakea köpeklerde ciddi soruna yol açar. Ses tellerinden başlayarak akciğere kadar uzanıp  nefes almalarını sağlayan solunum borusudur. Eğer köpeğiniz bu sorundan muzdaripse ağır nefes alacak. Hatta nefes nefes kalacaktır.

Boynuna tasma takmamanızı öneriyoruz. Gögüs tasması takarsanız nefes almasını etkileyecek sorunu da önlemiş olursunuz.

Maltipoo Portosistemik Şant

Karaciğer ve kalp arasındaki kan akışındaki anormal bir durum olduğunda ortaya çıkar. Bu sorun karaciğerin görevini yapmamasına neden olur. Vücuttaki toksinlerden kurtulmak besinlerin metabolize edilmesinden sorumludur.

Belirtileri dengede bozukluk, iştahsızlık, hipoglisemi, nadir gastrointestinal sorunlar, iştah sorunu ve nörodavranışsal anormallikleri içerir. 2 yaşından önce belirtileri göstermeye başlayacaktır.

Maltipoo Göz Sorunları

Geç kalındığı takdirde görme kaybına kadar yol açar. Gözün arkasında yer alan fotoreseptörlerin zarar görmesinde görme sorununa sebep olan dejeneratif bir göz bozukluğu. Hastalığın teşhisi belirti göstermeden de yavruluk döneminde yapılabilir.

Bu yüzden düzenli veteriner kontrollerini aksatmayın. Maltipoo’nuzun diyetinin göz sağlığına iyi gelebilecek doğru türde vitamin ve antioksidanları içerdiğinden emin olun.

Maltipoo Eklem Sorunları

Fino köpeği dahil birçok küçük köpek gibi, Maltipoo ‘da eklem sıkıntıları çekebilir. Birçok oyuncak ırkı etkilediği için arka bacaklara kan akışının gitmediğinde kendini gösterir. İlk belirtileri genellikle bacak kasında topallama yavrular 4 ila 6 aylıkken ortaya çıkar.

Bu durum hastalıklı parçanın pelvise daha fazla yapışmaması için kesilmesi için ameliyatla tedavi edilebilir.

Yavru ya da yetişkin maltipoo sahiplenirseniz veteriner hekime gidip genel muayeneden geçirin. Veteriner hekim görünür sorunları teşhis edecek ve özellikle yatkın olduğu hastalıklara karşı ekstra dikkat edecektir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu