Pug Eğitimi Nasıl Verilmeli

 Pug Eğitimi Nasıl Verilmeli

Pug ırkı köpekler için sahibinin ona nasıl davrandığı oldukça önemlidir. Bu nedenle eğitim boyunca sakin ve kibar davranmanız önemlidir.

Pug yavru ve yetişkin eğitimleri farklılık gösterebilir. Yetişkin pug köpeklerine eğitim vermeniz daha zordur. Köpeğinizin kötü davranışları bırakması uzun sürer.

Fakat pug yavru köpeklerin odaklanma süresi yetişkin köpeklere göre daha kısadır. Bu bakımdan yetişkin bir pug köpeğinin dikkatini çekmek ve odaklanmasını sağlamak daha kolay olacaktır.

Pug yavru köpekleri oyuncu ve meraklıdır. Yerinde durmak istemez ve dikkati kolayca dağılır. Bu nedenle yavru köpeğinize eğitim vermeniz güçleşir ve sabırsız olabilirsiniz. Köpek eğitimlerinde ilk kural eğitmenin sakin, sabırlı ve kararlı olmasıdır. Siz ne kadar tutarlı ve sabırlı olursanız köpeğinizin eğitim süreci o kadar pozitif sürer.

Pug Köpeklerde Tuvalet Eğitimi

Evde yalnız kaldıkları zamanlar için köpeğinizin uygun bir düzene sahip olması gerekir. Ona evde uygun bir tuvalet alanı hazırlamalısınız. Bu alana çim tuvalet tablaları ya da çiş pedleri koyabilirsiniz. Evde olduğunuz zamanlarda tuvalet için köpeğinizi dışarı çıkarmanız gerekir.

Yavru pug köpeklerin mesaneyi kontrol etmeleri daha zordur. Sabah uyandığında ve yemek yedikten 15-20 dakika sonra tuvalete çıkmaları gerekir. Yetişkin Pug köpeklerinin günde 3 defa tuvalete çıkması yeterli olacaktır. Köpeğinizi dışarı çıkardığınızda onu geniş bir alana götürün ve tam ortasına geçmesine izin verin. 20 dakika kadar tuvaletini yapması için zaman verebilrisiniz.

Bu sürede tuvaletini yaparken nasıl davrandığını görebilirsiniz. Böylece evde davranışlarını kontrol ederek müdahale edebilirsiniz. Köpeğiniz tuvaletini yaptığında onu mutlaka ödüllendirmelisiniz.

Pug Köpeklerde İtaat Eğitimi

Pug ırkı köpekler sahiplerini mutlu etmeyi sevse de dikkatleri kısa sürede dağılabilir. Köpeğinize odak komutu eğitimi vererek işe başlayabilirsiniz. Parmağınızı burnunun ucuna koyup ‘’odaklan’’ deyin. Köpeğiniz parmağınıza odaklanmaya devam ettiğinde onu ödüllendirin.

Bu hareketini her seferde uzatmaya çalışın. Köpeğinizin dikkat süresi kısa olduğu için eğitim sürelerinizi 15 dakikadan uzun tutmalısınız. Gel, git, otur ve kalk gibi temel komutlar, itaat eğitimlerinin ilk adımlarıdır.

Uzak bir mesafeden köpeğinizi çağırdığınızda, koşarak size gelmesi Pug köpeklerinin uygulayabileceği komutlardır.Bu komutları öğrenirken köpeğinizin dikkati çok dağılıyorsa köpekler için özel eğitimler veren yerlerden destek alabilirsiniz. Köpeğiniz komutlarınıza itaat ettiği sürece onu ödüllendirmeli ve sevdiğinizi belli etmelisiniz.

 Pug Köpeklerde Tasma ve Sosyalleşme Eğitimi

Pug köpekleri her ne kadar küçük boyutlu olsa da, dışarıda sıklıkla tasmasını çekiştirdiğini görebilirsiniz. Bu durum köpeğinizin tasma eğitimi almamasıyla ilgili bir sorundur.

  • Boyun tasmaları Pug köpeklerin fiziksel yapıları düşünüldüğünde uygun değildir. Onlar için göğüs tasması edinebilirsiniz.
  • Tasmanın mekanik kısmını bir elinizde, ip kısmını diğer elinizde tutmalısınız.
  • Köpeğinizin sizin adımlarınızı geçmesine izin vermemelisiniz.
  • Köpeğinize ‘’dur’’ komutu vererek tasmasını çekmeli ve sizinle durmasını sağlamalısınız. Bu hareketi sık sık tekrar edebilirsiniz.
  • Pug köpeğinizin kedi, köpek ve insanları gördüğünde üzerine gitmek isteyebilir. Bu durumu engellemek için mutlaka ‘’yapma’’, ‘’hayır’’, ‘’bekle’’ ve ‘’dur’’ gibi komutları iyi öğrenmeleri gerekir. Bu komutlar köpeğiniz sosyalleşirken de oldukça işinize yarar.
  • Köpeğinizin diğer hayvan ve insanlarla tanışması için kafes kullanabilirsiniz. Ardından kademeli olarak köpeğinizi kafesten çıkararak sosyalleşmesini sağlayabilirsiniz.
  • Köpeğiniz yavruluktan itibaren ne kadar sosyal olur ve insanlar ile aynı ortama girerse, o kadar hızlı bu duruma alışır. Alışması tepkilerinin de azalmasına neden olur.

Pug Köpeklerde Kafes Kullanımı

Köpeğinizi evdeki tehlikelerden korumak ve eğitimlere alıştırmak için uygun bir kafes kullanabilirsiniz. Kullanacağınız kafesin ortalama 60x45x55 cm olması gerekir.

  • Kafesin köpeğiniz için rahat ve güvenli olması önemlidir. Kafese alışması için sevdiği battaniyeyi ve oyuncakları içine koyabilirsiniz.
  • Kafese girmek istemediği zamanlarda yemeğini ya da ödüllerini kafes içinde vermeyi deneyebilirsiniz.
  • Kafesin kapağı açık kalabilir. Böylece boş zamanlarında içeriye girer orayı keşfeder ve alışması kısa sürer.
  • Köpeğiniz yemeğini yerken kafesin kapısını kapatabilirsiniz. Yeterli zaman geçtikten sonra kapağı yeniden açabilirsiniz.
  • Kafes eğitimlerinde köpeğinizi tuvalet için dışarı çıkarmayı unutmamalısınız.
  • Köpeğiniz dikkat çekmek için kafeste havlayabilir. Köpeğiniz her havladığında onu kafesten çıkarmanız sürekli bu hareketi tekrarlamasına neden olur.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu