Maltese Terrier Bakımı İçin Gerekli Olanlar

 Maltese Terrier Bakımı İçin Gerekli Olanlar

Maltese Terrier köpekleri uzun, beyaz ve görkemli bir kürke sahiptir. Tüylerinin dolaşmasını ve matlaşmasını engellemek için haftada en az 3 defa taramak gereklidir.

Satılık Maltese Terrier köpek ararken rutin bakımlarının aksatılmamasını gerektiğini bilmelisiniz. Maltese Terrier yumuşak tüylere sahiptir.

Bu nedenle tüy bakımını yaparken nazik olmaya özen göstermelisiniz. Satılık Maltese Terrier ilanlarına bakarken tüylerinin beyaz olduğunu fark edersiniz. Bu durum tüy bakımlarının bir nebze zor olmasına neden olur.

Köpeğinizin tüy bakımını kolaylaştırmak için tıraşlama yapabilirsiniz. Maltese Terrier köpeklerinin daha rahat olması için tüylerini tamamen kestirmeyi de düşünebilirsiniz. Kürkünde oluşabilecek küçük lekeleri engellemek için her yemek sonrası tüylerini temizleyebilirsiniz. Köpeğinizin bakımını eksiksiz yaptığınızda tüyleri daha az dökülür.

Maltese Terrier Tüy ve Deri Bakımı

 Satılık Maltese Terrier ilanlarına göz atarken yoğun tüyleri gözünü korkutabilir. Fakat uzun tüylerinin en iyi şekilde gözükmesi için düzenli tüy bakımı ve banyo yeterli olur. Köpeğiniz özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında tüy değiştirir ve bu dönem tüyleri daha fazla bakıma ihtiyaç duyar.

Köpeğiniz düzenli aralıklarla taranmadığı zaman köpeğiniz kendi çabasıyla tüylerini düşürmek ister. Bu durumda cildi tahriş olur ve mikrop kapabilir. Deri hastalıklarını önlemek ve tüylerinin daha sağlıklı olması için günde bir defa taramak yeterli olur.

Köpeğinizin hassas cildine zarar vermemek için sert kıllı fırçalar kullanmamalısınız. Köpeğinizin baş kısmından başlayıp orta sertlikte bir tarak ile gerisine doğru sıvazlayarak tarayabilirsiniz. Sırt bölgesini taradığınız zaman göğüs ve yanlarından ayaklarına kadar devam ederek tarama işlemini bitirebilirsiniz.

Maltese Terrier Diş Bakımı

Sağlıklı köpeklerin dişleri parlak ve beyazdır. Köpeklerin diş sağlığı yaşı, beslenmesi ve bakımı ile ilgilidir. Maltese Terrier köpeklerin gelişme çağında kalsiyum ihtiyaçları karşılanmalıdır. Yetişkin olduklarında dişleri aşınmalara karşı dayanıklıdır.

Köpeklerin dişlerinde meydana gelen sararmalar sindirim bozuklukları nedeniyle gözükebilir. Köpeğinizde fark ettiğiniz diş taşları ve diğer problemler için veteriner hekiminize başvurmanız gerekir. Maltese Terrier köpeğinizin dişlerini haftada en az 3 defa fırçalanamanız gerekir.

Diş kontrollerinin haftalık olarak kontrol edilmesi ve herhangi bir sorun görüldüğünde müdahale edilmesi önemlidir. Köpeğinizin dişlerini temizlemek için köpeklere özel üretilen diş fırçalarından kullanabilirsiniz. Köpeğinizin dişlerini düzenli olarak fırçaladığınız zaman birçok diş ve diş eti hastalığını önleyebilirsiniz.

Maltese Terrier Göz ve Kulak Temizliği

Sağlıklı bir köpeğin gözleri parlak ve temizdir. Kanlı, çapaklı ve donuk gözler çeşitli hastalıkların habercisidir. Maltese Terrier köpeğinizin göz temizliğini ihmal etmemelisiniz.

Çapaklanmayı temizlemek için göz solüsyonları kullanabilirsiniz. Köpeğinizin gözleri çapaklanmaya devam ediyorsa en kısa sürede bir veteriner hekime gitmelisiniz. Göz hastalıklarının ilerlemesi körlüğe neden olabilir.

Kulaklar, köpeklerin duyarlı ve çeşitli hastalıklara açık organıdır. Köpeğinizin tüylerini tararken kulaklarını incelemeli ve kulaklarının içindeki kılları dışa doğru fırçalamalısınız. Kulaklarını belirli aralıklarla temizlemelisiniz.

Kulak kepçelerin de oluşan kirleri temizlediğiniz zaman karşılaşılabilecek birçok sorunu önlemiş olursunuz. Köpeğinizin kulağında akıntı olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Akıntı fark ettiğinizde veteriner hekiminize danışmanız gerekir.

Maltese Terrier Nasıl Yıkanır?

Köpeğinizin yoğun tüylerinin en sağlıklı şekilde görünmesi için düzenli banyo yapılması gerekir. Maltese Terrier köpeklerin tüy yapısı alerjen özellik taşımaz ve koku yapmaz. Bu nedenle köpeğinizin yıkanma sıklığını kirliliğine göre ayarlayabilir.

Köpeğinizin ay da 1 ila 2 defa yıkanması yeterli olur. Yıkama işlemi sonrasında köpeğinizin kurutma işlemine de dikkat etmelisiniz. Köpeğinizin yıkama suyu ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalıdır. Köpeğinizin kulağına su kaçmaması için pamukla kulakları kapatılabilir.

Aksi halde kulağına su kaçması köpekler için tehlikeli olabilir. Hava sıcaksa, köpeğinizi serbest bırakıp tüylerinin kurulması için dolaşmasına ve güneşlenmesine izin verebilirsiniz. Soğuk havalarda ise vücudundaki nemden kurtulana kadar ev içerisinde kalmalıdır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu