Maltese Terrier Köpek Nasıl Eğitilir?

 Maltese Terrier Köpek Nasıl Eğitilir?

Maltese Terrier köpekleri zeki, uysal, korkusuz ve aktif ırktır. Hiperaktif bir yapıları vardır ve oyun oynamaktan çok keyif alırlar. Bu durumu lehinize çevirerek köpeğinize oyun oynarken eğitim verebilirsiniz. Her eğitimde köpeğinize ödül mamaları verirseniz bir sonraki eğitim saatini sabırlık içinde bekler.

Maltese Terrier fiyat olarak 3500 ila 8000 arasında değişmektedir. Oldukça sevilen ve tercih edilen bir ırktır. Tercih edilen bir ırk olmasının nedenlerinden biri de kolay eğitilebilir olmasıdır.

Maltese Terrier fiyat aralığı yavru ya da erişkin olma durumlarına göre farklılık gösterir. Yavru bir Maltese Terrier köpeğin eğitilmesi yetişkin köpeklere kıyasla daha kolaydır. Yavru köpeklerin dikkati dağınık ve heyecanlı olmaları onların eğitimini zorlaştırabilir. Ancak yavru ve genç köpeklerin algıları daha açık olur ve verilen eğitimleri daha kolay öğrenirler.

 Maltese Terrier Tuvalet Eğitimi

Köpek sahiplenmek istiyorsanız tuvalet eğitimi almış bir köpek sahiplenmeyi tercih edebilirsiniz. Maltese Terrier fiyat aralığı göz önünde bulundurulursa bu durum fiyatının yükselmesine neden olur. Köpeğinize tuvalet eğitimi vermek doğru ipuçları sayesinde oldukça kolaydır;

  • Köpeğinizin tuvaleti için uygun bir alan belirlemelisiniz.
  • Köpeğinizi her zaman göz önünde tutmalısınız. Tuvaletini yapmak için hazırlandığında ona hayır deyin ve hazırladığınız tuvalet alanına götürün.
  • Tuvalet eğitimi için ‘’tuvalet gelmiş’’ ya da ‘’hadi tuvalete’’ gibi kelimeler belirleyin.
  • Tuvalet alanının ortasında durun ve köpeğinizin kendi alanını seçmesine izin verin.
  • Zaman ayarlamasını doğru yapmalısınız. Köpeğinizin kaslarını kontrol etmesi zaman alır. Yeterince beklediğinizden emin olmasınız.
  • Köpeğiniz tuvaletini yaparken ona ‘’aferin’’ veya ‘’iyi çocuk’’ gibi olumlu kelimeler söyleyin. Tuvaleti bittiğinde ödül maması vererek köpeğinizin başını okşayabilirsiniz.

 Maltese Terrier Temel Komutları Öğretme

Maltese Terrier sahipleri de köpeklerinin temel komutları öğrenmesini ister. Temel komutların öğretilmesi en kolay eğitimlerden biridir. Köpeğinizi profesyonel eğitmen ile çalıştırmak yerine bu eğitimleri siz öğretebilir. Evet ve hayır komutları her köpeğin bilmesi gereken ilk komutlardır.

Özellikle yapma, hayır ve dur gibi komutları bilmesi birçok kez işinize yarayacaktır. Köpeğinizin bir yere gitmesini istemediğinizde, tasmasını hafifçe çekiştirip ‘’hayır’’ demelisiniz. Hayır derken ses tonunuzu sert tutmalı ve otoriter olmalısınız.

Yapmadığı zaman onu ödüllendirmeli ya da aferin gibi kelimeler ile tebrik etmelisiniz. Köpeğinize otur komutunu öğretmek için elinizi uzatıp otur dedikten sonra bel bölgesini yere doğru hafifçe itebilirsiniz. Oturduğu zaman onu tebrik ederek ödüllendirirsiniz.

Maltese Terrier Küçük Köpek Sendromu

Maltese Terrier köpekleri alfa bir ırktır. Otorite boşluğu olduğunda olumsuz davranışlar gösterebilirler. En sık karşılaşılan ise küçük köpek sendromudur. Köpeğinizde aşağıdaki belirtilen davranışlar görünüyorsa küçük köpek sendromu yaşıyor olabilir;

  • Oyuncaklarını ve yemeğini korumacı şekilde davranabilir. Oyuncakları ile oynarken ya da yemeğini yerken yanına kimseyi yaklaştırmaz.
  • Sevdiği bir yerden uzaklaşırken olumsuz davranışlar gösterir.
  • Evde yalnız kaldığında eşyalara zarar verir.
  • Sahibine yaklaşan yabancı kişilere saldırırlar.
  • Sahibinin kucağına gelmez ve yanında durmaz.
  • Dikkat çekmek için sık sık havlar.

Bu davranışları gösteren köpeğinize, patronun siz olduğunu hatırlatmanız önemlidir.

  • Yemeğiniz bittiğinde köpeğinizi besleyebilirsiniz. Fakat ona masadan herhangi bir yiyecek vermemelisiniz.
  • Köpeğinizi gerektiği kadar kucağınızda tutmalısınız. Sürekli kucağınızda olması ya da omzunuzun üstünde durması doğru değildir.
  • Köpeğinizi eğitmek için kafes kullanabilirsiniz.
  • Temel itaat eğitimlerini vermelisiniz. Böylece patronun siz olduğunu anlar.

Maltese Terrier Eğitiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Pozitif eğitim, tüm köpek ırklarında olduğu gibi Maltese Terrier köpekleri için de etkilidir. Köpeğinizin olumsuz davranışlarının üzerinde durmamalısınız.

Aksina olumlu davranışları pekiştirmeniz daha doğrudur. Problemli davranışlar karşısında sevgi, aktivite ve oyalama gibi taktikleri kullanabilir. Hep olumlu ve sevgi dolu olmanız köpeğinizin sizi kullanmasına yol açabilir. Bu nedenle patronun kim olduğunu her zaman hissettirmeniz gerekir.

Kontrolün her zaman sizin elinizde olması gerekir. Köpeğinizin tam anlamıyla size odaklandığı anları kollamalısınız. Hep aynı saatlerde eğitime başlamanız daha olumlu sonuçlar almanızı sağlar. Köpeğinizin olumsuz davranışlarıyla ilgilenmemeli ve yokmuş gibi davranabilirsiniz.

Eğitimle birlikte köpeğinize oyun oynamak için de zaman ayırmalısınız. Böylece varolan birçok olumsuz sorunun da üstesinden gelebilirsiniz. Köpeğinizi izole yetiştirmemelisiniz. Daha fazla hayvan ve insanla tanışması sosyalleşmeleri için faydalıdır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu