Oyuncak Ayı Suratlı ve Süs Köpeği Irkları

 Oyuncak Ayı Suratlı ve Süs Köpeği Irkları

Birçok köpek sever için en vazgeçilmez köpekler daha caydırıcı ve sert görünen köpeklerken; bazıları sadece onların zarif ve gerçek bir fluffy görüntüsüne hayrandır.

Dünya üzerinde 400 adet köpek cinsi vardır ve bazıları o kadar bölgesel ki henüz AKC literatürde yer almıyor. Bunca köpek arasında sahiplenilecek ve satın alınabilecek ırklarsa çok daha düşüktür.

Bir maltese terrier köpek sahiplenme den önce onların harika mizaçları hakkında bilgi sahibi olmak düşük bir ihtimaldir. Hemen her yerde her köşe başında karşımıza çıkan oyuncak pamuk topları yani maltese terrier yavru köpek sahiplenme ile köpekleri neredeyse bir pamuk şekeri kadar sevimlidir.

Bu yazıyı okuduktan sonra bir maltese terrier köpek sahiplenme düşüncesine girdiğinizde fiyat araştırması yapabilirsiniz.

Küçük Kabarık Köpekler

İnsanlar bir gerçek oyuncak ayı sahiplenmekle oldukça ilgili olabilirler. İşte gerçek hayatta bir oyuncak ayı kadar kusursuz olan bazı küçük köpek ırkları.

  • Maltese terrier; Maltalıların yerlere kadar uzanan kürkleri ve antik Romaya kadar uzanan tarihleri, onları iyi bir oyuncak köpek yapmaya yetiyor. Oyuncak Malta’lı teriyerinizin kürkünü istediğiniz ölçüde kesebilirsiniz. Ayrıca onlar sağlıklı, pozitif ve mutlu olmalarıyla tanınıyor.
  • Biscon frise; neşeli, sevecen aynı ölçüde yaramaz olan bu köpekler. Oldukça pofuduk tüyleriyle sahiplerini mutlu etmeye yetiyorlar. Tek eksi yönleri biraz fazladan enerjilerinin olması.
  • Cockapoo (cocker spaniel);Bir melez olan bu köpekler iki insan canlısı türün yani poodle ve cocker spaniel köpeklerin bir karışımıdır. Neşeli, sevecen, kolay affeden, zeki ve hareketlidir. Yetiştiriciler tarafından insan odaklı yetiştirilen bir tür olarak tanınıyor.
  • Coton de Tulear; gözlerine kadar inan saçlarıyla bu köpekler oldukça aristokrat bir görünüme sahiptir. Madagaskarda ortaya çıkan köpekler safkandır. Tatlı, akıllı ve eğlenceli köpek mizaçlarıyla bilinirler.
  • Pekingese; Çinli köpekler bir oyuncak grubuna mensuptur. Oldukça kabarık ve esmer tüylere sahipler.
  • Havanca; Onlar soyları tükenmiş bir Blanquito de la Habana türünden Küba’da geliştirildiler. Kabarık tüyleri ve neşeleriyle biliniyorlar.
  • Lhasa apso; Yerlere kadar uzanan kürkleriyle onlar bir podyum yıldızı olabilir. Ayrıca kısa kesilmiş tüylerle oldukça kabarık görünüyorlar. Tibet kökenli bu köpekler yeri gelince bir bekçi köpeği olabilir.
  • Pomeranya; Kahverengi uzayan kürkleriyle küçük bir tilki yavrusuna benzeyen pomeranlar en yoğun ve kabarık kürklerden birisine sahip. Her halükârda bir peluş hayvana benziyorlar. Baltıklardan gelen bu oyuncak köpekler biraz gürültücü olabilir ancak yine de sahiplerine son derece sadıklar.
  • Shih tzu; Tibetten gelen bu köpekler yerlere kadar uzayan kürkleriyle sahiplerine sınırsız saç yapma özgürlüğü veriyor. Onlar ne kadar peluş köpekleri andırsa da ciddiye alınmamaktan hiç hoşnut değiller. Dikkat çekmek ve uzun nutuklar çekmek onların en sık başvurduğu yollar.
  • Toy poodle; Bu köpekler ona yakın renkte görülebiliyor. Kıvırcık yumuşak pofuduk kürküyle tıpkı bir peluş köpeği andırıyorlar. Onlar bir safkan değiller ama bir safkan kadar kusursuzlar.
  • Yorkshire terrieri; Yorkieler küçük olabilir ancak onların kocaman bir ruhu var. İpeksi düz saçları ve biraz zorlu ruh halleriyle çok sevecen olabilirler.

Orta Kabarık Köpekler

  • Chow chow; Kusursuz bir oyuncak köpeği andıran bu köpekler görünümleriyle eşsizler. Ne kadar sevimli olsalarda bağımsız ruhları onları biraz asi yapıyor. Yani görünümlerinin aksine biraz aksi bir hayvan olarak bilinirler.
  • American eskimo; onlar asil ve oldukça kabarık beyaz kürke sahip kocaman bir mutluluk yumağıdır. Mutlu ve akıllı bu köpekler insanlarla iyi geçinir, bu sayede kolay eğitileblrler. AKC’ ye göre onlara yüklenildiğinde davranışsal sorunlar gösterebilirler.
  • Finlandiya lapond; adıyla memleketi aynı olan bu köpekler Finlandiya’nın Lapond bölgesinde ortaya çıkmıştır.

Büyük Kabarık Köpekler

  • Bernese dağ köpeği; İsviçre Alplerinden gelen bu köpekler oldukça neşelidir. Özellikle çocuklarla ilişkileri çok iyi olan köpeklerin iyi bir aile geçmişi var.
  • Avrasya; Almanya kökenli Avrasyalar aslan yeleleri ve tazı bacakları ile eşsiz bir görünüme sahiptirler. Aynı zamanda meraklı, sakin, zeki ve sevdiklerine karşı şefkatlidir. Olumlu özellikleri onu iyi bir aile köpeği yapıyor. Yabancılara karşı aynı toleransa sahip olmayabilirler. Korumacı olan bu köpekler biraz şüpheci ve utangaç olmalarıyla biliniyor. Ağır hizmet tipi gönüllüsü olan bu köpekler ailelerine karşı iyi tavırlarıyla ve sakin olmalarıyla sınıfında ki pek çok köpekten ayrılıyor.
  • Tibet Masifi; Köpekler arasında en iri olanlardan birisidir. İnanılmaz boyutlar da ki bu köpeğin bağımsız ve asi yanına rağmen iyi bir aile köpeği olarak yetiştirilmesi mucizedir. Aslan yelesine benzeyen yeleleri ve vahşi tavırlarıyla iyi bir bekçi köpeği sayılabilir.
  • Kafkas çoban köpeği; Rus ayısı olarak bilinen bu köpekler oldukça iri ve kabarık kürklüdür. Sınıfında en iyi evcilleşmiş ve en az asi özellik gösteren tür olabilir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu