MALTESE TERRİER MELEZİ KÖPEKLER

 MALTESE TERRİER MELEZİ KÖPEKLER

Malta teriyerleri safkan bir ırktır. American kennel kulübün resmi olarak kabul ettiği ırklardan birisidir. Dünya’nın pek çok ülkesinde en çok tercih edilen hatta elitler tarafından sıklıkla tercih edilen köpeklerin başında geliyor. Türkiye’de popülasyonu yüksek ve sahiplenme oranı en yüksek köpektir.

Bir maltese terier köpek sahiplenme fikri birçok insana hoş gelebilir. Özellikle oyuncak peluşları andıran daha küçük maltese terrier yavru köpek sahiplenme alıcıları cezbedebilir. Peki, bir malta teriyeri almak gerekli mi? Safkan oluşu ona ne katıyor ya da katmıyor?

Bir safkan olarak maltese terrier köpek sahiplenme olarak uygun mudur? Uzun dönemde maliyetli bir köpek midir? Maltalı köpekler uzun dönem boyunca size mali yük olmayacak özel bakım gerektirmeyen nadir oyuncak grubu üyelerinden birisidir.

Ancak bu ona para harcayamayacağınız anlamına gelmez eğer onu bir dizi kuaförlük bakımlarıyla yükseltmek istiyorsanız uzun saçları sizin sanatınızı göstermeniz için iyi bir fırsattır.

Maltese Terrier Tarihi Ve Özellikleri

Maltese terrier melezlerine geçmeden önce onlar hakkında birkaç şeyi bilmekte fayda var. Malta teriyerleri safkandır, tarihleri 3500 sene öncesi Antik Mısır ve Antik Roma’ya kadar uzanır. Her zaman soylu ailelerin ve kadınların kucak köpeği olarak bilinen bu köpekler tarih boyunca en iyi mevkilerden günümüze ulaşmayı başarmış.

Malta adası sokaklarından yola çıkan maceraları Romalı aristokrat kadınların kucağına oradan Mısır saraylarına, Yunan saraylarına ve İngiliz Fransız kraliyetlerine köşklerine kadar uzanır. Günümüzde ise onlar en çok sevilip şımartılan kucak köpeklerinin başında gelir. Uyumlu, iyi huylu, şefkatli, sevecen mizaçları onların bu kadar sevilmesinde ki ana etken olabilir.

Malta teriyerleri genellikle 12-15 yıl arası ve 15 yıldan fazla yaşamaya elverişlidir. İyi bir bakımla geç yaşlanmasını sağlamak ve ömrünü uzatmak mümkün. Genel olarak sağlık sorunları ya hasta ebeveynlerle kalıtsal olarak gelir yada yaşa bağlı olarak ortaya çıkar. Genel olarak tedavi edilebilen bir dizi hastalığa yatkındır. Bu hastalıkların görülme sıklığı ise düşüktür.

Maltalılar kolay eğitilir. En iyi sonucu almak için olumlu pekiştirme eğitimleri önerilir. Bir maltalının kolay eğitilmesi sahibini memnun etme çabasında gizlidir. Çoğunlukla itaatkâr ve kural tanıyan köpeklerdir.

Maltese Terrier Melez Köpek Irkları

MALSHİ “Malta-Shihtzu”

İki birbirine zıt mizacın birleşimi sonucu ortaya biraz çılgın ve daha çok bir maltalı karışımı çıkabilir. Onu daha çok biraz yabancılaşmış maltalı olarak görmek mümkün. İçinde çılgın bir shih tzu genleri olan bir maltalı fazlasıyla renkli olabilir.

MALCHİ “Malta-Chihuahua”

Chihuha cins köpek bir Maltalı atalarına kendini kaptırmayacak kadar baskın genlere sahip olabilir. Sonuç olarak bir maltalı kürküne sahip bir chihuachuaile karşılaşıyoruz. Karakter olarak ta hala bir chihuahua olduğu kendini ele veriyor. Biraz kaprisli, gürültülü, vokal, inatçı, tembel ve sadık. Ancak zoru sevenler için ayrıca mükemmel bir malta kürküne sahiptir.

MORKİE “Malta- Yorkie”

En çok tercih edilen melezlerden birisi morkie olabilir. O kadar popüler ki onun bir melez olduüu unutuluyor. Mükemmel renkli dalgalı beyaz kürkü ve hala maltalı bakışlarıyla onun daha çok bir maltalı olduğu açık. Bütün kalpleri fethedecek kadar güzel morkieler çok daha masum bir melezi andırıyor. Biraz yapışık, vokal, enerjik ve şefkatli morkieler iki tarafında baskın genlerini taşıyor. Biraz zor ama hala sevecen bir malta olarak morkie sayılabilir.

MALTİPOO “Malta- Toy Poodle”

Malta teriyerin bütün fiziksel görünümüne Toy poodle’un kahverengi parlak kürkünü ekleyin. İki ırkta sevecen ve sevimli olduğundan sonuç olarak maltipoolar iyi bir karışımdır. Kolay eğitilebilir ve itaatkardırlar. Normal maltalardan biraz daha fazla enerjik olabilirler yine de onları çalıştırırken dikkatli olmakta fayda var. Çok yorulurlarsa şeker seviyeleri düşebilir.

İPEKSİ COCKER

Maltalıdan çok bir cocker olan bu melezler muhtemelen en saf haliyle zarafetin, asaletin, nezaket ve daha pek çok güzelliğin kaynağı olabilir. Bir maltalının şefkatine sahip cockerlar aynı zamanda ipeksi tüyleriyle kalpleri fethedebilir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu