Nasıl Cins Kedi Sahiplenirim?

 Nasıl Cins Kedi Sahiplenirim?

Kedi sahiplenmek istiyor ve cins kedi sahiplenme için nasıl bir yol izleyeceğinizi bilmiyor musunuz? İstediğiniz ırk kediyi sahiplenmek için izlemeniz gereken yollar ve sahiplenme sürecinde dikkat etmeniz gereken konular üzerinde duracağız.

Yazımızı okuyarak cins kedi sahiplenme yöntemlerini ve bu süreçte nasıl bir yol izleyeceğinizi öğrenebilirsiniz.

Cins Kedi mi Sokak Kedisi Mi?

Cins kedi sahiplenmek isteyen pek çok kişi bu konuda vicdani bir ağırlığın altına girmektedir. Şunu söylemek isteriz ki çoğu cins kedi sokak ortamında yaşayamayacak kadar hassas kedilerdir.

Dolayısıyla eğer cins kedi sahipleniyorsanız onun bakımını gerekli şekilde gerçekleştirme sorumluluğunu almanız gerekir. Öte yandan, sokak kedilerinin bakımı çok daha kolaydır ve sokaktan bir can kurtarmış olursunuz.

Ama burada önemli olan şey cins kedi sahiplenmek istiyorum diyorsanız cins kedi sahiplenmeniz gerektiğidir. Severek bakacağınız ve bağ kuracağınız bir kedi sahiplenmek için bu konuda dürüst davranmanızı öneririz.

Cins Kedi Sahiplenmek İçin Ne Yapmalı?

Eğer cins kedi sahiplenmek istediğinize net bir şekilde karar verdiyseniz bu durumda kedinize ulaşmanız gerekecektir. Peki, cins kedilere nasıl ulaşırsınız ve nasıl sahiplenirsiniz? Gelin, birlikte bu konuları ele alalım:

  1. İstediğiniz Cins ya da Cinsleri Belirleyin

Kedi sahiplenmeye karar verdiğinizde aklınızda bir cins olabileceği gibi birden fazla cins de olabilir.

Bu durumda bu cinsleri ve özelliklerini araştırarak aralarından birkaç cinse karar vermeniz kedi sahiplenme sürecinde ilanları eleyerek istediğiniz kedi cinslerine ulaşabilmek bakımından çok önemlidir.

  1. Kediyi Sahiplenebileceğiniz Bir Yol Seçin

Eğer cins kedi özellikleri ve kedi ırklarını incelediyseniz; sırada istediğiniz cins kediye ulaşmak vardır. Peki, istediğiniz cins kedi ırkına nasıl ulaşabilirsiniz? Genel olarak kedi sahiplenmek için 3 yol olduğundan bahsedebiliriz:

  1. Sokaktan Kedi Sahiplenmek: Bu kedi sahiplenmek için en masrafsız ve kolay yoldur. Ancak cins kediler çoğunlukla ücretli sahiplendirildiklerinden sokaktan istediğiniz cins kediyi sahiplenmeniz tamamen sizin şansınıza kalmıştır.
  2. Tanıdık Birisinden Kedi Sahiplenmek: Bu sahiplenme yolunda istediğiniz ırk kedisi olan ya da kedisi yavrulayan bir tanıdığınızdan kedi sahiplenmeniz söz konusudur. Bu yol karşıdaki kişiyi tanıdığınız için daha risksiz bir sahiplenme yolu olarak karşımıza çıkmaktadır.
  3. İnternetten Kedi Sahiplenmek: Bu yolda internetteki ilanlar aracılığıyla istediğiniz kediye ulaşmanız gerekir. Günümüzde teknolojinin iyice hayatımıza dahil olması nedeniyle pek çok kişi cins kedi ilanları aracılığıyla kedilerini sahiplendirmektedir. Bu ilanları inceleyerek aradığınız görünüme ve özelliklere sahip olan kedilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Cins Kedi Sahiplenmeyle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Cins kedi sahiplenmeyi istiyorsanız kedinizi sahiplenirken bilmeniz gereken bazı konular vardır:

  • Cins kediler genetik mutasyonları nedeniyle hastalık yaşama eğilimi doğal türlere kıyasla çok daha yüksek olan kedilerdir.
  • Cins kediler özel bakım ve beslenmeye ihtiyaç duyan kedilerdir. Kedinizin bakım ve beslenme rutinini ona göre oluşturacağınızı bilmeniz gerekir.
  • Kedinizi sahiplendikten sonra düzenli aralıklarla veterinere gitmelisiniz. Daha önce de bahsettiğimiz gibi hastalık riski yüksek kediler olduklarından durumlarının takip edilmesi olası bir hastalık durumunda tedavi sürecinin başarılıyla sonuçlanmasını sağlayacaktır.
  • Kedinizi gözünüzün önünden ayırmayın. Cins kediler ücretli sahiplendirildiğinden kedinizin dışarı çıkması durumunda bir başkası tarafından alınıp sahiplendirilmesi ihtimali çok yüksektir. Bu nedenle kedinize göz kulak olun.
  • Kedinizi gözlemleyin. Kedinizin sağlık durumunu kontrol edin. Göz, kulak, tüy ve patilerini kontrol edin. Eğer davranışları değiştiyse, tüyleri matsa ve hareketsizse hemen veterinere gidin.

Sizinle paylaştığımız bu konularda dikkatli olarak cins kedi sahiplendirme ilanları arasından sizin için en uygun olan kediyi kolaylıkla bulabilir ve bakımlarının da en iyi şekilde gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu