Kedi Sahiplenmek İçin Hazır Mısınız?

 Kedi Sahiplenmek İçin Hazır Mısınız?

Eğer kedi sahiplenme durumunu ciddi ciddi düşünüyorsanız ancak bir kedinin sorumluluğunu alıp alamayacağınız konusunda kararsızsanız; kedi sahiplenmek için hazır olup olmadığınızı anlamanızı sağlayacak bir yazı hazırladık.

Kedilerin bakımı için gerekli sorumluluklar, kedilerin bakılma maliyeti, kedinin davranışları gibi daha pek çok konuda verdiğimiz örnekler ile kedi sahiplenme konusunda emin olup olmadığınızı kolaylıkla anlayabilirsiniz.

Kedi Sahiplenmek Büyük Sorumluluktur

Genelde köpek besleyenler kedi bakmanın hiç zor olmadığına değinirler. Kediler köpekler gibi her gün gezdirilmesi gerekmeyen, içgüdüsel olarak tuvalet eğitimi olan canlılar olsa da bu sizin hiçbir sorumluluk almayacağınız anlamına gelmez.

Bir kedi sahiplenmek istiyorsanız onun beslenmesi, bakımı, onunla ilgilenilmesi gibi konularda sorumluluğun sizde olduğunun bilincinde olmanız çok önemlidir.  En şirin görünen scottish fold satılık ilanlarına bakabilirsiniz.

  1. Kedinizle İlgilenebilir Misiniz?

Aslında kedi sahiplenme nedenleri saymakla bitmez. Ancak eğer kedi sahiplenmeyi ciddi olarak düşünüyorsanız kedinizle ilgilenmeniz gerektiğini de göz önünde bulundurmalısınız.

Bazı kediler ilgiden hoşlanmasa da çoğu kedi ilgiyi sever. İlgiyi sevmeseler dahi yanınızda olmaktan ve sizinle vakit geçirmekten hoşlanırlar. Bu nedenle kedinizle ilgilenecek vaktiniz varsa onu sahiplenmelisiniz.

  1. Kedinizle Oyun Oynayabilir Misiniz?

Kediler avcılık yeteneklerini sürdüren canlılardır. Avcılık yetenekleri kedilerin oyunlardan çok keyif almasını sağlamaktadır.

Eğer kedi almak istiyorsanız kendinize her gün kedinizi 15 dakika da olsa oynatacak enerjiniz olup olmayacağını sormalısınız.

  1. Kedinizin Beslenmesine Özen Gösterir Misiniz?

Kedilerin beslenmesi kedilerin bakımında en önemli olan faktörlerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Eğer kedi istiyorum diyorsanız kedinizin yaşına ve durumuna göre ona uygun bir beslenme programı çıkarmalısınız. Örneğin eğer kediniz yavruysa sık aralıklarla yavru maması vermelisiniz.

Yine kedilerin beslenmesinde en önemli olan konulardan birisi kedinizin mamasının kaliteli olmasıdır. Kedinizin maması, kumu ve diğer giderlerine ayıracak bütçeniz olup olmadığını gözden geçirmenizi öneririz.

Böylelikle kedi sahiplenmek için en azından maddi olarak hazır olup olmadığınızı kolaylıkla anlayabilirsiniz.

  1. Kedinizin Bakımını Yapabilecek Misiniz?

Kediler tükürükleri ile vücudundaki mikropları öldürürler. Tuvalet eğitimleri de içgüdüsel olarak olduğundan bakımı esasında çok zor olmayan canlılardır.

Ancak kedi sahiplenmek isteyenler genelde bu bakımın kapsamını bilmemektedir. Kedilerin bakımı genel olarak 4 aşamadan ibarettir:

  • Tüy Fırçalama: Kedinizin tüy yapısına göre eğer uzunsa haftada 2; eğer kısa tüylüyse haftada en az bir kez fırçalanması gerekir.
  • Ağız Bakımı: Kedinizin dişlerini bir iki haftada bir kediler için üretilen diş fırçaları ile fırçalamanız diş sağlığını korumasını sağlayacaktır. Bu bakım diş çürüğü, ağız kokusu ve ağız parazitlerinin önlenmesinde size yardımcı olacaktır.
  • Kum Temizliği: Kediler kumlarının temiz olmasını isterler. Eğer kedi sahiplenmek istiyorum diyorsanız kedinizin kumunu katı atıklardan arındırmanız ve periyodik aralıklarla değiştirmeniz gerekecektir.
  • Tırnak Kesimi: Son olarak kedinizin bakımı konusunda dikkat etmeniz gereken konu kedinizin tırnakları uzadıkça tırnaklarını kısaltmanız gerektiğidir. Aksi halde minik dostunuz eşyalara, kıyafetlerinize sürekli olarak takılacaktır. Tırnak kesimi için kediler için üretilen makaslardan kullanmalısınız ve asla tırnak damarlarına denk gelecek şekilde tırnağı kesmemelisiniz.
  1. Hayatınızı Kedinizle Paylaşabilecek Misiniz?

Kediler balıklar gibi bir akvaryumun içerisinde bakabileceğiniz canlılar değillerdir. Kediler sahiplenicidir. Sahiplerini, evleri, eşyaları, oyuncaklarını sahiplenirler.

Eğer kedi sahiplenmek istiyorsanız onunla hayatınızı paylaşmaya hazır olup olmadığınızı gözden geçirmenizde fayda vardır. Kediniz koltuğunuzu, yatağınızı, masanızı, bilgisayarınızı kısacası tüm eşyalarınızı sahiplenecektir.

Bu eşyalarla vakit geçirecek ve bu eşyalara sık sık sürtünerek kokusunu bırakarak egemenliğini ilan edecektir.

Sizlerle paylaştığımız kedi sahiplenmek için gerekenler konusunda özenli davranacağınızı düşünüyorsanız; kedi sahiplenmek için hazırsınız demektir.

Kedinizi sahiplenerek ona sıcak ve sevgi dolu bir yuva sunabilir; hayatınızı tamamlamasını sağlayabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu