5 Aylık Golden Retriever Ne Kadar Mama Yer?

 5 Aylık Golden Retriever Ne Kadar Mama Yer?

Golden Retriever, yavrunuzun bütün süreçlerine dâhil olurken büyürken sağlıklı olması için her şeyi yapmak istersiniz. Annesinden ayrılan yavru köpeğiniz artık tamamen size bağlı olacaktır. Kuru mama eğitimi, tuvalet eğitimini sizin vermeniz gerekir.

Yavru Golden Retriever, yetersiz ve aşırı beslenmeden ideal kiloda olması için iyi beslenmelerini sağlamalısınız.

Köpeklerin farklı büyüme aşamalarında ekstra bir bakım gerekir. Bu da 5 aylık Golden ile 6 aylık -7 aylık Golden Retriever’ın beslenmesi arasında değişiklik vardır.

Davranışları, beslenme alışkanlıkları ve vücut yapıları da farklı olacaktır. Satılık Golden Retriever ilanlarına baktığınızda yaş durumu farklı olan köpeklerinde Golden Retriever fiyat durumunda da farklılık olacaktır.

5 Aylık Golden Retriever İdeal Ne Kadar Büyük Olmalı

5 aylık bir Golden’ın artık yetişkinliğe yavaş yavaş adım atar. Bazı yeni davranışlar sergileyecekler ve her şeyi ısırmak isteyecekler. Ayrıca, büyüdükçe eğitime ihtiyaçları olacak. Yetişkinliğe girmeden önceki son evreye girmek üzerindeler.

Sosyal bir köpek olması için uygun eğitim almaları ve davranışlarını geliştirmeleri gerekiyor. Orta-büyük ırk köpek sınıfında olduğu için bu dönemde 12 kiloya kadar ulaşabilir. Eğer yavrunuz 10 kg’nin altına düşerse veteriner hekiminizle durumu paylaşmalısınız.

5 aylık dişi golden 11-18 kg arasında ağırlığa sahip olmalıdır. Erkeklerin ise 15-18 kg’ ulaşmalıdır. Vitaminler, mineralleri, proteinleri ve diğer bileşenleri içeren köpek mamasından yeterli oranda beslenecektir. Ev yemekleri bu aşamada vermemeye özen gösterin. 5 aylık bir golden’nın köpek mamasından başka bir takviyeye ihtiyacı olmaz.

5 Aylık Bir Golden Retriever Günde Ne Kadar Mama Yemeli

Yavru köpeğinizin yetişkinliğe geçmeye başladığı bu dönemde protein ağırlık beslemelisiniz. Günde 3 öğün azar azar porsiyonlar sunmalısınız. Köpeğinize veteriner hekiminizin belirttiği mama ölçüsünde vermeniz daha iyi olacaktır.

Doğal bir süreçte büyümelerine izin verin. Aşırı büyümeleri için takviye edici suplementler verilmesi önerilmez. Günlük yaptığı aktivite ve enerji harcamasına göre veteriner hekiminiz mama oranını buna göre arttırıp azaltacaktır.

5 Aylık Golden Retriever Davranışı

Bu dönemde artık yavaş yavaş çevresinin farkında olacak. Havlama, ısırma ve saldırganlık içgüdülerini sergileyecektir. Yalnız ve canı sıkılan bir Golden sürekli havlayacaktır. Dikkat çekmek ve onunla ilgilenmenizi isteyecektir.

Yavrular her şeyi ısırarak deneyimlemeyi severler. Özellikle diş çıkarma süreci bu dönemde devam eder. Ağrılı bir diş çıkarma süreci yaklaşık 2-3 ay sürer. 8-9 aylık olunca ısırmayı bırakır.

5 aylık bir Golden’nın saldırgan olması normal değildir. Doğaları gereği bu ırk kolay kolay saldırmazlar.  Köpeğiniz incinmiş ya da korkmuş olabilir. Canı yanmış olacağı için tepki verecektir. Bunu anlamak için köpeğinize yaklaşıp durumun yatışmasını sağlamalısınız.

5 Aylık Bir Golden Retriever Ne Kadar Uykuya İhtiyaç Duyar

Bu dönemde bir Golden, 18 saate kadar uykuya ihtiyacı vardır. Bazen bu 20 saate kadar sürebilir. Eğer köpeğiniz o sırada uyumuyor bir köşede yatıyorsa hasta olma ihtimaline karşı veteriner hekime muayene ettirin. Yetişkin oldukların uyku süresi ortalama 10-12 saat olacaktır. Köpeğin uykuya dalması için sessiz bir alan sunun.

5 Aylık Golden Retriever Ne Kadar Egzersiz yapmalı

Günlük egzersiz süresi en az 25 dakika olmalıdır. Sabah ve akşam saatlerinde 15-20 dakikalık yürüyüş yapılmalıdır. Sonrasında evde, parkta, bahçede oyun aktiviteleri yapabilirsiniz.

Frizbi, top Golden’ların en çok sevdiği oyunlardan biridir. Oyun süresini 30 dakikadan uzun tutmamaya özen gösterin. Aşırı aktivite 5 aylıkken yapılmamalıdır. Bu dönemde köpeğinizi çok fazla yormayın.

5 Aylık Golden Retriever Tuvalet Eğitimi

Yavru köpeğinize tuvalet eğitimi vermek sabır gerektiren bir şeydir. Yemek yedikten sonra köpeğinizi dışarı çıkarın.

Tuvaletini dışarı yapması gerektiğini bu dönemden itibaren anlaması iyi olacaktır. Evde tuvaletini yapan köpekler ağır bir koku bırakır. Bu nedenle tuvaleti geldiğinde dışarı çıkılması gerektiğini öğrenmeliler.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu