Maltipoo Hangi Cins İle Çiftleşir?

 Maltipoo Hangi Cins İle Çiftleşir?

Maltipoo köpeğinizin artık çiftleşme dönemi geldiği zaman ona uygun bir eş adayı arayışına girilir. Küçük köpek ırkı olduğu için ona uygun bir cinsle çiftleşmesi uygundur. Çoğu safkan köpek ırklarının kendilerine özgü doğuştan sağlık sorunlarına sahiptir.

Bu yüzden yavru maltipoo sağlıklı olması için anne ve babanın da kendi ırkından ve sağlıklı olduğuna dikkat edilmelidir.  Bir köpek doğum yaptığında en az 3 adet yavru dünyaya getirir. Bu yüzden doğacak yavruların hepsine bakmak da mümkün olmaz.

Satılık maltipoo ilanı vererek sizde ister ücretli isterseniz ücretsiz sahiplendirebilirsiniz. Köpeğin dişi ve erkek olmasına bağlı olarak maltipoo fiyat oranları da değişiklik gösterecektir.

Maltipoo Hangi Cins İle Çiftleşir?

Kendi cinsi dışında başka ırklarla da çiftleşmesi mümkündür. Özellikle kendi gibi oyuncak köpek ırklarından olan Maltese Terrier ve oyuncak kaniş ile çiftleştirilmesi mümkündür.

Aktif ve enerjik bir köpek olan Maltipoo yine kendi gibi enerjik bir köpek ırkıyla çiftleştirilir. Mükemmel bir bekçi köpeği olan bu köpeklerin havlamaya yatkındır.

Köpek tüyüne alerji olanlar için tercih edilebilir. Hipoalerjenik olmaları ile alerjisi olan kişiler de sahiplenebilirler.

Maltipoo Kaç Yavru Doğurur?

Kesin bir rakamı yoktur. Köpeğin hormonlarına bağlı olarak yavruların sayısından değişiklik olacaktır. Çoğu Maltipoo en az 4-5 yavru dünyaya getirir. 8 yaşına kadar da hamile kalmaları mümkün. Bu yaştan itibaren artık hormonlar zayıflayacağı için kısırlaştırılmaları tavsiye edilir.

Maltipoo Kızgınlığa Ne Zaman Girer?

Diğer köpekler gibi cinsel olgunluğuna 4 aylıktan itibaren girerler. İlk kızgınlık dönemlerine 4 aylıkken girseler bile çiftleştirilmesi önerilmez.

Çünkü hormonları yeni yeni geliştiği için hamile kalmaları sağlıklı değildir. Kızgınlık dönemleri ortalama 2-4 hafta sürer. Maltipoo köpeklerde çiftleşme en uygun zamanı 1 yaşından itibarendir. Böylece yavruların daha sağlıklı olması ve sayısının fazla olduğunu göreceksiniz.

Maltipoo Hamilelik Belirtileri

Kızgınlığa giren yavrunuzun çiftleşmesi sağlandıktan sonra ısı döngüleri 18-21 gün sürer. Hamile kaldığından itibaren meme uçları şişer ve daha belirgin hale gelir. üt üretimi nedeniyle meme bezleri kolostrum ile dolmaya başlayacaktır.

Bu aşamalı bir süreç olsa da, genellikle 3. Haftada, her hafta geçtikçe artan dolgunlukla fark edilir. Fiziksel belirtilerinin dışında iştah artışı artar.  Kilo aldığını fark edebilirsiniz. Bulantı, yorgunluk ve halsizlik de görülür.

Hamileliğin 25-28. Günlerinde artık veteriner hekiminiz yavruların durumu hakkında ultrasonla görüntüleyecektir. Dişi köpek doğum yapacağı yeri hazırlayacaktır. Bu alana kimseyi yaklaştırmayacaktır.

Köpeklerde hamileliğin fiziksel değişiklerin olması dışında davranışsal da değişikler vardır. Hamile kaldıktan sonra kendini kalabalıktan çeker.

Daha sessiz sakin bir köşede dinlenir. Eski enerjik halini göremeyebilirsiniz. Bu durumda endişelenmenize gerek yoktur. Köpeğinizin sağlığı için uygun bir ortam hazırlayarak ihtiyaçlarını gidermelisiniz.

Maltipoo Hamileliği Ne Kadar Sürer?

Bir Maltipoo’nun hamilelik süreci yaklaşık 63 gün 9 hafta sürer. Bu her köpekte değişiklik gösterir. Köpeklerde hamilelik insanlara kıyasla daha kısadır.

Bir Maltipoo’nun hamileliğinin süresinin uzunluğunu sağlıklı olmasını sağlayan çeşitli faktörler vardır. Bu faktörler, ebeveynlerinden gelen genetiği, aynı zamanda büyüklüğü ve yaşı gibi şeyleri ve hatta bir köpek olarak sadece bireysel ihtiyaçlarıdır.

Maltipoo Doğum Aşamaları

Bir köpeğin doğumu başladıktan sonra 3-12 saat içinde yavrular sırayla doğacaktır. Kasılmaları doğumdan 12-18 saat öncesinden başlayacaktır.

Köpeğiniz her 30 dakikada bir ve saatte bir yeni yavrunun doğmasını sağlayacaktır. Her yavrunun doğum kanalından çıkması 1 saatten fazla sürmemelidir. Aksi takdirde veteriner hekiminize durumu iletmeniz gerekir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu