Maltese Terrier Evde Yalnız Kalabilir mi?

 Maltese Terrier Evde Yalnız Kalabilir mi?

Maltese Terrier siz evde yokken yalnız başına kalması mümkün mü?  Köpeğinizi evde yalnız kalabilir. Ancak uzun süre evde yalnız kalmaları mümkün değildir. 6 aylık olana kadar köpeğinizin evde 2 saatten uzun yalnız kalmamalıdır.

Maltalıların evde yalnız kalmasına izin verdiğiniz süre ne olursa olsun, yeterli su ve gölgeye sahip olduklarından emin olmanız gerekir.

Yavru maltese terrier köpeğinizi evde yalnız bırakmadan önce bir bakıcı ya da köpek oteli ayarlamanız iyi olacaktır. 6 aylıktan küçük olan köpeklerin evde yalnız kaldıklarında başlarına daha da bela açabilmeleri olasılığı yüksektir. Bu köpeklerin cinsi gereği küçük boyutlara sahiptir. Son derece küçük olmaları da yaramazlıkları başını derde sokabilir.

Savunmasız oldukları için uzun bir süre yalnız kalmaları uygun değildir. Satılık maltese terrier ilanlarından kendinize uygun yaşta yavru ya da yetişkin bir maltese sahibi olabilirsiniz.

Özellikle yavru ve yetişkin olmasına göre maltese terrier fiyat durumunda da değişiklik olacaktır. Eğer sorumluluk sahibi olacaksanız ve köpeğin evde uzun süre yalnız kalmayacağından eminseniz sahiplenmenizde hiçbir sorun teşkil etmeyecektir.

Maltese Terrier Ayrılık Kaygısı Belirtileri

Her köpekte farklı bir etki yaratan ayrılık kaygısı belirtileri çoğu zaman sorun haline gelir. Bazı köpekler somurtkan olurken bazıları da panikler.

Ayrılık kaygısı yaşayan bir maltese terrier’in aşırı havlama, ayrılmadan önce sızlanma ve ağlama davranışı gösterir. Kendi kendini aşırı yalama ısırma ile tepki gösterirler.

Uzun süre yalnız kaldıktan sonra sahiplerini görseler de bir süre kendilerine gelemezler. Bir köşede sessiz kalarak konuşmayacaktır. Sürekli sıkıntı, bir köpek yavrusu veya köpeğe zarar verebilir.

Ayrılık Kaygısı Olan Bir Malteset Terrier’e Nasıl Yardım Edilir?

İşe gidenler için büyük sorun olan bu duruma birkaç alternatifle oyalamanız mümkün.  Küçük bir oyuncak cins olmasından kaynaklı evde bir odada vakit geçirmekten sıkılmaz.

Sevdiği birkaç oyuncakla beraber onu birkaç saat oyalaması mümkündür. Yanına bir köpek arkadaş alarak yalnızlığını giderebilirsiniz.

Evde yalnızken köpeğin yeterli mama ve suyu olduğuna emin olun. Siz gelene kadar mama ve suyun köpeğinize yetmesi önemlidir. Siz yokken Malta’nızın çok sayıda büyüleyici ve heyecan verici oyuncağı olduğundan emin olun.

Maltese Terrier Evde Ne Kadar Yalnız Kalabilir?

Yaşına bağlı olarak köpeğin evde yalnız kalma süresi de değişiklik gösterir. 6 aylıktan küçük maltese terrier köpeklerin en fazla 2 saat yalnız kalmalıdır.

Yetişkin bir Malta köpeğiniz için siz gelene kadar yeteri miktarda mama ile suyu olması şartıyla 8 saate kadar yalnız bırakabilirsiniz.

Onları çok uzun süre yalnız tutmak, kaçınılmaz olarak şiddetli ayrılık kaygısına neden olur. Bu hassas yaşta, uzun süre yalnız bırakılmak üzere eğitilemezler. Yavru köpekler de enerji doludur, bu nedenle sizi sabırla beklemeleri pek olası değildir.

Yaşlı bir Maltese Terrier, yetişkin bir köpekten daha fazla tuvalet ihtiyaçları vardır. Mesanelerinin önemli bir kontrolleri yoktur.

Bu yüzden tuvalete çıkarılmaları ihtiyaçları giderilmeleri için birilerine ihtiyaçları vardır. Yaşlı köpeklerin dişeri hassaslaşacağı için kuru mamayı çiğneyemeyecekleri için onlara yemeleri için ıslak köpek maması verin. Dişlerine veya diş etlerine zarar vermeden oynayabilecekleri yumuşak bir çiğneme oyuncağı verin.

Malta Köpeğinizi Evde Nasıl Yalnız Bırakırsanız Güvenliklerini Nasıl Sağlarsınız

Köpeğinizin güvende olduğundan emin olmak, onları yalnız bırakırken en önemli önceliklerinizden biri olmalıdır. Maltese Terrier köpeğinizi evde küçük bir alan için eğitmek evin dağılmasına ve mobilyalarınızın zarar görmesini de engellemiş olursunuz.

Ayrılırken sıkıntı belirtileri gösterirlerse, onları cezalandırmaktan kaçının. Bu durum daha fazla endişeye yol açar. Bunun yerine onlara ödül maması ile olumlu pekiştirme sağlayın. Malta köpeğinizi 10-15 dakika yalnız bırakarak ayrılığa alıştırabilirsiniz. Alıştıkça, ayrılma süresini kademeli olarak artırın.

Köpeği Yalnız Bırakmadan Önce Bol Egzersiz Yaptığına Emin Olun

Ayrılmadan önce köpeğinizle beraber yapacağınız bir yürüyüş veya egzersiz en iyi arkadaşınızı yoracaktır. Enerjilerini attıklarında yorulacaklar ve stres seviyeleri daha da düşecektir. Siz gelene kadar da bir köşede uyuyup dinleneceklerdir. Maltalılar oyun oynamaktan yorulduklarında uykuya dalarlar, bu da siz yokken zaman geçirmenize yardımcı olabilir.

Özetle: Maltese Terrier’in ayrılık kaygısı yüksektir. Size olan duygusal bağlılığı sıkı olduğu için yalnız kaldıklarında sizi arıyacaktır. Köpeklerde kaygı genellikle yalnız kaldıklarında yıkıcı davranışlara ve depresyona yol açmasıyla sonuçlanacaktır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu