Maltese Terrieri Cilt Sorunları Tedavisi

 Maltese Terrieri Cilt Sorunları Tedavisi

Köpek sahipleri için köpeklerinin deri problemlerinin olması üzücü bir sorundur. Bir maltese terrier sahiplenme veya maltese terrier yavru köpeği almadan önce onlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak faydalıdır. Çoğu insan köpek almadan önce bu köpeklerin çok masraflı olacağını düşünmesi normaldir. Bir maltese terrier fiyat olarak ve bakım maliyeti olarak diğer türdeşlerinden eşit veya aşağıdadır. Klasik bir köpek bakımının yanında sürekli kullanmaları gereken takviye ve tedavilere ihtiyaç duymazlar. Safkan olan bu canlar çoğunlukla son derece sağlıklıdırlar.

Malta terrierleri deri enfeksiyonlarına karşı yatkın değildir. Ancak yaşa, beslenmeye veya başka etkenlere bağlı olarak deri rahatsızlıkları nadirde olsa görülebilir. Çoğu maltalı kürkü oldukça sağlamdır ve kolayca tüy dökmezler. Onlarla ilgili yaşayacağınız en önemli problem göz yaşlarından dolayı kürklerinde meydana gelen gözyaşı izleri veya saçlarının yeterince dolgun ve sağlıklı olmamasıdır.

Çoğu malta teriyeri kendisini sık sık temizleyip, ısırmaz böyle davranış bozuklukları meydana getirmez.

Maltese teriyerlerinde cilt hastalıklarının en erken belirtisi şunlardır.

  • Kepekli bir cilt
  • Küf kokusuna benzer koku
  • Sağlıklı parlaklığa sahip olmayan mat bir kürk
  • Kızarıklık
  • Kırmızılık
  • Tüylerin aşındığı bölgeler
  • Deri de aşınmalar, lezyonlar
  • Maya
  • Tümör
  • Deride nasırlaşma

Bunların bazıları alerjik, iç hastalıkları kaynaklı yada en hafif ihtimal yanlış tüy bakımından kaynaklı olabilir.

Daha derin sorunlar için uygulanabilecek bazı tedavi ve tedbirler var.

  • Köpeğinizi Detoks Yapımı

Köpeğinizi basit bir şekilde vücudunda ki zararlıları atmanın bir yoludur. RAW yapmak bitkisel tedaviyi güçlendirir. Ona hazırlayacağınız karışımda ihtiyacınız olan otlar şunlar:

  • Maydanoz, papatya, dulavratotu, calendula, ısırgan, karahindiba. Bütün otları eşit miktarda kavanoza karıştırın ve her akşam iki yemek kaşığı karışımı bir bardakta demleyin. Yarım gün beklettiğiniz karışımı yemeklerine katabilirsiniz.
  • Köpek Raw Yapımı

Herhangi bir hastalık için ilk adımdır. Ona çiğ yemekleri temiz etleri, brokoli, havuç, kabak gibi sebzelerle karıştırın. Bağırsak problemi olan köpekler için yiyecekleri biraz pişirmek sindirim açısından daha iyidir.

  • Karaciğer Detoksu

Deve dikeni iyi bir karaciğer temizleyicisidir. İnsanlar için kullanılan kapsül dozları kg ayarına göre küçülterek ona verebilirsiniz. Glutatyon devedikeninin formülünü güçlendirir. Bir seferde yalnızca 2 hafta kadar formülü uygulayın ve iki ay sonra tekrarlayabilirsiniz.

  • Böbrek Detoksu

Diğer çaylara benzeyen bu tarifi iki ayda bir kullanabilirsiniz. Böbrek detoksu böbreklerde ki toksinleri ve mamalarla birlikte gelen maddelerin kalıntılarını temizlemek için tercih edilir. Kullanılacak bitkisel malzemeler, gingko, hatmi, karahindiba ve alıç. Eşit miktarda ki malzemeleri karıştırıp bir kavanoza koyun. Bir kaşık bitkisel karışımı bir gece önceden demleyip dinlendirin. Bir hafta uyguladıktan sonra iki ay ara vermeniz önerilir.

  • Lenf Sistemi Detoksu

Bu kürü uygularken masaj yapmak ve egzersizle desteklemek etki oranını %100 destekler. Kullanacağınız malzemeler; kırmızı yonca, cleavers, çemen otu ve muzdur. Bu çay karışımı için aşırı bakteri üremesinden şüpheleniyorsanız hazır bir ürün de kullanabilirsiniz.

  • Bağırsak Tedavisi

Bağırsak sağlığı bütünsel bağışıklık için son derece önemlidir. Vücudun savunma sistemini oluşturan canlılar bağırsaklarda yaşar. Bağırsak mikroorganizmaları probiyotiklerle beslenmelidir. Köpeğiniz sıkça hastalanıyor ve kolay atlatamıyorsa ona bir probiyotik kürü uygulamanız daha sağlıklı olmasına yardımcı olur. Her gün probiyotik takviyesi yapın ve bir kaç ay devam edin. Toprak elementi probiyotikler için lifli gıdalara geçiş yapın.

  • Homeopati

Homeapati ilaçsız destekleyici takviyeleri içerir. Eğer ilaçların yan etkilerinden sakınıyorsanız ve ya destekleyici önleyici tedavi istiyorsanız homeopati iyi bir çözümdür.

  • Bağışıklığı Güçlendirme

Bazı mamaların üzerinde içeriğinde faydalı mantarlar bulunur ibaresi görebilirsiniz. Bazı tıbbi nitelikli mantarlar bağışıklığı güçlendirir. C vitamini bağışıklığı güçlendirir. Ancak aksorbik asit bulunan bir c vitamini almayın bunun yerine aseroledan tercih edin. İyi bir mantar karışımı takviyesi köpeğinizin bağışıklığını güçlendirir.

  • Toksinleri ve Stresi azaltma

Evde ki stres, başka köpeklerin baskısı, evsel kimyasal ürünler; deterjan, ev kokusu gibi ürünler başlıca deri sorunlarının kaynağıdır. Malta teriyerinizin durumunu iyileştirdiğinizde çok hızlı düzeldiğini ve eski neşesine kavuştuğunu göreceksiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu