Maltese Terrier Sahiplenme Maliyeti

 Maltese Terrier Sahiplenme Maliyeti

Çoğu hayvan sever hayvanlara karşı fazlaca iyi niyetlidir ve onlara karşı ayakta kalabileceğine inanır. Ancak bir hayvan sahiplenirken maliyetleri konusunda gerçekçi olmak ileride pişman olmaktan iyidir. Bir malta teriyeri çoğu zaman masrafsız olmasıyla bilinir.

Bu sebeple bir maltese terrier sahiplendirme üreticiler için kolaydır. İnternette köpek sahiplendirme platformlarında maltese terrier sahiplenme ilanlarına, maltese terrier yavru ilanlarıyla sıkça karşılaşılabilir. Küçük beyaz pamuk topları andıran maltese terrier teacup ve maltese terrier 0 numara en sık tercih edilen kategorileri oluşturuyor.

Bir köpeğin maliyetini hesaplamadan önce onun hangi yönden maliyet oluşturacağını bilmekte yarar var. Uzmanların tavsiyelerine göre köpek ne kadar büyükse masraf o kadar büyür. Köpek ne kadar küçükse masraf o kadar düşer.

Büyük köpeklerin atmak için daha çok enerjileri vardır ve bu daha çok egzersiz daha çok oyuncak ihtiyacı hatta bazen de hüsranla kaybedilen ev eşyaları olabilir. Ayrıca bu fiziksel gereksinimleri iyi bir beslenmeyle desteklenmek ister. Büyük köpekler için en iyi beslenme protein ağırlıklı ve tahılsız beslemedir.

Bu da oldukça pahalı bir beslenme rutinini oluşturuyor. Büyük köpekler büyük döngülerini tamamlamak için iyi bir mali yatırım gerektirebilir.

Küçük köpekler ise öncelikle az mama tüketirler ve küçük bir alanda yaşayabilirler. Malta teriyerleri diğer küçük ırkların aksine agresif değildir, fazladan enerjisi yoktur. Onlar iyi bir kucak köpeğidir ve eşyalara zarar vermekle bir ilgileri yoktur. Bir maltalı çoğu olumsuz köpek dürtüsünden arındırılmıştır.

Yani onların av sürüşleri yoktur, egemenlik istemezler. Bu sebeple malta teriyerleri daha çok dürtü kontrolüne sahiptir ve olumsuz ve yıkıcı davranmazlar. Onların olumlu tutumları; onları en iyi ev bütçesi köpeği yapmak için yeterlidir.

Malta teriyerleri özel bir türdür bu sebeple özel bir beslenme gerektirir. Bir maltalı için en iyi beslenme içeriğinde bol lifli gıdaların olduğu beslenmedir. Tek tip protein içeren “genellikle sadece tavuklu”, küçük taneli ve yağlı mamalar en iyi beslenme rutinini oluşturur. İçeriğinde ki yağlar onların zihinsel aktivitelerini desteklerken tüylerinin daha parlak ve görüşlerinin sağlam olmasını sağlar.

Kuru ve tamamen tahılsız yağdan arındırılmış bir beslenme onlara uygun değildir. Aynı zamanda içinde vahşi tür etlerinin olduğu çok protein çeşitli mamalar onların hassas mideleri için uygun değildir. Veteriner hekimlerin el  kitabına göre yetişkin bir maltalı için %18 protein ve %5 yağ idealdir.

Onlar için özel üretilen mamalar bol liflidir ve hipo glisemiye (düşük kan şekeri düzeyi, kan şekeri düşmesi küçük ırklarda yaygın görülen bir sorundur) karşı en iyi korunmayı sağlar. İçeriğindeki glukazamin, DHA, omega 3 ve omega 6 bulunması iyidir. Bir malta teriyeri için bu yağlar iyi bir kürk görünümü için önemlidir.  Malta teriyerleri hakkında sertifikalı bir grup beslenme uzmanının geliştirdiği malta teriyeri maması onlar için en ideal içerikleri bulundurur. İşte bazı uygun mama markaları şunlardır.

  • Royal Canin Maltese Terrier Yetişkin Maması
  • Blu Buffalo Small Breed Life Protection Formula
  • Purina Pro Puppy maması
  • Yaşlılar için Hills science diet kuru mama tavsiye edilir. Yaşlılıkla gelen kemik bozukluğu ve hastalıklar için ekstra takviye içerir.
  • Yaşlılar için purina pro plan parlak zihin onların 1 ay gibi kısa bir sürede zihinsel aktivitelerinin artmasını sağlar. Yaşlılıkla gelen ekstra yük için faydalı içerikler sağlar. Özel derinlemesine bir beslenme formulü içerir. Bu mamayı kullanan 9 yaş üstü maltalı sahipleri köpeklerinin eski günlerde ki gibi aktif ve oyuncu olduğunu söyledi.

Malta teriyerleri için en uygun mama seçiminde, bu standartlara yakın içeriklere sahip olan mamaları tercih ederek ulaşabilirsiniz. Tahılsız beslenme köpeklerde yaygın kalp hastalıklarına sebep olduğu ortaya çıkarıldıktan sonra tavsiye edilmemektedir. Bunun yerine faydalı tahıl içeren mamalar tercih edilebilir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu