Maltese Terrier Tuvalet Eğitimi

 Maltese Terrier Tuvalet Eğitimi

Yavru köpeklerin tuvalet eğitimi, özellikle ilk defa köpek sahiplenen kişiler için en öncelikli verilmesi gereken eğitim türüdür.

Yavru Maltese Terrier köpeğiniz, tuvaletini hangi alana yapacağını bilmediği zaman, bölge ayırt etmez ve evin herhangi bir alanına yapabilir. Yapılan araştırmalara göre, sahiplenilen birçok köpeğin, tuvalet sorunu nedeniyle geri verildiği ortaya çıkmaktadır.

Aslında tuvalet eğitimi kazanan köpekler herhangi bir sağlık problemi olmadığı takdirde en ufak bir kaza yaşamazlar. Yavru Maltese Terrier köpeğinizin eğitiminde, ona kızmak ya da ceza vermenin hiçbir işe yaramadığını bilmelisiniz. Bu durum köpeğinizin davranışlarını olumsuz etkiler. Köpeğinizin ev içerisine tuvaletini yapmasının tek nedeni, nereye yapması gerektiğini bilmemesidir. Bu durum tamamen köpek sahiplerinin sorumluluğudur.

 Maltese Terrier Tuvalet Eğitimi Aşamaları

  • Yavru Maltese Terrier köpeğinizin eğitimi için balkonunuzda ya da bahçenizde uygun bir alan seçmelisiniz.
  • Dışarı çıkmanız gerektiği zamanlar için çöp poşetiniz, montunuz ve ayakkabınız hazır olmalıdır.
  • Köpeğinizi yakından izlemelisiniz. Gözünüzün önünden ayrılmaması önemlidir.
  • Tuvaletini yapmak için hareketlerini değiştirdiğinde, el çırparak yüksek ses çıkarın ve hayır deyin. Ardından hemen köpeğinizi tuvalet alanına götürmeniz gerekir.

  • Alana giderken köpeğinize tuvalet eğitiminde seçtiğiniz kelimeleri tekrarlayabilirsiniz. ‘’çiş gelmiş, tuvalet gelmiş, hadi tuvalete’’ gibi sözcükler eğitim boyunca faydalı olacaktır.
  • Belirlediğiniz alana gelerek köpeğinizin kendi bölgesini seçmesine olanak sağlamalısınız.
  • Tuvalet konusunda zaman ayarlamasını doğru şekilde yapmanız gerekir. Köpeklerin kaslarını kontrol etmesi zaman alır. Bu nedenle yeteri kadar beklemeniz önemlidir.

 

Maltese Terrier Köpeklerde Tuvalet Eğitimi Süreci

  • 1 Aylık Köpeklerde; Genelde eğitim verilebilecek değil alt yapının oluşturulabileceği dönemdir. 1 aylık köpeklerle sevgi bağı kurulması önemlidir. Aynı zamanda liderlik almaları da gerekir. Bu liderlik hissi tuvalet eğitiminde de fayda gösterir. Köpeğinizin yönlendirmeleri en iyi şekilde alabilmesi için çaba göstermelisiniz.
  • 2 Aylık Köpeklerde; Tuvalet eğitiminin sonuçları alınabilir. 1 aylık iken yeteri kadar davranış kalıbı geliştirdi ise 3 aylık olmasını beklemeden tuvalet eğitimini verebilirsiniz. 2 aylık köpekler sevgi ve ilgiye daha meyilli olur. Köpeğinizle derin bağlar kurarak iletişim biçiminizi destekleyebilirsiniz.
  • 3 Aylık Köpeklerde; Tuvalet eğitimi için en doğru zaman denilebilir. Hem psikolojik hem de fiziksel anlamda olgunluğa ulaşırlar. Aynı zamanda kas ve sindirim sistemi de gerekli olgunluğa gelmiştir. 3 aylık dönem içinde eğitim verirken iyi birer gözlemci olmanız önemlidir. Köpeğinizin hareketlerini izleyerek tuvaletinin geldiğini anlamalısınız.

 

Maltese Terrier Tuvalet Eğitimi Ne Zaman Başlar?

Köpeklerde tuvalet eğitiminin, eve ilk geldiklerinde ve başka alışkanlıklar kazanmadan önce başlaması gerekir. Tuvalet eğitimi ne kadar erken başlarsa, o kadar hızlı şekilde tamamlanır. Köpeklerin tuvalet eğitimi alması özellikle ev köpekleri için daha sağlıklı ve hijyenik bir yaşam sürmeleri için gereklidir.

Köpeğinize tuvalet eğitimi vermeniz aynı zamanda onun yeni davranışlar öğrenmesinin de başlangıcını oluşturur. Tuvalet eğitimini ikinci aydan itibaren köpeğinize verebilirsiniz.

Ancak bu süreçte sabırlı olmanız önemlidir. Tuvalet eğitimi destek isteyen bir programdır ve hem köpeğin hem de sahibinin bu programa hazırlıklı olması gerekir. Sevgisiz bir eğitim süreci, köpeğinizin tuvalet eğitimini almasını geciktirir ve süreç beklediğinizden daha uzun sürer.

Maltese Terrier Eğitiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Köpeğinizin eğitim sürecinde her zaman tutarlı olmaya özen göstermelisiniz. Bu sebeple eğitim boyunca aynı prensipleri sürdürmeniz gerekir.
  • Köpeğinize tuvalet eğitiminde disiplinli olduğunuz kadar sevgi dolu olmalısınız. Sevgi göstermediğinizde köpeğinizle bir bağ kurabilmeniz mümkün değildir.
  • Köpeğinizin tuvalet eğitimi için yeteri kadar olgun olması önemlidir. İki aylık sınırın korunması gereklidir.
  • Tuvalet eğitiminin sabır isteyen bir süreç olduğunu kabul etmelisiniz. Her köpek farklı özelliklere sahip olduğu için tuvalet eğitimi süresi tahmininizden daha uzun sürebilir. Bu nedenle hazırlıklı olmak ve gerekli sabrı göstermek önemlidir.
  • Köpeğinizin eğitimi için sabit bir alan oluşturmalısınız. Aksi halde köpeğinizin kafası karışabilir ve istenmeyen kazalar yaşanabilir.
  • Tuvalet eğitimini evde ya da dışarıda verecekseniz, bunun planlamasını en başta yapmalısınız.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu