British Shorthair Kedi Yavrusu Fiyatı Ne Kadar?

 British Shorthair Kedi Yavrusu Fiyatı Ne Kadar?

Sevecen, uysal ve sahiplerine bağlılıkları ile bilinen  satılık British Shorthair kedileri oldukça sosyal canlılardır. Ev halkı ve hatta diğer evcil hayvanlarla iyi anlaşırlar. British Shorthair kedilerinin avlanma yetenekleri gelişmiştir.

Bu nedenle çoğu zaman sakarlıkları ile karşılaşabilirsiniz. Fakat bu sevimli ve bakışları ile kendine hayran bırakan satılık British Shorthair kedileri, dünyanın birçok ülkesiyle birlikte Türkiye’de de popülaritesini korumaktadır. Yoğun bir alıcı kitlesi olduğu söylenebilir.

Sağlıklı bir yavru satılık British Shorthair ortalama 5000 ila 8000 TL arasında değişen fiyatlara sahiptir. Bu fiyat aralığı sayesinde kedi ırkları arasında en pahalı türlerden biridir. Ancak bu fiyat aralığı ortalama olarak kabul edilmelidir. Ebeveynlerinin özelliklerine ve sağlık durumuna göre değişebilir.

Yavru British Shorthair Özellikleri

British Shorthair kedinizi çiftleştirmek isterseniz, cana yakın ve sevgi dolu bir anne ile karşılaşabilirsiniz. British Shorthair kedileri yavruları ile son derece ilgili, şefkatli ve dikkatli olur.

Onları korur ve oyunlar oynamaktan zevk alır. Bir defada üç ila dört yavru dünyaya getirebilir. Yavru British Shorthair kedileri de annelerinin ilgisinden oldukça memnun şekilde annelerine bağlanır. Yavru British Shorthair kedileri ise enerjik, cana yakın ve hareketli olurlar.

Eğitilmeye müsait oldukları için tuvalet eğitimi ve benzeri eğitimlerin yavruyken verilmesi daha sağlıklı olur. Yavru British kedileri annelerinden ayrılınca da sahiplerine bağlanırlar. Sahipleri ile vakit geçirmek ve oyun oynamak isterler.

British Shorthair yavru kedilerin olgunlaşma süreçleri uzun sürer. Bu süre içerisinde vücut yapısının gelişimi sağlanır. Vücutlarının tam olarak gelişmesi 5 yıl kadar sürebilir.

Yavru British Shorthair Kedilerin İdeal Kilosunun Belirlenmesi

Sağlıklı ve yetişkin bir kedinin ağırlığı ırklara göre değişse de ortalama 3 ila 6 kilogram olarak kabul edilmektedir. İdeal kilosu belirlenirken ırk karakteri, bireysel farklılıklar, yaş ve çevresel faktörler gibi unsurlar göz önünde bulundurulur.

Yavru British Shorthair kedileri ilk haftalarda hızla kilo alırlar. 3 aylık olduklarında kilo almaları yavaşlar. Çünkü intestinal sistemdeki enzim seviyeleri artar. Kediniz ortalama 6 ila 8 aylık olduğunda, yetişkin vücut ağırlığına yaklaşır.

12 ila 14 aylık olana dek bir miktar daha artış görülebilir. Veteriner hekiminiz ile birlikte kedinizin kilo artış oranını kontrol edebilirsiniz. Bu oran sayesinde kedinizin kilo almasında herhangi bir sorun olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Yavru British Shorthair Kedilerin Gelişim Dönemleri

British Shorthair kedinizin erişkin olana dek yaşayacağı gelişim aşamaları şu şekildedir;

  • 0-4 haftalık dönemde; günlerini sadece beslenerek ve uyuyarak geçirirler. Bu dönemde annesi ve kardeşleri ile birlikte olmalıdır. İki haftalık olduğunda yavaş yavaş yürümeye başlarlar. 10 ila 12 gün içerisinde gözleri tamamen açılır. Anne sütü tam bir antikor kaynağı olduğu için anne sütü ile beslenmesi bağışıklığının güçlenmesi bakımından önemlidir.
  • 4-8 haftalık dönemde; yavru kedi anne sütünden yavaş yavaş kesilir ve mama ile beslenmeye başlar. Yaş mama gibi yumuşak gıdalar kullanılarak kuru mamaya geçiş sağlanabilir. Süt dişleri tamamen çıktığında kuru mamayı yemeleri daha kolay olur. Bu dönemin sonunda annelerinden ayrılabilecek kadar büyürler.
  • 8-12 haftalık dönemde; beslenmesine özen göstermeye devam etmelisiniz. 4 aylık olana kadar hızlı bir gelişim dönemi yaşarlar. Sosyalleşen yavru kedi etraftaki kişiler ile tanışmak ister ve onlarla iletişim kurup oyunlar oynar. Uyuyarak geçirdiği zaman azalır ve daha çok zıplayıp, bi yerlere tırmanıp çeşitli oyunlar oynamayı tercih eder. Her zaman taze ve temiz suya ulaşımının olması önemlidir. Vücudunun ortalama %60’ı su olduğu için su ihtiyacının karşılanması ihmal edilmemelidir.
  • 4 aylık dönemde; diş değişimi başlar ve süt dişleri dökülerek yerine kalıcı dişler çıkar. Diş değişimi nedeniyle iştahsızlığa bağlı kilo kaybı yaşanabilir. Kalıcı dişleri çıktığında eskisi gibi iştahla mamasını yemeye devam eder. Fakat kedinizin iştahsızlığı uzun sürerse veteriner hekiminize danışmalısınız.
  • 5 aylık dönemde; cinsel aktiviteler göstermeye başlar. Sık sık dışarı kaçmaya çalışabilir. Enerji ihtiyacı artacağı için karbonhidrat ve yağ oranı yüksek mamalar ile beslenmesi önerilir. Ergenlik dönemine giren kedinize, fazla yemek vermek yerine dengeli ve besleyici yemekler vermeyi tercih etmelisiniz.
  • 12 aylık dönemde; artık erişkin birer kedi olurlar. Bedensel gelişimleri 14 aya kadar devam edebilir. 12 aylık oldukları için diyet programında farklılıklar yapılmalıdır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu