British Shorthair Kediler Kaç Aylıkken Çiftleşir?

 British Shorthair Kediler Kaç Aylıkken Çiftleşir?

Dişi British Shorthair kedileri cinsel erişkinliğe 6 ila 12 aylık süreçte ulaşmaktadır. Bu süreç kedinin genel sağlık durumuna, yaşam koşullarına, bulundukları bölgenin iklim şartlarına ve beslenme düzenlerine göre farklılık gösterebilir.

Satılık British Shorthair kedileri çiftleştiğinde birbirinden küçük ve sevimli yavrular doğar. Satılık British Shorthair kedilerin üreyebilmesi için fizyolojik anlamda gelişimlerinin tamamlanmış olması gerekmektedir. Dişi ve erkek kedilerin uygun şartlarda bir araya gelmesine özen göstermelisiniz. Üreme fizyolojisinde dişi British Shorthair kedilere büyük sorumluluk düşmektedir.

Ortaya çıkabilecek herhangi bir sorun hem anneyi hem de yavrularını etkileyebilir. Satılık British Shorthair kedilerin kızgınlık dönemine girdiğini sürekli yalanma, dışarı çıkma isteği ve aşırı hareketliliği gibi belirtiler ile anlamanız mümkündür.

Erkek British Shorthair Kedilerde Çiftleşme

Erkek British Shorthair kedilerin kızgınlık dönemi, dişi kedilere göre daha geç başlar ve hafif belirtiletrle seyreder. Aynı zamanda erkek kedilerin dişi kedilere nazaran çiftleşmeyi daha çok istedikleri söylenebilir.

Erkek kediler yapıları gereği ergenliğe ulaştıktan sonra sürekli çiftleşme isteğinde olurlar. Erkek kedi doğduktan ortalama 7-8 ay sonra kızgınlığa girer. 7 aylık olan bir erkek kedinin hormonları geliştiyse, çiftleşmek için hazırdır.

Erkek kediler çiftleşme isteği gösterdikleri kızgınlık döneminde, evin farklı alanlarına cinsel kokularını bırakır. Bu koku oldukça ağırdır ve işemeye benzer.

Erkek kediler bu sayede eve işaretler bırakarak çiftleşme isteklerini gösterirler. Bu koku dişi kediler için çiftleşme hormonlarını uyarıcı etki gösterir. Koku bırakılan bölgenin temizlenmesi bir hayli zor olabilir.

 Dişi British Shorthair Kedilerde Çiftleşme

Dişi British Shorthair kedilerin çiftleşme belirtileri, erkek British Shorthair kedilere kıyasla daha erken başlamaktadır. Erkek kedilerin çiftleşme dönemine ortalama 7. aydan sonra girdiği bilinmektedir. Fakat dişi kediler kızgınlığa 6. ayda girmektedir.

Dişi kedilerde kızgınlığa girme döneminin 5. aya kadar gerilediği görülebilir. Dişi kedilerin kızgınlık döneminde karakteri ve hareketleri değişebilir. Eşyalara ve sahiplerine sürtünme, normalden farklı hareketler, sıkıntılı ve gergin tavırlar, miyavlamalarında farklılık, saldırganlık ve yerde yuvarlanma gibi belirtiler görülebilir.

Kızgınlık döneminin en net belirtisi ise kedinizin bel kısmını okşadığınızda lordoz pozisyonunu almasıdır. Bu dönemde kediniz acı çekiyormuş gibi uzun süre miyavlar. Tüm bu belirtileri karşısında sakin ve sabırlı kalmanız önemlidir.

 British Shorthair Hangi Cins Çiftleştirilmeli?

British Shorthair kedileri farklı cins kedilerle çiftleşebilir. Fakat sağlıklı British Shorthair yavrularına sahip olmak istiyorsanız sadece kendi ırkı ile çiftleşmesini sağlamalısınız.

Ev yaşamına uyumlu olmaları sayesinde oldukça sık tercih edilen British Shorthair kedileri, kızgınlık döneminde hormon değişimleri yaşar ve kısa süreli bile olsa huysuz tavırlar sergileyebilir. Kedinizin yavruları olmasını istemiyorsanız kızgınlık dönemi geldiği zaman kısırlaştırma işlemini yaptırmalısınız.

Zekaları ve ilişkisel hafızaları yüksek olan British Shorthair kedileri ile yaşamak oldukça eğlencelidir. Sevimli tavırları ile çevresindeki insanları kendine hayran bırakır. Kucak sevmedikleri bilinse de sahipleri ile araları daima iyidir. Karakter özelliklerinin yanı sıra kürk renkleri ve büyük gözleriyle de dikkat çekmektedir.

British Shorthair Kedilerin Farklı Cinsle Çiftleşmesi Güvenli mi?

British Shorthair kedileri farklı ırk kediler ile çiftleştirilebilir. Kendi ırkı ile çiftleşmesi mümkün olmadığında farklı ırkların tercih edilmesinde herhangi bir problem yoktur. British Shorthair kedilerinin genetik durumları sağlam olduğu için farklı ırk ile çiftleşmeleri sorun yaratmaz.

Yine de sıklıkla sağlık sorunları yaşadığı bilindiği için genellikle kedi üreticileri kendi ırkları ile eşleşmelerini tercih etmektedir. Bu şekilde daha sağlıklı yavrular elde etmeyi amaçlarlar.

Scottish Fold gibi sık sağlık sorunları görülen kedilerin yavrularının sağlıklı olması için British Shorthair kedilerle çiftleşmesi gerekir.

Yavrular böylece daha sağlıklı bir hayata sahip olabilir. British Shorthair kedinizin çiftleşmesinde farklı çeşitlilikler istemiyorsanız, en sağlıklı yöntemi seçmeniz ve kendi ırkı ile çiftleştirmeniz daha doğrudur.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu