MALTESE TERRİER SAÇ BAKIMI

 MALTESE TERRİER SAÇ BAKIMI

Bakımlı bir Malta terriyeri bir güzellik kraliçesine dönüşecek kadar göz kamaştırıcı olabilir. Maltaların tüyleri uzatıldığında yere kadar uzanabilir.

Dünya üzerinde en çok üretimi yapılan yerlerin arasında Türkiye gelir. Bir Maltase terrier sahiplenmek isterseniz, maltese terrier İstanbul sahiplenme için en iyi kentlerdendir.

Aynı şekilde maltese terrier İzmir de en sevilen köpeklerin başındadır. Onların gelecek nesillere en iyi şekilde kalıtsal özelliklerini bırakmaları için lisanslı üreticilerden sahiplenmek önemlidir.

İç Anadolu’da, maltese terrier Ankara için popülasyonun hızla yayıldığı ve üretimine devam edildiği ildir.

MALTALARIN SAÇLARINI BAĞLAYIN

Maltalar kafa tüyleri uzayan nadir cinslerdendir. Uzayan tüyleri kafa üstünde toplama pratik bir çözüm olabilir. Malta köpeğiniz için en kötü senaryo saçlarının uzayıp gözlerini kapatmasıdır. Görüşü engelleyen saçlar bizim için olduğu kadar köpekler içinde rahatsız edicidir.

MALTALARA ÖZEL PUPPY CUT KESİM

Genellikle yavru Malta terrierleri bu stille tıraş olduklarında çok daha sevimli görünür. Yetişkin köpeğiniz içinde bu kesimi tercih edebilirsiniz. Bu kesim için köpeğinizin bütün tüyleri aynı uzunlukla kesilir. Sadece kırp hepsi bu.

MALTA BOB KESİMİ

Malta bob kesimi aslında insan bob kesiminin bir imitasyonudur. Ama ne var ki köpekler için çok daha güzel ve sevimli görünür. İnsanlara tuhaf görüntü katan bu saç kesimi Malta teriyerinizi de oldukça esprili gösterebilir.

PONPON MALTA

Bu stil kesinlikle Malta stili değildir. Poodles ve Bichon Frise için popüler olan bu kesim Malta teriyerinize çok yakışabilir. Bu stil için gövde tüyleri oldukça kısa kesilirken, arka ve yanlar biraz daha uzundur. Bacaklarda uzun tüyler ve kafa da ponpon şeklinde tüyler bulunur.

ÇİFT KULAK

Malta köpeklerin saçları kafaları dahil uzar buda onlara insan gibi saç stili verebileceğiniz anlamına gelir. Kulaklarının üstünde uzayan saçlarını uzatıp çift kulak bağlayabilirsiniz. Gerçekten pek çok Malta sahibi bu stili deniyor. Ayrıca uzun saçlarını buklelere dönüştürüp kurdele takabilirsiniz.

TEPEDEN TOPLAYIN

Bu saç stiliyle Malta köpekleri 3 yaşında ki bebekleri andırıyor olabilir. En sevimli en masum halleri şüphesiz bir lastikle tepeden toplanmış saçlarıyla oldukları zamandır. Tepeden toplanmış saçlar onların hassas gözlerini korumak içinde iyi bir seçimdir.

FİYONK TAKIN

Şansölye için boyuna ve hanımefendi için kulakların ortasına takılan bir fiyonkla en kolay saç bakımı yapılabilir.

KORELİ MALTA

Gençler arasında hızla yayılan kore tarzı köpeklerde de sevimliliği dışa vuruyor. Bu stil için köpeğinizin sakallarını küt kesmeniz ve bıyıklarını da iki yandan uçları küt olacak şekilde kesmeniz gerekiyor. Tepeden topladığınız bir tutam saçla ne büyük fark ettiğini göreceksiniz.

ÖRGÜLÜ MALTA

Çoğu köpek sahibi köpeklerinin uzun saçları olsa bile sizin kadar şanslı değiller. Çünkü maltaların saçları gür ve kabarıktır. Gerçekten hacimli saçları her şekilde güzel görünüyor. Saçlarını ördüğünüz malta köpeğinizin bakımı bu kadar kolaydır. Sadece ör ve çık.

Malta köpeğinizin saçları temiz ve taranmış olduğu sürece onunla oynamak ve şekil vermek oldukça zevklidir. Bir çok tiny köpek yıkanmayı ve kurulanmayı sevmez. Yine de rutininize eklemeniz gereken birkaç temizlik ipucu vardır. Güzel kürkleri için hergün onu tımarlayın ve göz etrafını günlük olarak temiz, ıslak, ılık bir pamukla silin. Sildiğiniz bölgeye göze çok yakın olmayacak şekilde vazelin sürün bu şekilde uzun süre tüyleri temiz kalabilir.

MALTA KÖPEK BANYOSU NASIL YAPILIR?

Köpekleri ihtiyaçları olduğunda yıkamak iyi bir alışkanlıktır. Palto uzunluğu ve günlük alışkanlıkları onları ne sıklıkla yıkamanız gerektiği hakkında fikir verebilir. Uzun tüyler ve hareketli yaşam onları haftalık yıkamanızı sağlayabilir. Aynı şekilde kısa tüyler için dört haftadan uzun beklemek sorun olmayabilir. Malta köpekleri diğer küçük ırklar gibi hipoglisemiye yatkındır ve kan şekerleri hızla düşebilir. Banyo sırasında onu şekerle takviye etmek üşümesini engeller.

Köpeğinizi içeriğinde besleyici yağlar bulunan kaliteli köpek şampuanlarıyla yıkayın. Birçok ırkta sorun olmayabilir fakat onların narin tüyleri bakıma ihtiyaç duyar. Kaliteli içerikler daha parlak, hacimli ve yumuşak tüylerle sizi ödüllendirir.

Köpek kremleriyle tüylerini kremleyin ve bitirin. Banyo sırasında kulaklara ve gözlere su gelmemesi önemlidir. Köpeğinizi sakin tutmak için onu bir paspasın üzerinde yıkayın. Ayakları kaymadığı sürece kaçma eğiliminde olmayacaklardır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu