Hatay Yöresel Ürünleri Nereden Alınır

 Hatay Yöresel Ürünleri Nereden Alınır

Milattan önce 100 000 ile 40 000 yılları arasında Arkeolojik bulgulara ulaşılmış Türkiye’nin en önemli eski yerleşim yerlerinden biri olan doğu ve güneyinde Suriye, batısında Akdeniz bulunan ve komşuları Adana, Osmaniye ve Gaziantep bulunan ilimizdir.

Altınözü, Antakya, Arsuz, Belen, Defne, Dörtyol, Erzin, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Payas, Reyhanlı, Samandağ ve Yayladağı olmak üzere 15 ilçeye sahiptir.

Bu güzel ilimizde aklımıza ilk gelen Gastronomidir. Gastronomi Evlerinde olduğu şehrimizde aklımıza Hatay Yöresel Yemekleri aklımıza gelmektedir.

Yolunuz Hatay’a düştüğünde Hatay’da ne yenir, Hatay’ın neyi meşhurdur? Bunları insan istemsizce hemen araştırma ihtiyacını duyar gibiyim.

HATAY’IN NEYİ MEŞHUR?

Yolunuz bir gün Hatay’a düştüğünde, kesiştiğinde Hatay’dan ne yenir, ne içilir, neyi meşhurdur düşünürüz.  Hatay denilince akla Nar Ekşisi, Domates Salçası, Biber Salçası, Kırma yeşil zeytin, Dil peyniri, Örgü Peynir, Çökelek, Humus, Künefe, Cevizli Biber, Kağıt Kebabı, Semirsek, Kömbe, Ceviz Reçeli, Kırma Zeytin, Sakal Kaldıran gibi bir çok Hatay Yöresel Ürünleri akla gelmektedir. Sizde Hatay’a gittiğinizde bunlardan mutlaka tatmalısınız.

HATAY YÖREL ÜRÜNLERİ

Yolu Hatay’a düşmeyenler, Hatay bana uzak diyorsanız o zaman hiç üzülmenize gerek yok. Bu saydıklarımızı ise internet üzerinden güvenli alışveriş yapabileceğiniz bir web siteyi sizlere tavsiye edeceğiz.

Hatay Yöresel Ürünler başta olmak üzeri diğer illerimize ait ürünleri de bulabileceğiniz, Hatay Yöresel Marketim üzerinden güvenle satın alabilirsiniz.

İnternetten Hatay Yöresel Ürünler Almak için siteyi ziyaret ettiğinizde sizi yüzlerce yöresel ürünler karşılayacaktır.

Meşhur Hatay Salçaları, Hatay Zeytinyağı, Hatay Zeytini, Hatay Nar Ekşisi, Hataya Özgü Kahvaltılık Çeşitleri, Hatay Turşuları, Salamuralar, Dolmalıklar ve Kuru Gıdalar, Doğal Sabunlar, onlarca çeşidi ile Reçel çeşitlerini bulabilirsiniz.

Sizde en doğal ürünleri güvenle almak isterseniz https adresi üzerinden siteyi inceleyebilirsiniz.

Hatay doğal ürünleri alabileceğiniz gibi Akdenize özgü ürünleri de bulabilirsiniz. Bunun yanında taze meyveleri de ayrıca tedarik edebilirsiniz. Son yılların meşhur Ejder Meyvesinden tutunda Alanya Muzuna kadar birçok taze meyveyi evinize kadar getir de bilirsiniz.

Tarımsal ürünlerinin zengin olduğu Hatay ilimizden en doğalıyla Tarladan Mutfağa yansımaktadır. Böylece Hatay’a gitmeden de uygun fiyata Hatay Yöresel Ürünleri kolaylıkla alabilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu