MALTA TERİYERİ KÖPEKLERİ İTAAT EĞİTİMİ

 MALTA TERİYERİ KÖPEKLERİ İTAAT EĞİTİMİ

Bir malta teriyeri eğitmek başka bir köpek eğitmekten biraz daha farklı olabilir. Bunun hakkında bilgi sahibi olduktan sonra onlara sahip olmamak için bir neden kalmayabilir.

Bir maltese terrier sahiplenme birçok açıdan iyi bir fikirdir. Kolay eğitilirler ve bakımları kolaydır.

Bir maltese terier yavru sahibi olmadan önce onlar hakkında biraz bilgi almak ve maltese terrier fiyat ve bakım maliyetleri araştırması için zaman ayrılabilir.

EVE YENİ BİR KÖPEK GETİRİRKEN NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

Yeni bir köpek edinmek çoğu zaman yeni bir arkadaş edinmek gibidir. En başta arkadaş olduğunuz kişinin sonra neye dönüşeceğini arkadaşlığınızın yürüyüp yürümeyeceğini bilmeniz tamamen sizin tahmininize bağlıdır. Sahipler için bu dönem oldukça heyecan vericidir.

En başta vardığınız yargılar biraz erken veya eksik olabilir. Eğer bir malta teriyeri aldıysanız veya alacaksanız bu çok fazla sorun değil. Malta teriyerleri sahiplerinin işini kolaylaştıran ve ekstra yük olmayan nadir köpek cinslerinden birisidir.

Eğer onunla ne yapacağınızdan emin değilseniz daha çok “malta teriyer sahibi olma” kılavuzu okumakta fayda var.

Malta teriyerler genel olarak kolay, uyumlu, sevecen, problemsiz, paylaşımcı, her şeye havlamayan, koşturup durmayı sevmeyen, ısrarcı olmayan, itaatkar köpekler olarak bilinir.

Eğer bir malta teriyeri agrasifse veya çok durgunsa bu onun aldığı ekstra bir yükten kaynaklı olabilir. Önce ki sahiplerden kalmış bir yük. Yinede onlar son derece uyarlanabilir köpeklerdir.

Sağlık durumu ya da safkan olup olmadığı bir köpeğin mizacını etkileyebilir. Köpeklerin enerji seviyeleri ve içgüdüleri doğrudan mizacı yani genetiği ile alakalıdır. Doğaya baktığınızda hayvanların daha bebeklikten itibaren bazı davranışları edindiği ve bazılarını da iç güdüsel yaptıklarını görürüz.

İşte bu iç güdüler köpeklerde avlanma, sürü olma, lider olma, egemen olma, sınır çizme, sınırlarını koruma, çiftlik sınırlarını koruma, küçük kemirgenleri yakalama, koklama ve kokuyu takip etme “sürüş yapma” gibi çeşitli şekillerde olabilir.

KÖPEK EĞİTİMİ ÖNERİLERİ

  1. Köpek ikramları köpekleri teşvik etmenin ve onları eğitmenin en iyi yoludur. Onları eğitmek için ödül torbası ve biraz köpek ödülleri yeterli. İstenen davranışı sergilediklerinde onları ödüllendirerek davranışı tekrar etmelerini ve bu davranışı iyi olarak benimsemelerini sağlayabilirsiniz.
  2. Eğitimi geciktirmeyin. Köpeklerinde bizim gibi bazı hayat yargıları var ve bu yargılar zamanla oluşur. Eğitimde geciktirilmiş bir köpek daha fazla yanlış yargıyı kolayca benimseyebilir. Sonra geriye dönüş gittikçe zorlaşabilir.
  3. Hayat boyu eğitime hazır olun. Bu tam olarak köpeğiniz yerine sizinle ilgili bir kural. Bir köpek tam olarak 3.5 yaş çocuk zekasına sahiptir ve olaylar arasında çok basit bir bağ kurar. Bu köpeklerin derin anlama yetileri olmadığından kaynaklanır. Yani iki şey ilişkilendirecek kadar akıllı ama sadece temel düzeyde anlayacak kadar zekaları var. Örnek olarak köpeğiniz evdeyken dışarıda yağmur yağıyor olsun. Odanın camı açık ve dışarıda gök gürlüyor. Aynı sırada rüzgâr esti ve perde havalandı. Köpeğiniz gök gürlemesinden korktuysa kafasında muhtemelen birkaç şeyi eşitleyecektir. Yağmur, rüzgar, havalanan perde ve gök gürültüsü. Eğer köpeğiniz havalanan perdeyle ilgili bir semptom geliştirirse kaynağı muhtemelen gök gürültüsüdür. Aynı şekilde iyi bir olayı yemekle eşleştirmek köpeklerde olumlu pekiştirme olarak isimlendirilir. Bu yöntemle onu ömür boyu eğitmeniz ve komut vermeniz çok kolay.
  4. Kısa ve net konuşun. Köpekler onlara dil dökmenizden bir şey anlamaz bunun yerine temel ifadeleri net bir ses tonuyla söylemeniz gerekir. -otur –getir- git
  5. Köpek eğitimi için yardımcılar almak iyidir. Bu nesneler bir koşum takımı, duba gibi eğitim araçları olabilir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu