Maltese Terrier Pozitif Köpek Eğitimi

 Maltese Terrier Pozitif Köpek Eğitimi

Köpeklerde uygulanan pozitif eğitim içerisinde ceza, şiddet ve baskı yer almaz. Köpeğinizin hareketlerini dikte etmek ve zorbalık köpeğe faydadan çok zarar sağlar. Korku ve acıya neden olan bir eğitim uzun vadede köpeğiniz ile sorunlar yaşamanıza neden olur. Köpeğinize vereceğiniz komutları pozitif pekiştirme yolları kullanarak anlamasını sağlamalısınız.
Yavru Maltese Terrier köpekler ödül sistemine dayalı eğitimleri kısa süre içerisinde başarı ile tamamlar. Oysa baskı ve ceza yöntemleri köpekte olumsuz etkiler kalmasına neden olur.

Pozitif köpek eğitiminde komutları ve eğitim süresini kısa tutarak köpeğinizin sıkılmasını önleyebilirsiniz. Her eğitim sonunda köpeğinizi ödüllendirmeyi unutmamalısınız. Köpeğiniz hangi davranışının ödüllendirildiğini anladığı zaman bu davranışı tekrarladığında ödül alacağını öğrenir.

 

Yavru Maltese Terrier Eğitimi

Yavru Maltese Terrier köpeğiniz ile birçok sorun yaşayabilirsiniz. Çünkü köpeklerin en kontrolsüz ve stresli olduğu dönem yavruluk sürecidir. Bu süre içerisinde dikkatli olmalı ve hassas davranmalısınız.

Gerek duyarsanız profesyonel destek almaktan çekinmemelisiniz. Yavru Maltese Terrier ırkı köpeklerin eğitimi ortalama 2 aylık olduğunda başlar. Bu eğitimde köpeğinizin gereksiz havlama sorunu, asabi davranışları ve aşırı korku gibi olumsuz davranışı kontrol altına alınır.

Maltese Terrier köpekleri yavruluk döneminde dış çevreye ve seslere karşı yabancılık ya da korku duyabilir. Bu nedenle eşyaları kırması ya da kemirmesi sık görülen bir durumdur. 30 günlük bu eğitim sürecinde, köpeğinizin uygulaması gereken sorumluluklar kazandırılır ve düzenli bir hayata uyum sağlayabilmesi öğretilir.

 

  • Yavru köpek eğitimine başlamanız için Maltese Terrier köpeğinizin 2 aylık olmasını beklemelisiniz.
  • Yavru köpek eğitim süreci yaklaşık 30 gün sürer.
  • Eğitim sayesinde psikolojik ve karakter düzeni oluşturulur.
  • Tasmasını çekmeden yürüyüş yapmanız öğretilebilir.
  • Köpeğinize tuvalet alışkanlığı kazandırılmalıdır.

 

Maltese Terrier Tuvalet Eğitimi

Evde bakılan köpeklerin en büyük problemlerinden biri, zamansız şekilde tuvalet ihtiyaçlarını gidermesidir. Köpeğinizin kas yapısı ve beslenme şekli bu durumu ortaya çıkarmaktadır. Köpekler genelde tuvaletlerini yemek yedikten ve su içtikten sonra giderir.

Köpeğinizin düzensiz beslenmesi halinde tuvalet ihtiyacının da zamansız ortaya çıkması görülmektedir. Bu gibi problemleri köpeğinize en uygun tuvalet eğitimini vererek çözebilirsiniz. Köpeklerin tuvalet eğitimini yavruluktan itibaren alması gerekir.

Aksi halde ilerleyen süre içerisinde tuvalet eğitimine olumsuz yanıtlar verebilir. Bu durumda süreç bir hayli uzayabilir. Maltese Terrier ırkı köpeklerin alacağı tuvalet eğitimi, sizin belirlediğiniz alandaki tuvalet pedlerine tuvaletini yapması ile mümkün olur. Bu sayede hem köpeğinizin sağlığı hem de sizin huzurunuz sağlanabilir.

 Maltese Terrier İtaat Eğitimi

Köpeklerde sık rastlanan problemlerin başında sahibiyle arasındaki olumsuz ilişkiler gelmektedir. Bu problem kesinlikle köpekten kaynaklanan bir durum değildir. Köpeklerin size ve hayatınıza göre şekil aldığını unutmamalısınız.

Sürekli egzersiz yapmak isteyen enerjik köpeklerin, kontrol altında olması için itaat eğitimi verilmesi önemlidir. İtaat eğitimi Maltese Terrier ırkı köpekler için ortalama 30 gün sürer. İtaat eğitiminde köpeğinizin sokakta, caddede ve yolda sizin sol tarafınızda bulunması gerekir. Tasmasını çekiştirmeden yürümesi gerekir.

Bu eğitim türü köpeklerin yapıları itibariyle en sık tercih edilen eğitimdir. Maltese Terrier köpeklerin itaat eğitimi alması için en az 3 aylık olması gerekir. İtaat eğitiminde otur, bekle, yat, takip, hayır gibi pek çok komut öğrenilir. Bu eğitim sayesinde köpeğinizle daha iyi anlaşabilirsiniz.

Maltese Terrier Sosyalleşme Eğitimi

Evcilleştirilen hayvanlarında başında köpekler gelmektedir. Sosyalleşmeleri için insanlar ve diğer köpek ırkları ile iletişim kurarlar. İlk defa köpek sahiplenen kişiler, köpeklerin davranış biçimleri hakkında bilgi sahibi olmadığı zaman onları istemeden strese sokabilir ve psikolojik sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Maltese Terrier ırkı için sosyalleşme eğitimi tüm köpek ırklarında olduğu gibi yavruluk döneminde başlamalıdır. Bu süreç oldukça hassas olabilir ve dikkatli davranmakta fayda vardır.

Sosyalleşme eğitimi boyunca mama yememe, havlama, kemirme, korku kontrolü, ve strese girme gibi birçok sorunla karşılaşabilirsiniz. Bu gibi sorunların önüne geçebilmek için sosyalleşme eğitiminin geç kalınmadan verilmesi önemlidir. Maltese Terrier köpekler 3 aylık olduğunda sosyalleşme eğitimi verilebilir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu