Golden Retriever Ne Yer? Golden Retriever Besleme Rehberi

 Golden Retriever Ne Yer? Golden Retriever Besleme Rehberi

Golden retriever köpeğiniz için mama seçerken yaşına ve sağlık durumuna göre karar vermelisiniz. Yavru golden beslenmesi ile yetişkin bir golden yiyeceği mama miktarı da türü de farklı olmalıdır. Büyük ve enerjik bir golden kaliteli, eksiksiz mamaya ihtiyaç duyar. Bununla beraber olması gerekenden fazla aşırı beslenme hiçbir zaman iyi değildir.

Yavru golden retriever köpeğiniz için  yeterli bir beslenme programı oluşturmalısınız. Çünkü obezite ve eklem sorunlarına yatkınlığı olduğu için dengeli bir diyet oluşturmak görevimiz.

Doğal olarak yavru bir golden ile yetişkin ve yaşlı bir Golden’nın birbirinden farklı beslenme ihtiyaçları vardır. Yavruluktan yaşlılığa kadarki gelişim sürecini destekleyecek kaliteli mamalar tercih edilmeli.

Satılık Golden Retriever ilanlarına baktıktan sonra  köpeğinizin bağışıklığını korumak ve ihtiyaçlarını gidermek için büyük bir sorumluluk sahibi olacağınızı da düşünmenizi öneriyoruz.

Golden Retriever Nasıl Beslenmeli

Yetişkin bir Golden Retriever  mamasında en az %18 protein içermelidir. Yavru köpekler ise %22 protein almalıdır. Yeterli miktarda protein alımı özellikle yavru köpeklerde kas gelişiminde önemli ölçüde etkiler bırakır.

Yetişkinlik dönemlerinde alınan protein ise, egzersiz yapmaları için gerekli enerjiyi almalarına ve kilo dengesine ulaşması için gereklidir. Köpek mamalarında bulunan yağ oranı yavrular için en az %8’ini yetişkin köpekler için de %5’ini oluşturmalı.

Yavruyken köpeklerin metabolizmaları çok hızlı çalışır. Bu da daha enerjik ve hareketli olmalarını sağlar. Ancak yetişkinlik dönemlerinde metabolizma çalışması yavruluk dönemine göre yavaş çalıştığı için yağ oranı düşürülmeli.

Obezite, kemik ve eklem sorunları gibi diğer sorunların riskini artırır. Bu yüzden köpeğin egzersiz düzeyine göre düşük-orta yağ oranına sahip zengin kuru mamalar tercih etmelisiniz.

Golden Retriever Tüyleri İçin En İyi Mama

Altın sarısı tüyleri ile Golden, herkesin dikkatini çekmekte başarılıdır. Ancak parlak, ipeksi tüylerin sırrını iyi bir mama ile sağlamalısınız. Piyasadaki köpek maması markalarının çoğunda şişirilmiş, yapay ve dolgu maddeleri içermektedir.

Köpek maması seçerken etiketinde dikkat etmeniz gereken en önemli maddeler: Sodyum, glikolik asit ve beta hidroksi asit gibi içeriklerin olmadığına bakmalısınız. Mama içerisinde şeker gibi zararlı tatlandırıcılar, şurupların olmadığına da dikkat etmelisiniz.

Golden Retriever Köpek Maması İçerisinde olması gerekenler:

Beyaz pirinç ya da esmer pirinç, buğday gibi tahıl ürünleri olmalıdır. Balık yağı, soya yağı gibi omega – 3 bakımından zengin yağların olduğuna dikkat edin.

Sakatat, bağırsak gibi hayvan atıklarının içermediğine bakın.Taurin içermesi köpeklerin kalp sağlığını koruyarak gelişiminde destek sağlar. Tüylerinin parlak, sağlıklı ve ipeksi olması için omega3, omega6 yağlarını almalıdır. En az %30 oranında karbonhidrat alması vitamin-mineral bakımında da güçlü olan bir ticari köpek mamalarına yönelin. Mevsimsel geçişlerde tüy dökülmelerini en aza inmesini sağlamış olacaksınız.

Golden Retriever Günde Ne Kadar Mama Yemeli?

Köpeğinizin yaşı, kilosu, aktivite düzeyine göre günlük en az 2 öğün olacak şekilde mama miktarı ayarlanır. Kilo almaya yatkın olan bir Golden’ın porsiyonları ona göre ayarlanmalıdır.

Özellikle yaşlı Golden Retriever, egzersiz düzeyinde azalma olacağı için öğün arasını çok yakın tutmayarak miktarını da yine köpeğin ağırlığına göre ayarlayacaksınız.

 3-6 Aylık Golden Retriever günlük mama miktarı: Ortalama 2-5 kg ağırlığına sahip köpeğin mama gramajı: 120-215 gr olmalı. 5-7 kg ağırlığına sahipse günde en az 215 en fazla 290 gram mama verilmelidir. 7-12 kg ağırlığında olan Golden, alacağı mama 290-440 gram arasında bir orana sabit tutulmalıdır.

6-12 Aylık Golden Retriever günlük mama miktarı: 4-10 kg arasında olan köpeğin günde 120-140 gram mama yiyebilir. 10-15 arasında kiloya sahip köpeğe günlük ortalama 240-320 gram mama verebilirsiniz. 15-25 kilo aralığındaki köpeklerin ise toplamda 315-455 gram mamayı günlük öğünlerine bölerek vermeniz iyi olur.

**Yukarıda belirttiğimiz bu oranlarla her köpek için ortalama olduğu için her köpeğe hitap etmeyebilir. Veteriner hekiminiz köpeğinizi muayene ederek sizin için en doğru mama miktarını söyleyecektir.

Golden Retriever Mama Dışında Ne Yer?

Mama dışında köpeğini evdeki besinlerle doyurmak isteyenler çoğunlukla çiğ et verirler. Ancak çiğ kırmızı et ya da tavuk eti verirken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Köpeğe et vermeden önce güzel bir şekilde dezenfekte edin.

Sonrasında boğazına takılabilecek küçük kemikleri ayırın. Özellikle sıcak havalarda çabuk bozulacak bir ürün olan kırmızı ve beyaz etin uzun süre mama kabında olmadığına dikkat edin. Bazı köpekler mamalarının hepsini yemezler. Eğer köpeğiniz doyduğunda henüz bitirmediyse mama kabından alın.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu