Maltese Terrier Dışarıya Hazırlık Nasıl Yapılır?

 Maltese Terrier Dışarıya Hazırlık Nasıl Yapılır?

Malta terrier köpek ırkı en başta Asya bölgesine özgü oldukları düşünülmektedir. Ülkemizde maltese terrierleri köpek sahiplenme İstanbul ‘da en yoğun popülâsyona sahiptir.

Maltese terrier yavru köpek sahiplenme İzmir için en çok tercih edilmekte evde bakılan köpek cinslerinin başında gelir. Üremesi yoğun olan maltese terrier köpek sahiplenme isteyenler için iyi bir tercih olacaktır.

Küçük köpeğinizi gezdirmek hakkında bilmeniz gerekenleri bu yazıda açıkladık. Bazı insanlar küçük köpeklerini gezdirmenin gerçekten gerekli olmadığını düşünebilir. Evet sık sık değil ancak onlarında gezmeye ve fiziksel aktiviteye ihtiyaçları var. Belki diğer türdeşleri kadar sık ve yorucu değil ancak gezmek ve hava almak hem mental hem fiziksel sağlıkları için katkılıdır.

Köpekleri dört duvar arasına kapatmak mantıklı bir çözüm değildir. Ayrıca evin kimi zaman stresli ortamı onları olumsuz etkileyebilir. Davranış bozuklukları ve hiperaktivitenin ana kaynağı olarak hareketsiz yaşam biçimi olduğu bilimsel alanda dışarı çıkarılmıştır.

Malta köpeklerinin günlük egzersiz ihtiyaçları bulunmaz. Maltalarda egzersiz eksikliği ile ilgili en belirgin sorun obezitedir. Onu haftada birkaç kere yürüyüşe çıkarmanız fazla kilo kontrolü için iyi bir çözüm olabilir.

Yavru Köpeğimi Gezdirirken Ne Kadar Uzağa Gitmeyelim?

Köpek sahipleri köpeğinin ihtiyacı olan yürüyüş mesafesini bilmediklerinde ortaya çıkan bir problem köpeğinizin enerjisinin ya tam bitik ya da daha fazla dolu olmasıdır. Küçük köpekler çabuk yorulurken büyük köpekler oyunun ortasında eve dönünce sorun çıkarabilir.

Malta köpekleri küçük köpeklerde sıkça görülen hipoglisemiye yatkındır. Hipoglisemi düşük kan şekerini ifade ediyor. Mideleri küçük olan bu köpekler sık yemek zorunda ve onları uzun süre dışarda aç tutmak şekerlerinin düşmesine tamamen pillerininin tükenmesine sebep olabilir.

Terriyerinizi dışarı çıkardığınızda eğer yarım saatten fazla kalmayı planlıyorsanız yanınıza biraz atıştırmalık almayı unutmayın.

Her cins için ideal yürüyüş mesafesi farklı olabilir. Maltalar için 15’er dakikalık iki yürüyüş veya yarım saatlik tek yürüyüş kâfi gelir.

Her cins köpeğin dış koşulları tolere etmesi farklıdır. Fiziksel özelliklerine göre her köpek farklı artıları ve eksileri barındırır. Sosis köpekler basamak çıkamazlarken, pug köpekler dar burun delikleri sebebiyle nefes almada güçlük çektiklerinden hızlı olmamalıdırlar.

Maltalar için ise dez avantajlı durum soğuk havalardır. Soğuk havayı tolere edemeyen malta köpekleri sıcak havaya karşı daha çok direnç gösterirler. Yine de yazın öğlen güneşine çıkarmamak gerekir.

  Yavru Köpekler Büyük Köpeklerle Karşılaşırsa Sorun Olur mu?

Bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. Çoğunlukla küçük köpekler sahiplerine yakın yürür ve bir saldırıya uğramaları pek olası değildir. İnsanlarla yaşayan köpekler onlardan genellikle çekinir ve yanınızda minik köpeğinizden hoşlanmasalar bile size bulaşmayı göze alamazlar.

Dış koşullar ve sokak her zaman değişkendir. Saldırgan köpekler, köpek dövüşüne sokulan köpekler kontrolsüzce gezebilir. Bu tür köpeklerle karşılaşmak bir ihtimal risk barındırabilir. Ancak aynı risk siz köpeksiz yürürken de geçerlidir. Her zaman saldırgan bir sokak köpeği ya da dövüş köpeği saldırısına maruz kalmak riski herkes için geçerlidir.

Köpekler Neden Yürüyüşleri Sever

Köpeklerin gezmeye neden bu kadar düşkün oldukları sahipleri için bir merak konusudur. Her sahip onların kontrolsüzce hareketlerinin kaynağını bilmek ister. Köpeklerin en güçlü duyu organları burunlarıdır. Ve bir köpek ortalama on binlerce kokuyu ayırt edebilir.

Bu koku seçiciliğ ile köpekler dışarıda gezerken etrafı tanımak için burunlarını takip ederler. Az önce oradan geçmiş bir kedinin veya köpeğin kokusu her zaman onlara cazibeli gelebilir. Ancak bu koku takip etme her köpeğin alışkanlıklarından birisi değildir. Malta terriyerler çoğunlukla binanın etrafında birkaç top kovalamak ve yürüyüşle egzersiz ihtiyaçlarını giderebilir.

Malta teriyerleri ortalama enerjiye sahip köpeklerden sayılır. Onlardan birisine sahip olmak isterseniz çoğu güvenilir üretici Ankara, İstanbul ve İzmir Maltese sahiplenme platformlarında bulunabilir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu