Maltese Terrier Köpekler Regl Olur Mu?

 Maltese Terrier Köpekler Regl Olur Mu?

Doğada yaşayan tüm canlıların üremeye ihtiyacı vardır. Üreme döngüsü her canlıda farklılık gösterir. Dişi köpeklerin regl olmaları da üreme gereksinimleri nedeniyle ortaya çıkmaktadır.

Maltese Terrier köpeklerde üreme zamanı fizik özelliklerine ve beslenme düzenine göre farklılık gösterebilir. Ancak ortalama 6 aylık bir dişi köpeğin regl olması doğaldır. Bu süreç yaklaşık 18 ay kadar uzayabilir.

Maltese Terrier fiyat bakımından son zamanlarda artış gösteren bir köpek ırkıdır. Ufak boyu, sevimli yüzü ve sağladığı çoğu avantaj sayesinde köpek severlerin gözdesi haline gelmiştir. Bu durum dolayısıyla Maltese Terrier fiyat aralığını yükseltmektedir.

Maltese Terrier ya da herhangi bir ırk sahiplenmeye karar verdiğinizde tüm bakım aşamalarını öğrenmeli ve gerekli tedbirleri almalısınız.

Maltese Terrier Regl Belirtileri Nelerdir?

Maltese Terrier fiyat skalası değişen bir köpek ırkıdır. Köpeğinizi sahiplenirken erişkinlik dönemine gelip gelmediği hakkında bilgi alabilirsiniz.

Köpeğinizin üremeye hazır şekilde olgunlaşması fiyatının daha düşük olmasına neden olabilir. Kısırlık sorunu olmayan köpekler genelde ilk 6 aydan sonra regl olmaktadır. Köpeğinizde fark edebileceğiniz bazı regl belirtileri ise;

  • Yere damla şeklinde kanlar dökülür,
  • Genital bölgesini sık sık yalar,
  • Vajina büyür ve renk değişimi olur,
  • Meme ucunda şişlikler oluşur,
  • Erkek köpeklerin algıladığı ve onlar için çekici bir kokuya sahip olan akıntı bırakır,
  • Daha sık tuvalete çıkar,
  • Daha çok su tüketir,
  • Tıpkı insanlar gibi regl ağrısı çekebilir,
  • Normalden daha agresif olabilir,
  • Normalden daha sakin ve sessiz olur ve dinlenmek için sık sık yatar,
  • Bazı köpekler ise herhangi bir belirti göstermeden regl dönemini atlatabilir.

Maltese Terrier Regl Döneminin Aşamaları

Maltese Terrier köpeklerde regl dönemi 4 adımdan geçen bir süreci kapsamaktadır.

  • Proestrus olarak adlandırılan, 6-11 gün boyunca süren kanamanın görüldüğü aşamadır. İlk aşamada köpekler hormonal değişimler nedeniyle farklı davranışlar gösterebilirler.
  • Östrus olarak adlandırılan, köpeklerin gebelik yaşadıkları aşamadır. Köpekler için en uygun çiftleşme zamanı regl kanamasının başlamasından 10 gün sonradır. Bu aşama ortalama 9 gün sürer. Fakat 3 ila 21 güne kadar sürebileceği de bilinmektedir.
  • Diestrus olarak adlandırılan, köpeğin hamile kalması ile birlikte regl döneminin son bulduğu aşamadır.
  • Hamile kalamayan köpeklerde, regl döneminin son aşaması olarak bilinen Anestrus aşaması görülür. Bu dönem içinde köpeklerin hormon değişiklikleri en aza iner ve köpeğin kısırlaştırılması için en doğru zamandır. 4 ila 5 ay kadar devam edebilir.

Regl Dönemindeki Maltese Terrier Karakteri

Regl döneminde olan Maltese Terrier köpekler, normal tavırlarından daha farklı tavırlar gösterebilir. Bu durum son derece doğal karşılanır. Genç köpekler regl zamanında daha tahammülsüz ve agresif olabilir.

Bu dönem içerisinde köpeğinize anlayış göstermeli ve onu sevdiğinizi belli etmelisiniz. Ona kızmanız depresyona girmesine neden olabilir. Sevecen tavırlar göstermeniz bu süreci daha kolay geçirmesini sağlar. Köpeğinizi nasıl sakinleştireceğinizi en iyi siz bilirsiniz. Onunla sık sık ilgilenmeli ve mutlu olmasını sağlamalısınız.

Daha önce doğum yapan ve yaşlı köpeklerin regl dönemi daha hassas geçer. Bu dönemde tüm gereksinimlerini karşılamaya özen göstermelisiniz. Onu severken yorulmasını önlemeli ve hızlı hareketler yapmasını engellemelisiniz. Genellikle regl dönemindeki her yaştan köpeğin davranışları birbirine benzemektedir.

Maltese Terrier Regl Süresinde Yapılması Gerekenler

Köpeklerin regl dönemi, tıpkı insanlarda görüldüğü gibi fiziksel ve psikolojik etkiler ortaya çıkarır. Bu süreç içerisinde köpeğinize karşı daha hassas, duyarlı ve anlayışı olmanız gerekir. Köpeğinizi antrenman, yürüyüş ve egzersiz gibi rutin işler için zorlamamalısınız.

Daha şefkatli, ilgili ve sevgi dolu olmalısınız. Köpeğiniz regl kanaması yaşarken, yerlerde görülen lekeleri önlemek için köpeklere özel olarak üretilen köpek pedi ve külot çeşitlerinden faydalanabilirsiniz.

İhtiyaç duyulan köpek ped ve diğer malzemeleri tercih ederken kaliteli ürünler kullanmaya çalışmalısınız. Regl döneminde köpeğinizin özel bölgelerinde değişimler meydana gelir. Hassaslaşan bölgelerin temizlenmesi doğru değildir. Köpekler kendini yalayarak genital bölgelerini temizler.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu