Maltese Terrier Köpeğiniz ile Oynayabileceğiniz Oyunlar

 Maltese Terrier Köpeğiniz ile Oynayabileceğiniz Oyunlar

Köpeğinizle oynadığınız oyunlar, sağlıklı şekilde büyümelerine ve iletişim kurma yeteneği kazanmalarına yardımcı olur.

Yavru Maltese Terrier köpekler ilk 3 ayda, konsantrasyon, zeka, koku alma ve işitme yeteneklerini kazanırlar. Sahipleri ile ilişkileri ve sosyal becerileri bu dönemde gelişir ve güçlenir.

Yavru Maltese Terrier köpeklerin eğitiminde, çeşitli oyunlar oynamanın işe yarayan bir araç olduğu söylenebilir. Köpeğinizle oynayacağınız oyunlar onun çevresi ile ilişkileri geliştirir ve sınırlarını öğrenmesini de sağlar.

Aynı zamanda eşyaları parçalama ve aşırı havlama gibi kötü davranışların önlenmesini de yardımcı olur. Köpeklerin olumsuz davranışları genelde enerjilerini atamadığı için ortaya çıkar. Köpeğiniz bütün enerjisini oyunlar sayesinde attığında daha sakin ve uslu bir köpek olacaktır.

 Maltese Terrier ile Birlikte Oynayabileceğiniz Oyunlar

 Saklambaç: Yavru Maltese Terrier köpeğinizin koku alma ve işitme duyularıyla birlikte konsantrasyonunun gelişimi için uygun bir oyundur. Bir kişinin saklanması ve diğer kişinin köpeği araması için iki kişi gerekmektedir. Saklanan kişi köpeği çağırmalı ve köpek onu bulduğunda ödüllendirilmelidir.

  • Eşyaların içine yiyecek koymak ve saklamak: Farklı yerlere ödül mamaları saklayıp, köpeğinizin üzerinden atlaması gereken çeşitli engeller koyabilirsiniz. Köpeğiniz sakladığınız yiyeceği bulduğunda onun ödülü olsun.
  • Kapak oyunu: Bir kapağın altına ödül maması ya da aynı kapaktan saklayarak oynanır. Köpeğiniz hangi kapağın altında yiyecek ya da kapak olduğunu bulmalıdır. Bu oyun sayesinde köpeğinizin koku alma ve gözlem yeteneği gelişir.
  • Pati verme: Köpeğinize pati vermeyi öğretmek için sözlü teşvik önemlidir. Bu oyun sayesinde köpek ile sahibi arasındaki bağ kuvvetlenir.

 Maltese Terrier ile Sessiz Oyunlar

Köpeğinizle, onun dikkatinin gelişmesini sağlayacak oyunları oynamayı tercih etmelisiniz. Bu oyunlar sayesinde köpeğinizin öğrenme ve eğitim süreci de verimli geçer. Sessiz oyunlar, tasması takılan köpeğin gezdirilmesi anlamına gelir.

Sahibi durduğu zaman köpeğin de durması gerekir. Köpekler sahibinin ayağına bakarak ne zaman durması ve devam etmesi gerektiğini anlamalıdır. Bu sayede koordinasyon yeteneklerini kazanabilir. Kapı açıldığı zaman köpeğin, sahibi ve diğer kişiler kapıdan ayrılana dek beklemesi gerekir.

Bu komut en az yedi kez tekrar edilebilir. Asıl amaç, sahibinin ayrılana dek köpeğin sakin şekilde beklemeyi öğrenebilmesidir.

Sessiz oyunlar sayesinde köpeğinizin kapalı alanda yaşayabileceği kaygı düzeyini azaltabilirsiniz. Köpeklerde kaygı sonucu kusma, ishal ve eşyaları parçalama benzeri davranışlar görülmektedir.

 Maltese Terrier Köpeği Sakinleştirmek: Lazer Işığı ve Frizbi

Köpekleri sakinleştirmek oldukça kolaydır ve bu sayede yalnız kaldıklarında kendilerini daha iyi hissederler. Uçan kuşların sesleri, kurt uluması, çiftlik hayvanlarının sesi ya da köpeklerin havlaması köpeğinizin beynini harekete geçirir ve rahatlamasını sağlar.

Aynı şekilde, odanızın ortasına bir kutu koymak da faydalı olur. Böylece köpeğiniz istediği zaman içine girer ve saklanır. Bu şekilde kendini daha güvende hisseder. Zaman zaman siz de bir köpekmişsiniz gibi oyunlara dahil olabilirsiniz.

Yeni köpekler, arkadaşlar ve insanlar ile tanışmak köpeklerin zekasını aktive eder. Köpeğinize frizbi yakalamayı öğretebilirsiniz.

Bu sayede koordinasyon becerileri kısa zamanda gelişecektir. Ayrıca bir topu aramak da onun için yeterince eğlenceli olur. Bu süreçte biraz sabırlı olmanız ve topu tutmadan size getirmesini sağlamanız gerekir.

 Köpeğinizle Oyun Oynarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Köpeğinizi evde yalnız bırakmadan önce fazla enerjisini atmasını sağlamalısınız. Evden gitmeden önce köpeğinizle oyun oynayabilir ya da onu yürüyüşe çıkarabilirsiniz. Böylece siz yokken yorgun olacak ve muhtemelen uyuyacaktır.
  • Köpeğinize vereceğiniz eğitimi bir oyun olarak görebilirsiniz. Onu ismiyle seslendiğinizde gelmesini öğretebilirsiniz. Köpekler oyun oynadıklarını düşünürken fark etmeden belli numaraları da yapmayı öğrenir.
  • Ev eşyalarını ya da kişisel eşyalarınızı oyunun bir parçası haline getirmeyin. Köpekler yeni aldığınız ayakkabılarınız ile eski ayakkabılarınızı ayırt edemez ve her ikisiyle de oynamak isteyebilir.
  • Oyun zamanı içinde de, köpeğinizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurun. Tek başınıza yapamadığınızı düşünüyorsanız, ailenizden ya da bir arkadaşınızdan yardım alabilirsiniz.
  • Köpeklerin fazla enerjilerini atması onları eğlenceli ve mutlu köpeklere dönüştürür.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu