Pug Renkleri

 Pug Renkleri

Pug, Çin kökenli süs köpek cinslerinden biridir. Buruşuk bir yüze ve basık bir surata sahiptir. Kısa ve sarmal olan kuyruğu ile kendine has bir güzelliği vardır. Pug köpek cinsi, çeşitli renklerde görülür. Kısa tüylü, pasparlak kürküyle kaslı, güçlü bir vücuda sahiptir.

Puglar’ın en bilinen 4 rengi vardır. Amerikan Kennel Kulübü tarafından standart olarak tanınan iki ana renk açık kahverengi ve siyah pug’tır. Eğer pug sahiplenmek istiyorsanız satılık pug ilanlarına ulaşarak sizde sahip olabilirsiniz.

Safkan ve şecere belgesine sahip olmaları pug fiyatları durumunda değişiklik gösterir. En nadir bulunan renklere sahip pug köpek sahiplenmenin de maliyeti diğerlerine göre daha fazla olabilir.

Pug Renkleri

Bu yazıda, köpeğinizin sahip olabileceği tüm olası Pug renklerini ve türlerini keşfedeceğiz.

Açık Kahvrengi

En yaygın olan pug türüdür. Siyah maskeli bir yüze sahip vücudunun geri kalan yerleri kahverengi ile kaplıdır. FCI ve KC gibi diğer tanınmış köpek kulübesi kulüpleri, gösteri halkasında kayısı ve gümüş kaplama renklerini kabul ettikleri için bunu çok daha kolay hale getiriyor.

Açık krem, altın sarısı, koyu kahverengi tonlarına sahiptirler. Alt tonları olarak kızıl, gümüş ve turuncu tüylerde görülebilir.

Bu renkler sadece farklılık göstermekle kalmaz, aynı zamanda vücudun bazı bölgelerinin bir diğerinden farklı bir renkte olmasıyla farklı gölgelere sahip olabilirler.


Açık Kahverengi Pug

Siyah Pug

  1. en popüler olan pug rengidir. Bu pugların yüzü dâhil tüm vücudu siyah tüylerle kaplıdır. Bazılarında vücutlarında ve patilerinde beyaz lekeler görülebilir. Safkan siyah renge sahip ise güneşe çıktığında tüyleri mavi siyah görülecektir.

Kahverengi pug ve siyah pug’ın yavruları koyu kahve tonlarında olacaktır. Ancak iki siyah pug’ın çiftleşmesiyle simsiyah pug doğabilir.

Puglar, diğer ebeveyn tarafından hangi genlerin baskın olduğuna bağlı açık kahverengi veya siyah yavrular doğurabilir. Siyah Puglar, dünyadaki tüm büyük köpek kulübesi kulüpleri tarafından tanınır.


Siyah Pug

Silver Pug

Gümüş ve kahverengi-gümüş pugların tüyleri gri renkte görülür. Tüm pug köpek cinslerinin %3’ü gri renktedir. Oldukça nadir olarak bulunan bu tüy rengine sahip pugların maliyeti de diğerlerine göre daha maliyetlidir.

Çok hafif renk pigmentine sahip olması ve aslında bir Pug’ın olabileceği en açık renktir. Silver pugların siyah kulakları ve siyah maskeleri vardır.


Silver Pug

Apricot Pug

Açık kahverengi Pug’a çok benzer. Apricotta sadece kırmızımsı-sarı alt tonlar vardır. Bu pugların yüzleri vücuduna göre daha açık tonlara sahiptir. Göz, burun ve kulakları daha koyu kahverengidir. Patilerinin altı da siyahtır.


  Apricot Pug

Siyah-beyaz Pug

Beyaz ağırlıklı siyah-beyaz iki renk karışımına sahiptir. Pandalara oldukça benzeyen kürkleri ile gözleri de pandalar gibi siyah tonlarındadır. Yetiştiricilerin elinde çok nadir olarak bulunduğu için bu renge sahip olan pugların fiyatları da artış göstermektedir.

                                                     Siyah-beyaz Pug

Pug Yaşlandıkça Renk Değiştirir mi?

Köpeklerin yavruluk döneminden itibaren yaşlılık evresine kadar tüy renkleri birer ton değişmektedir. Apricot Pug’ların tüyleri yaşlandıkça rengi birkaç ton açılabilir, ya da koyulaşacaktır.

Kayısı ve gümüş renkli puglar ilk doğduklarında tüy renkleri anlaşılmaz. 2 aylıktan sonra bu renkler daha da belirgin olacaktır. Yetişkinlik dönemlerinde pugların koyu maskeleri daha çok siyahlaşır.

Puglar’ın Tüy Renkleri Dökülmeyi Etkiler mi?

Kürk renkleri ne olursa olsun tüy dökülmesini etkilemeyecektir. Köpeklerde tüy dökülmesi renklerine göre değil köpeğin cinsine bağlıdır.

Pugların çift katlı tüyleri vardır. Bu yüzden tüy dökülme sorunu fazladır.  Tüy dökülme sorunu yaşamaması için köpeğinizin düzenli olarak tüylerinin taranması gerekiyor. Bu da haftada en az 2 defa tımar yapılması demektir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu