Pug Köpeği Bakımı

 Pug Köpeği Bakımı

Diğer köpek ırklarında olduğu gibi Pug köpeklerinin de uzun ömürlü ve sağlıklı bir hayat sürmesi için bakımına dikkat edilmelidir.

Köpeğinizin bakımını yaparken düzenli fırçalanması ölü tüylerden kolayca kurtulmasına yardımcı olur. Satılık pug ilanlarında sevimli yüzlerinin ve minik gövdelerinin dikkat çektiğini görebilirsiniz.

Satılık pug ilanlarından sahipleneceğiniz köpeği seçtiğinizde, o eve gelmeden bakım ürünlerini hazırlamalısınız. Köpeklerin yavruluğundan itibaren bakım sürecine alışması ilerleyen zamanda kolaylık sağlar.

Pug köpeklerinin bakım sürecinde ağız içinde görülebilecek enfeksiyon riskine karşı dişlerini fırçalayabilirsiniz. Dışarıda zehirli otlar tüketmemesi için devamlı dikkatli olmanız önerilir. Köpeğinizin parazit ve mikroplara karşı tam anlamıyla korunması için düzenli olarak aşılarının uygulanması gerekir.

Pug Köpeği Mevsimsel Bakımlar

Satılık Pug köpeklerinden birine karar verdiğiniz zaman tüm bakım sürecine hakim olmanız sağlıklı bir yaşam sürmesi bakımından önem taşımaktadır. Birçok sağlık problemiyle karşılaşılabilen Pug köpeği, hava sıcaklıklarına göre değişen önlemler ile sağlıklı kalabilir.

  • Yaz Ayları Pug Bakımı

Pug köpekleri nefes darlığı gibi solunum sorunları yaşamaktadır. Bu nedenle egzersizlerinin gündüz sıcaklığında yapılmaması önerilir. Akşam saatlerinde ya da günün erken saatlerinde dışarıya çıkması sağlığı bakımından önemlidir. Diğer köpek ırklarına kıyasla daha fazla sıvı alımına ihtiyaç duyabilir.

  • Kış Ayları Pug Bakımı

Kış aylarında olduğu gibi oyun saatlerini ve egzersizi hava durumuna göre ayarlamalısınız. Pug köpekleri soğuk havalarda hipotermi yaşayabilir. Kalın tüylere sahip olsa da kış aylarında dışarı çıkmamaları daha iyi olur.

 Pug Köpeği Kürk Bakımı ve Temizliği

Pug ırkı köpeklerin sürekli tüy dökülmesini engelleyen çift katlı kürkü bulunmaktadır. Günlük bakımının yapılması önerilir. Köpeğinizi haftada 1 ila 2 defa tarayabilirsiniz. Köpeğiniz için orta sertlikte bir tarak, bakım eldiveni gibi ürünler kullanmalısınız.

Bazı Pug köpekleri diğerlerine kıyasla suya daha düşkün olabilir. Güvenilir markaların şampuanlarını ve diğer banyo ürünlerini kullanmayı tercih etmelisiniz. Pug köpeklerinin dar kulak kanallarına sahip olduğu bilinir. Bu nedenle su kulağına girdiği zaman kulağı enfeksiyon kapabilir.

Köpeğinizin kulağını kuru ve temiz bir şekilde silmek için pamuk parçaları kullanabilirsiniz. Köpeğiniz kafasını sert şekilde iki yana sallıyorsa kulak enfeksiyonu meydana gelmiş olabilir. Köpeğinizde enfeksiyon olma durumunda vakit kaybetmeden veteriner hekiminize danışmalısınız.

 Pug Köpeği Yüz Bakımı

Yüzleri buruşuk olan Pug köpekleri için deri ve yüz bakımı oldukça önemlidir. Buruşuk derisinin arasına ağız sıvısı, yiyecek kırıntıları, pislik ve kir birikerek mantar oluşumuna neden olabilir. Bu gibi sağlık sorunlarında köpeğiniz hem kötü kokar hem de kötü görünür.

Zaman içinde tahriş oluşur ve köpeğinizin canı yanar. Bu nedenle köpeğinizin yüz ve deri bakımını aksatmadan düzenli aralıklarla yapmanız önemlidir.

  • Pug köpeğinizin yüzünü haftada bir defa özel losyonlar ile temizleyebilirsiniz.
  • Köpeğinizin kirlendiğini düşünüyorsanız bakım ve temizliğini daha erkene alabilirsiniz.
  • Köpeğinizin yüz kısmında tahriş fark ederseniz veteriner hekiminizin önerdiği losyon ve kremleri kullanabilirsiniz.
  • Köpeğinizin gözlerinin ve burun deliklerinin sağlıklı kalması için yüz bakımını aksatmamaya özen gösterin.

Pug Köpeği Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Pug köpeklerinin bakımı kolaydır. Tüyleri kısa olduğu için düzenli taramak yeterli olur. Kısa tüylü olsalar da çok tüy döktüklerine rastlayabilirsiniz.
  • Pug köpeklerinin gözleri belirgin olduğu için yaralanmaları kolaydır.
  • Gerektiği zamanlar haricinde yıkanmamaları gerekir. Banyo sonrasında tüylerinin iyice kuruması önemlidiri. Derisi buruşuk olduğu için aralarda ıslaklık kalabilir. Köpeğinizin banyoda onlar için özel üretilen şampuanlar kullanması gerekir.
  • Ağızları tıknaz ve kısa olduğu için yabancı cisimlerin ağızlarından atılması zor olur. Bu nedenle dişlerinin günlük olarak kontrol edilmesi ve fırçalanması gerekir.
  • Kulaklarının da haftalık olarak temizlenmesi önemlidir.
  • Ayda en az 1 defa tırnakları kontrol edilmeli ve kesilmelidir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu