Maltese Terrier Irk Özellikleri ve Tarihçesi

 Maltese Terrier Irk Özellikleri ve Tarihçesi

Maltese Terrier köpeklerinin eğitimi diğer ırklara kıyasla daha kolay geçebilir.  Satılık Maltese Terrier ilanlarına bakarken bu avantajı da göz önünde bulundurabilirsiniz.

Çok zeki bir ırktır ve eğitim konusunda sahiplerine yardımcı olurlar. Olumlu yaklaşımlar alması ve doğru bir eğitim aşamasından geçmesi verimli sonuçlar ortaya çıkarır. Bu özellikleri sayesinde ırk sahipleri tarafından çok sevilirler. Tarihte bilinen en eski köpek ırklarından biri kabul edilir. Terrier ailesinin en sevimli üyelerinden biridir.
Satılık Maltese Terrier köpekleri, naif yapısı ve salınarak yürümesi nedeniyle kimi zaman su köpeği olarak da adlandırılır. Ağırlıkları en fazla 3 ila 3,5 kg arasındadır. Bu sayede dostunuz ile seyahat etmeniz çok kolaydır. Bu özelliği de onun en çok tercih edilen köpek ırklarından biri olmasını sağlamaktadır.

 Maltese Terrier Kişilik Özellikleri

Satılık Maltese Terrier köpekleri enerjik canlılardır. Bunun yanı sıra bedenine oranla yüksek tonlarda duyulabilen havlama sesine sahiptir. Bu özelliği nedeniyle:bazı insanlar tarafından sevilmez. Fakat doğru bir eğitim sayesinde bu özelliğin kısa sürede törpülenmesi mümkündür. Eğitim süreci kısa ve olumlu geçer. Çok çabuk öğrenir ve uygularlar.

Bu nedenle köpeğinizin eğitiminde çok hassas ve dikkatli olmanız gerekir. Normal hali son derece uyumlu ve neşelidir. Fakat zamanla büyük köpeklere karşı asi davranışlar gösterdiklerine şahit olabilirsiniz. Bu davranış neredeyse tüm terrier köpeklerde görülmektedir.

Fiziksel görüntülerine rağmen oldukça cesur ve korkusuz köpeklerdir. Bu özellikleri için de iyi bir eğitim sürecinden geçmeleri gerekir. Sahiplerine çok bağlı ve sadık köpeklerdir. Sık sık oyun oynamaktan ve ilgi görmekten hoşlanırlar.

 Maltese Terrier Tarihi

Maltese Terrier ırkı köpekler, küçük köpek ırklarının en eskilerinden biridir. Tarihi M.Ö. 1500 yılına dayanır. Ataları olarak bilinen Poodle ve Spaniel köpeklerinin birleşmesi ile ortaya çıkmıştır. İlk izleri Malta adasında görülmektedir.

Bu nedenle Malta teriyeri ismini almıştır ve daha sonrasında da pek çok ülkeyi ziyaret ederek insanlar tarafından beğeni görmüştür. Doğu ve Avrupa’ya ihraç edilmesi sayesinde birçok ülkeyi gezmiştir. Özellikle İngiliz soyluları tarafından dikkat çektikleri bilinir.

Böylece kısa süre içerisinde ünlenmişlerdir. Beyaz haricinde başka renklere de sahipken bu dönemden sonra sadece beyaz renkli Maltese Terrier köpekler çoğaltılmıştır.

Böyle köklü bir yapıya sahip olan Maltese Terrier köpekleri, günümüzde de popülerliğini korumaktadır. Pek çok kişi tarafından ucak köpeği olarak anılır ve iyi eğitim aldığında çok iyi birer aile dostu olabilirler.

 Maltese Terrier Fiziksel Nitelikleri

Bembeyaz bir kürkleri bulunur. Oldukça sevimli bir ırk olan Maltese Terrier köpekleri, ufak boylarına rağmen son derece enerjiktir.

Oyun oynamaktan çok hoşlanırlar ve ortalama ağırlıkları 2,5-3 kilogramdır. Aşırı kilo almaları bacaklarında eklem sorunlarını ortaya çıkarabileceği için kilo kontrollerinin sağlanması gerekir. Bu nedenle köpeğinizin beslenmesine gerekli özeni göstermelisiniz.

Günlük olarak belirli sürelerde oyun oynamaları ve hareket etmeleri gerekir. Hiperaktif bir yapıları bulunur ve enerjilerini atması faydalı olacaktır. Yürüyüş yapamadıklarında oyun oynayarak enerjilerini atabilirler. Beyaz ve göz alıcı tüylerinin belirli aralıklarla fırçalanması önerilir.

Aksi halde tüyleri birbirine dolanır ve köpeğiniz bu durumdan rahatsız olabilir. Bu gibi durumlarda makine ile tıraş etmeniz tüylerinin eski sağlığına kavuşmasını sağlar.

 Maltese Terrier Kaç Yıl Yaşar?

Diğer köpek ırklarında ve hatta tüm canlılarda olduğu, Maltese Terrier köpeklerinin yaşam süresi egzersiz, beslenme ve yaşam koşulları gibi etkenlere göre değişmektedir. Bu nedenle kaç yıl yaşayacakları konusunda net bir şey söylenemez.

Fakat yapılan araştırmalara göre Maltese Terrier ırkı köpeklerin ortalama 12 ila 15 yıl yaşadıkları bilinmektedir. Bu sürenin kısalması ya da uzaması köpeğinizin ne kadar sağlıklı bir hayat yaşadığı ile ilgilidir.

Doğru şekilde eğitilmiş, kaliteli mamalar ile beslenen, uygun iklimde ve uygun ortamda yaşayan köpeklerin çok daha uzun yıllar yaşayabileceği bilinmektedir. Köpeğinizin daha uzun yaşaması için veteriner kontrollerinin aksatılmaması ve rahat bir hayat sürmesi sağlanmalıdır. Böylece köpeğinizin uzun ve huzurlu bir yaşam sürmesine yardım edebilirsiniz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu