Golden Retriever Sahibine Sadık mıdır?

 Golden Retriever Sahibine Sadık mıdır?

Golden Retriever,  AKC tarafından tanınan en popüler köpek ırkıdır. Sadece güzel ve zeki olmakla kalmazlar, aynı zamanda inanılmaz derecede sadık, enerjik ve oyuncudurlar ve bu da onları ideal bir aile köpeği yapar.

Golden Retriever’ların diğer köpek ırklarından üstün olmasının çeşitli sebepleri vardor. Herkesin onlara aşık olmasının sebeplerinden biri de süper arkadaş canlısı olmalarıdır. Bu yüzden aileler için yavru golden retriever çocuklarla beraber büyüyebilecek harika oyun arkadaşı olur.

Uysal karaktere sahip olmaları sizin ve ailenizin memnun olması için takdir edeceğiniz bir şeydir. İşte bu yüzden bir Golden Retriever’a sahip olmalısınız. Satılık golden retriever ilanlarına bakarak dişi ya da erkek bir Golden sahibi olabilirsiniz. Golden retriever fiyat dişi ve erkek olmasına göre fiyatları değişiklik gösterir.

Golden Retrieverlar Sahibine Sadık mı?

Sahibine karşı oldukça sadıktır. Özellikle evde bir kişiyle diğerlerinden daha çok zaman geçirirler. Golden Retriever’ınızla vakit geçirmek, köpeğinizde sıkı bir bağı sağlayacak ikinizin de faydalanacağı bir bağ oluşturacaktır.

Sadakatleri her hareketinde ve sizin için yaptıkları her şeyde kendini gösterir. Bir sadakat biçimi olarak yabancılara havlar ama genelde saldırgan değillerdir. Bu onların doğasında yoktur.

Bir Golden sahibi olmak günün 24 saatinin hızlı geçmesini sağlayarak terapi gibi geçmesini sağlar. Güçlü bir sezgiye sahip olmaları ne zaman üzgün olduğunuzu, sarılmaya ihtiyacınız olduğunu anladıklarında bu ihtiyacınızı gidereceklerdir.

Akşam eve geldiğinizde sorunlarınızı paylaşabileceğiniz harika bir dört ayaklı arkadaşınız olduğunu bilmekten daha rahatlatıcı bir şey yoktur.

Golden Retriever Eğitilmesi Kolay

Dünyanın en zeki köpekleri arasında ilk başı çeken Golden Retriever,  eğitilmesi oldukça kolaydır. İlk önce itaat köpek eğitimi verilir.

Böylece yetişkin olduklarında sizin lafınızı dinleyecek liderin kim olduğunu bileceklerdir. Keskin bir zekâya sahip oldukları için eğitim almaları şarttır. Aksi takdirde akılları yaramazlıklara çalışacaktır.

Golden Retriever’ları İnanılmaz Sadık ve Dostu Yapan Nedir?

Birçok harika özelliği olmasının yanı sıra en göze çarpan sadakatleri ve samimiyetleri vardır. Geçmişte avcılarla beraber hareket ettikleri için verilen görevleri yerine getirmek için çalışkandırlar.

Bu nitelikler onları çocuklara karşı çok sabırlı ve itaat ve beceri eğitimine çok açık hale getirir. Golden Retriever cinsi en zeki köpek ırklarından biridir ve eğitilmesi çok kolaydır. Bu, köpek, sahip ve aile arasında güçlü bağlar oluşturmayı zahmetsiz hale getirir.

Golden Retriever’lar doğal olarak insanları memnun eder ve sahiplerinin mutlu ve onlarla gurur duyması için her şeyi yapar.

Golden Retriever Sahipleri İle Güçlü Bağlar Kurar

En iyi arkadaş, sadık ve enerjik köpek cinslerinden biri. Bu özellikler onları oldukça karizmatik ve eğlenceli kılar. Bir Golden’ın çevresinde ne kadar çok olursanız onların sizinle olan bağları o kadar güçlü olur.

Dikkat vermeyi ve dikkat çekmeyi severler ve kendi enerjik kişiliklerine uygun aktif, heyecanlı insanları tercih ederler. Siz ve Golden Retriever’ınız ne kadar çok zaman geçirirseniz ve birbirinizin arkadaşlığından zevk alırsanız, ikiniz arasındaki bağ o kadar güçlenir ve sadakatleri artar.

Bu köpek ırkına sevginizi verince bitmeyen bir bağın da gerçek gücünü alacağınıza emin olabilirsiniz.

Dişi Golden Retriever mı Erkek Golden mi Daha Dost Olur

Genel olarak Golden’lar tam bir arkadaş canlısıdır. Ancak dişi ve erkek arasında ufakta olsa farklılıklar olur. Bir köpeğin karakteri ırkının verdiği özelliklerden, sahibinin nasıl davrandığından çok köpeğin cinsiyetiyle de doğru orantılıdır.

Erkek Golden Retriever’ın dikkatinizi çekmeye çalışması ve sürekli olarak sevgi dilerler. Dişilere göre erkekler daha yaramaz ve bazen de hırçın olabiliyorlar. Dişi Golden Retriever sahibini üzmemek için daha uslu davranırlar. Ancak sızlanma ve nazlanmalarını da yaygın gösterir.

Golden Retriever’lar Çocuklarla İyi mi?

Enerjik, arkadaş canlısı, sadık doğası ile onları her yaştan çocukla mükemmel bir oyun arkadaşı yaparlar. Sabırlı ve empatik köpekler oldukları için genellikle çocuklarla çok sert oynamazlar. Herhangi bir köpek ırkında olduğu gibi onları küçük çocuklarla izlemelisiniz.

Ancak aileler için en iyi ırklar arasındadırlar. Dışarıda koşmayı ve oyun oynamayı severler ve aileleriyle kucaklaşmanın tadını çıkarırlar.

Golden Retriever Sahiplerini Korur mu?

Sakin ve eğlenceli yapıları vardır. Bu yüzden bekçi köpeği olarak uygun değillerdir.  Yabancılara karşı çok saldırgan değildir.

Ona sevgi gösteren kişilere kendini hemen teslim ederler. Ancak sahibine zarar verecek herhangi tehlike karşısında sessiz kalmazlar. Golden Retriever, en cana yakın ve en sadık köpek olduğunu defalarca kanıtlamıştır. Bütün gün dışarıda oynamak, yatmadan önce yatmak veya sizi tehlikeye karşı uyarır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu