Maltese Terrier Evde Bakmak Zor Mudur?

 Maltese Terrier Evde Bakmak Zor Mudur?

Muhteşem dış görünüşleri ile herkesi etkileyebilen maltese terrier ırkı oldukça insan canlısıdır. Karakteri gereği çocuklar ve insanlar ile oldukça iyi anlaşabilmektedir. Ev bakımına en uygun köpeklerin başında gelmektedir. Beyaz tüylü evinize neşe katacak bu ırkları gelin hep beraber inceleyelim.

Maltese Terrier Kaç Kg Olur?

Yavru maltese terrier büyüdüğünde 2 kg ile 6 kg arasında değişmektedir. Erkek yavrular dişilere göre fiziksel olarak daha büyük olurlar, dişi yavruların kg’su daha azdır. Bütün köpek ırklarında bu durum aynıdır. Ev bakımında sizi zorlayamayacak boyutlarda olduğu bilmenizi isteriz. Küçük ırk olarak geçen bu yavruların bakımı oldukça kolaydır.

Maltese Terrier Evde Bakmak Zor Mudur?

Eğer evde bir maltese terrier bakmaya karar verdiyseniz ve kafanızda soru işaretleri var ise gelin bu soru işaretlerini beraber kaldıralım. Bu ırklar çok fazla havlamaya eğilimli değillerdir, eğer apartman dairesinde yaşıyorsanız bu sizin için büyük bir artıdır. Fiziksel olarak küçük kalan bu ırk evinizdeki eşyalara zarar vermeyecektir.

Tüyleri uzun olduğu için 2 günde 1 taramanız gerekmektedir. Tüy bakımı sizin için en püf noktaların başında gelmektedir. Kalite köpek tarakları ile ölü tüyleri toplamanız gerekecektir, böylelikle evin diğer yerlerinde sizi rahatsız edecek tüyler olmayacaktır. Kaliteli mama ile tüy dökümünü en aza indirmenize yardımcı olacaktır.

Çok fazla yemek tüketimi olmayan bir ırktır, ortalama ayda en fazla 1.5 kg mama yemektedir. İyi bir kuru mama almanızı şiddetle önermekteyiz, iyi kuru mamalar yavrunuzun sağlığına iyi gelecektir, ne kadar iyi bir mama alırsanız o kadar veteriner masrafınız düşük olacaktır.

Maltese Terrier Koku Yapar mı?

İlk etapta köpeğinize yavru bir çit ve tuvalet peti almanızı önermekteyiz. Tuvalet pet eğitimi öncelikle bunun içinde verebilirsiniz. Daha sonra çiti kaldırım evin içinde sadece tuvalet pedine yapacağı için köpek tuvalet eğitimini vermeniz mümkündür. Tuvaletini yaptıktan sonra o bölgeyi nemli bir bezle silmelisiniz. Böylece maltese terrier koku yapar mı endişesine kapılmanıza gerek kalmayacaktır.

Maltese Terrier Çocuklarla Anlaşır mı?

Çocuklar ile oldukça iyi anlaşan bir ırktır, çocuğunuzun yaşı 4 den fazla ise herhangi bir şekilde anlaşma konusunda sorun yaşamazsınız. 4 yaşından küçük çocuğunuza kesinlikle bir yavru almanızı önermeyiz, bunun nedeni ise severken yavru kediye veya köpeğe zarar verebilirler. Yaş olarak bunu algılayabilecekleri en küçük yaş 4 olduğu bilmenizi isteriz. İnsanlar ile oldukça iyi anlaşabiliyor fakat diğer köpekleri bulunduğu alanlarda çok fazla isteyen bir ırk değildir. Diğer köpek ırklarını kıskanır ve kendi alanını korumaya çalışır.

Maltese Terrier Sağlıklı mı?

Yavru köpeğinizi sahiplenirken veteriner hekiminiz eşliğinde sağlık testleri yapmanızı şiddetle önermekteyiz, ileride karşılaşabileceği viral hastalıkların tanısı ilk etapta koymanız gerekmektedir. Diğer türlü hastalık çıktığında ve duygusal bağ kurduğunuz köpeğinizin başına kötü bir hastalık geldiğinde inanılmaz derecede üzüleceğinizi tahmin ediyoruz. Köpek bakmak ciddi bir sorumluluk getirdiğini unutmayınız, bütün ömrü boyunca sizinle yaşayacak bu yavrunun yeni ailesi olacağınızın bilincinde olmanızı dilemekteyiz.

Maltese Terrier Renkleri

Orijinal maltese terrier ırkının daha çok bembeyaz tüylü olduğunu görürsünüz. Bronz tonlarında tüylere sahip olanları da vardır. Uzun, ipeksi tüylerinin siyah renkle bütünleştiğini görürsünüz. Patilerinin altı, gözleri, burnu siyah rengindedir.

Maltese Terrier Evde Yalnız Kalabilir mi?

Sahibine düşkünlüğü ile bilinen Maltase Terrier ırkını uzun süre evde yalnız başına bırakmak doğru olmaz. İlgi odağı olmaya bayılan bu köpeklerin ilgisiz kaldıklarında kırgın ve kıskanç olabilirler. Maltese Terrier en fazla 7 saat yalnız kalabilir. 5 aylık ve daha küçük olanları ise en fazla 2 saat yalnız kalmalıdır. Yavruların uzun süre gözetimsiz evde kalmamaları gerekir.  Maltese terrrier evde yalnız kalması uzarsa bu ayrılık kaygısına dönüşebilir. Köpekte psikolojik sorunlarla beraber iştahtan kesilme görülür.

Maltese Terrier Havlar mı?

Havlamaya meyilli bir ırk olan Maltese, ilgisiz kaldığında dikkat çekmek için havlamaya başlar. Dışarıdaki seslerden, hareketlerden, yabancılara karşı havlamaya başlar. Bunlar maltese köpeğinizi tetikleyici olarak harekete geçirir. Köpeğim gece havalar mı diye endişe ediyorsanız eğer eğitim verilmezse ne yazık ki bu sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz. Geceleri havlamaması için havlama eğitimi görmesi şarttır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu