Maltese Terrier İçin Oyun Önerileri

 Maltese Terrier İçin Oyun Önerileri

Bir maltese terrier köpek sahiplenme evcil hayvan dost edinmek için iyi bir seçenek olabilir. Onların bütün o küçük varlıkları büyük köpek severler için bile her zaman tatmin edicidir. Küçük bedenlerinde kocaman bir kalp taşıyan malta teriyerleri sahiplerini her zaman memnun eder.

Bir oyuncak köpek kategorisine giren maltese terrier yavru köpek sahiplenme sonrasında bu dönemlerinden itibaren eğitilmeye başlanılabilir. Safkan bir ırk olan maltese terrier fiyat olarak da maliyetsiz bir köpek sayılabilir.

Eve yeni gelen maltalı teriyerinizle neler yapacağınız hakkında bir fikriniz olması önemli. Çoğu hayvanın biz insanlar gibi bir yaşam akışı vardır. Bunun içerisinde kaliteli zaman geçirmek onları her zaman dinç tutmak için önemlidir. Malta terrier köpek sahiplenme kararı verdiğinizde köpeğin karakterine uygun oyunlar oynamalısınız.

Zamanla maltalı teriyerinizin artık eskisi kadar aktif olamadığını göreceksiniz ancak onu bilişsel ve fiziksel olarak aktif tutarsanız hastalıklara yakalanma şansı o kadar düşük olur.

İşte köpeğinizi zihinsel ve fiziksel olarak uyarmanın bazı yolları şunlar:

YAKALAMA OYUNU

En eski ve klasik oyunlardan birisidir hala bu kadar popüler olmasının bir sebebi var köpekler bu oyuna hayır diyemiyor. Köpeğiniz için minik bir teniz topu fırlatın ve getirmesini sağlayın.

Malta teriyerleriniz için ihtiyacınız olan yer bir ev salonu kadar küçük olabilir ancak bu köpeklerin hipo glisemiye yatkın olduğu ve kolayca şekerinin düşebileceğini unutmayın. Eğer o fazla yorulursa, gözleri kayıyorsa, titreme ve sersem yürüyüşü sergiliyorsa oyunu kesin ve çoğu zaman bu kadar yorulmasına izin vermeyin.

ÇEKME OYUNU

Malta teriyerinizin bu oyunu sevip sevmeyeceği şüpheli olabilir. Genellikle yakalama dürtüsü yani avlanma dürtüsüyle birlikte gelen çekme refleksi ona uygun olmayabilir. Ancak o nede olsa bir terrier cinsi ve bu oyuna çok fazla ilgide duyabilir. Yani seçim size kalmış eğer çekmeye hevesliyse ona bir halat uzatın ve çekip çekmeyeceğini kendiniz görün.

ARAMA VE BULMA OYUNU

Köpeğinizin bir av sürüşü iç güdü olmaması koklamayı ve keşfetmeyi sevmediği anlamına gelmeyebilir. Maltese teriyerlerini kokuyu takip ederken değil ama belki bir bulmacayı çözmeye çalışırken ki zeki arkadaş olarak düşünebiliriz. Ona bulmacalı bir mat vererek burnuna antreman yaptırmasına izin verin.

Matın ipleri ve cepleri arasında gezinirken iyi bir efor sarf edecek. Yalnız önemli nokta ipli matınızın arasına serpeceğiniz ödül mamalarını üste serpmeniz önemlidir. Çoğu köpek onu kurcalarken kuru mamalar dibe gider. Ve düz burunlu bazı köpekler mamalara ulaşmakta sorun yaşayabilir.

En iyisi matın üstüne serpiştirmek. Ödül maması için ıslak mamaları seçmemek önemlidir yağlanan matınız çok sık yıkanma gerektirebilir. Daha kötüsü orada kalan taze yiyecekler küflenip bakteri oluşmasına sebep olur. Bir sonra ki ziyarette köpeğiniz bozuk mamalar yiyip zehirlenebilir.

 

BULMACA

Maltalı teriyerinizin büyük ve kaslı bir köpek olamaması sizi üzebilir. Neticede birlikte daha sert oyunlar oynayamazsınız. Ancak bir maltalının en sert köpekleri aklıyla alt ettiği görülmemiş bir şey değil. Onlar diğer köpeklerden ve diğer insanlardan farklı düşünme ustasıdır.

Elbette bulmacalar onların bu yönünü keşfetmelerine ve daha zeki olmalarına olanak tanıyabilir. Bulmaca oyunları genel olarak belli düzeneğin olduğu ve köpeklerin aşamalı olarak bu düzenekte ki ödüle ulaşmak için arada ki bağlantıyı kurmaya çalıştığı zekâ oyunlarıdır.

EĞİTİMLER VE YENİ NUMARALAR ÖĞRENMEK

Hiçbir köpek ve hiçbir yaştaki köpek için eğitim geç ve gereksiz değildir. Köpeğinize yeni oyunlar öğretmek onların özgüvenlerine katkı sağlarken sizin de hayatınızı renklendirebilir. Köpeğinizi ilk defa eğitecekseniz olumlu pekiştirme yöntemini kullanın ve bu yöntemin mucizelerine şahit olun.

Köpeklerin zekası 3,5 yaşında ki bir çocuğun zekasına eşittir. Yani onlar iki olayı çok basit şekilde birbirine bağlar. İstenen davranış eşittir ödül var, istenmeyen davranış eşittir ödül yok. Olumlu pekiştirme yöntemi basitçe ifade etmek gerekirse bundan ibarettir.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu