Maltese Terrier Çalışan Bir Köpek Midir?

 Maltese Terrier Çalışan Bir Köpek Midir?

İyi Bir Hizmet Köpeği Olarak Maltese Terrier

Malta teriyerleri her zaman iyi bir çanta köpeği olarak bilinirler. Nazik ve süslü köpeklerin çalışması alışılmış bir şey değildir. Maltalar en başta spitz benzeri bir köpekten yetiştirildiler ve Asya’ya özgü oldukları düşünülüyor. Türkiye’de maltese terrier sahiplenme İstanbul ‘da en yoğun popülasyona sahiptir.

Maltese terrier yavru İzmir için en çok tercih edilen ev köpeklerinin başında gelmekte. Üretimi yoğun yapılan maltese terrier fiyat Ankara ili içinde favori köpeklerin başında gelir.

Maltese terrierlerin tercih edilmesinin farklı sebepleri olsa da bir özelliği onu öne çıkarır. Sıklıkla malta terrierlerin bir şifacı olduğuna inanılırdı ve “yorgan” ismi de ona buşekilde verilmiş oldu.

Eski zamanlarda bir Mısır şifacısı kralın hastalığına çare ararken bu köpeği yatağın içine alırsa onu iyileştireceğini söylemesiyle bu inanış yaygınlaştı. Bu sebeple ona Yorgan ismi verilmiş oldu.

Günümüzde özellikle Avrupa’da yaygın bir görüş Malta teriyerlerinin rehabilite edici olduğunu savunuyor. Bu sebeple emekli merkezleri, yaşlı bakım evlerinde hatta klasik bir yaşlının evinde onlara sıkça rastlamak mümkün.

Malta terriyerlerin ilk mesleği şifacı olmaları ve ikinci meslekleri ise iyi bir manken olmaları. Özellikle Britanya’da zengin hanımların Malta teriyerleri ile resimlerini yaptırmaları çok popülerdi. Onlar her zaman iyi bir kucak köpeği olarak sahiplerine hizmet vermişlerdi.

 

Terriyerlerin En Çok Sahip Olduğu Meslekler

Bazı köpekler doğuştan yetenekli olabilir. Doğuştan yetenekli ve çalışmayı seven köpeklerin içinde terrierlere de sıkça yer verilebilir. Çoğu insan onların kısa boylarına bakarak iyi bir iş çıkaracaklarına inanmayabilir ancak onlar hayat kurtarmaktan, avcılığa kadar bir çok alanda uzman sayılırlar.

 HİZMET KÖPEKLERİ

Engelli vatandaşlara destek için veya başka sağlık sorunları için özel olarak yetiştirilirler. Bölge kuruluşları tarafından eğitilen hizmet köpekleri her zaman en iyi ve işini ciddiye alan ırklardan seçilir. Hizmet köpekleri her zaman sahibinin hayatını kolaylaştırır.

Doğal olarak kendi isteklerini göz ardı edebilen, önceliklerini bilecek kakadar akıllı ve zeki olmaları onları tercih sebebi yapar. Rehabilitasyon için ve terapi için edinilen Maltese köpekleri birer hizmet köpeği değildir. Çoğunlukla eğitilmeden de bu görevlerini yerine getirdikleri için bu kategoride anılmazlar.

  • Görme engelliler için hizmet köpekleri sahibini çevrede ki tehlikelere karşı uyarır. Ayrıca onu koruyup kötü niyetli kişilere karşı dez avantajlı durumunu düzeltebilir.
  • İşitme engelliler için hizmet köpekleri.
  • Hareket etmeye yardımcı hizmet köpekleri.
  • Nöbet köpekleri , sahiplerine nöbet sırasında tıbbi yardım getirmek için eğitilirler.

Golden, labrador, alman kurdu gibi büyüklerin yanında standart poodle teriyerleri sıklıkla tercih edilir.

TERAPİ KÖPEKLERİ

Tıbbi destek için hayvan kullanmak her zaman popülerdi. Özellikle mental hastalıklar, strese bağlı gelişen veya gerileyen hastalıklar, nöro-fizyolojik hastalıklar için hayvan terapileri iyi sonuçlar verebilir. Çocuklar için hastalık sürecinin iyi atlatılması yardımcı köpeklerle sağlanır. İyi huylu, cömert, paylaşımcı ve cesur köpekler terapi köpeği olmak için yetenekli sayılır. Malta köpekleri doğuştan gelen özellikleriyle iyi bir terapi köpeğidir. Bu meslekten köpeklerin eğitimine ihtiyaç duyulmaz.

ALGILAMA KÖPEKLERİ BEAGLE’LAR

Bu köpekler genel olarak dedektiflik işlerinde ve ormanda trüf mantarı aramak gibi daha spesifik işler için eğitilirler. İçlerinde çok sayıda terrier bulunur. Beagle iyi bir ajan köpek olarak sayılabilir. Genellikle kan, uyuşturucu aramak gibi suç işlerinde kullanılan köpekler devlet tarafından yetiştirilir. Vahşi yaşam için özel olarak yetiştirilen köpekler avcılar tarafından iz sürmek için kullanılır. Sağlık köpekleri ise belirli hayati bulguları tespit etmek için özel olarak yetiştirilmişlerdir.

Terrierler bütün mesleklerde bulunur; arma kurtarma, çobanlık, avcılık, iz sürme, arama kurtarma ve bekçilik dahil onları her yerde görmek mümkündür.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu