Maltese Terrier Bakımı Zor Mu?

 Maltese Terrier Bakımı Zor Mu?

Bir köpeğin az bakım gerektiren bir köpek olup olmadığını bilmek dışardan bakıldığında zordur. Ancak uzman sertifikalı veteriner hekimler ve köpek araştırmacılarının verileri ışığında onlar hakkında nesnel yargılara sahip olabiliyoruz. Bu veriler çoğunlukla labaratuar ortamında yada köpek sahipleri ile yapılan görüşmelerle ortaya çıkarılıyor. AKC dünyada köpekleri inceleyen bilimsel ve onaylanmış bir camiadır.

Bir maltese terrier sahiplenme çoğu zaman diğer ırklara göre kolaydır. Birçok yönüyle olumlu özelliklere sahip malta teriyerleri, farklı kategorilerde sahiplendirilebilir. Maltese terrier yavru , maltese terrier 0 numara olarak maltese terrier fiyat  ilanlarında bir yavruyu kolayca sahiplenebilirsiniz.

Bir maltalı teriyerin bakımı görece olarak kolaydır. Çoğu insan bu küçük kırılgan köpeklerin çok hassas olacağını ve kırılgan olduğunu düşündüğünden onlara sahip olmak konusunda çekingen davranabilir. Maltalılar fiziksel olarak kırılgandır ancak bir maltalının hassas ruhu çoğu zaman ev sahiplerine de yansır ve onların nerede olduğunu kolayca fark edebilirsiniz. Yani aynı evde yaşamak bir maltalı için zor değildir.

Maltalılar fiziksel anlamda küçük olsalar da onların kocaman bir ruhu var ve kendilerini korumak konusunda cesur davranırlar. Kırılgan olsalar da onların küçük olmasını idare etmek çok zor değildir.

Malta teriyerleri kırılgan göründükleri için ikinci olarak sağlık konusunda haklarında bir önyargı oluşmakta. Malta teriyerleri kendi hallerinde son derece sağlıklıdır ve 12 – 15 yıl arası bir ömüre sahipler. Yani maltalı teriyerler sahiplerinin hayatlarının çoğunda onlara eşlik edebilir.

Bir maltalı kolaylıkla hastalanmaz yani hastalığa karşı güçlüdürler. Onların en dezavantajlı durumu soğuğa karşı dirençli olmamaları. Soğuk havalarda dışarıda bir mont giydirmek veya onu evde tutmak daha iyi olabilir.

Maltalılar sevecen, şefkatli, uyumlu ve nazik köpeklerdir. Yani bazı küçük köpeklerin aksine evde sorun çıkarmazlar. İyi huylu Malta teriyerleri sahiplerinin hayatını kolaylaştıran kolay köpeklerdir.

Günlük egzersiz ihtiyaçları var mı çok hareketli midirler? Malta teriyerleri bir süs köpeği olarak aşırı heyecanlı, dışarı çıkmak oynamak isteyen köpekler değildir. Ancak maltalılar aşırı sakin ve uykucu da değildir. Enerji olarak tam ortada duran maltalılar ne dışarıda vakit geçirmek isteyecek kadar hareketli nede evde sürekli uyuyacak kadar tembeldir. Genellikle ev içi aktiviteleri onlar için yeterli oluyor. Birkaç günde bir 15 dakika ile yarım saat arası açık hava çıkarılmaları önerilir.

Maltalıların tüyleri çok çabuk uzar mı ve sürekli kuaföre mi gitmek gerekir ? Maltalı teriyerlerin saçları yere kadar uzanabilir. 20’den fazla saç kesimiyle bir maltalı teriyeri istediğiniz forma sokabilirsiniz. En temelde onları eşit seviye de traş ettirip haftalarca bu kesimle idare edebilirsiniz. Daha sık kuaföre gitmekse tamamen sizin kontrolünüzde. Çoğu zaman bir maltalının saçını tokayla toplamak standart olarak kabul edilir. Eğer vaktiniz yoksa uzayan saçlarını tepeden toplayıp iyi bir görüş mesafesi sağlayabilirsiniz.

Malta teriyerleri sık hastalanır mı?  Maltalı teriyerler de bir canlı olarak her zaman hastalanabilir. Onların dayanıklı olmaları bir genel durumu ifade ediyor. Türlerine bağlı olarak gelişen bazı hastalıklar var ve nadirde olsa görülebilir. Bunun dışında onların sık sık yakalanacakları bir hastalık yok.

Malta teriyerlerinin hemen hemen çoğunda görülen rahatsızlık gözyaşı birikmesinden kaynaklanan hastalıklar. Bu rahatsızlık fiziksel yapılarının bir sonucu ve hastalık derecesine gelmedikten sonra göz damlaları oldukça işe yarıyor. Bunun dışında kolitte bir malta teriyeri hastalığı olarak yaygın görülebilir. Bağırsaklarda meydana gelen kolit bir tür bağırsak iltihabıdır ve ağır seyredebilir. İshale dönüşen kolit durumunda tıbbi destek alınması zorunludur. Kendi kendine geçmeyen bu sağlık problemi hayat boyu destek isteyen kronik bir rahatsızlıktır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu