Kedi Sahiplenme İçin Kendinizi Hazır Hissediyor musunuz?

 Kedi Sahiplenme İçin Kendinizi Hazır Hissediyor musunuz?

Kedi sahiplenme hayatınızda küçük bir dokunuş gibi görünse de sizi ve ailenizi çok etkiler. Bu yüzden yaşam biçiminin bir kedi için uygun olup olmadığına emin olmalısınız.

Günümüzde birçok kedi bir heves uğruna alınıp daha sonra sokağa bırakılmaktadır.  Bir kedi sahiplenmeye karar verdiyseniz iyice bir düşünerek hayatınızda ne gibi değişiklikler yapmanız gerektiğinin de farkına varmanız önemlidir.

Kedi sahiplenmeye karar verdiyseniz barınaklardan, güvenilir kedi sahiplendirme sitelerinden yapabilirsiniz.

Kedi Sahiplenmeyi Neden İstiyorsunuz?

 İnsanlar farklı nedenlerden dolayı evlerine bir kedi almayı düşünüyorlar. Bu nedenler arasında kedi ile dost olma, hayatında stresi azaltma, çocuklarının sorumluluk bilincine varmasını istemesi, evlerine neşe katmak gibi pek çok etken kedi sahiplenmede etkilidir.

Kedi bakımının köpek bakımına kıyasla daha kolay olması kedilerin tercih edilmesini daha da etkili kılıyor.

 Kedi Sahiplenmenin Olumlu Etkileri

 Kedilerle Arkadaş Olmak: Kedileri hep asosyal canlılar olarak biliriz. Fakat her kedinin karakteri farklıdır. Köpekler kadar sosyal, cana yakın kedilerde vardır. Bazı kediler cinsine ve karakterine göre değişiklik gösterir. Oyun oynamaktan zevk alan, yabancılara karşı sıcak olan kedilerde vardır.

Kedi Beslemenin Sağlığa Etkisi: Evcil hayvan beslemek beden ve ruhumuzu çok iyi gelir. Evcil hayvanlar stres seviyemizi azaltır ve yükselen kan basıncının normale inmesini sağlar. Sabahları pozitif bir şekilde uyanmanızı sağlarlar.

Sizin için uyandırma servisi olan bu tüylü dostlar mutlu uyanmanıza neden olurlar. Yoğun geçen bir günün ardından eve geldiğinizde kucağınıza gelip oturarak sizi rahatlatıp dinlendirirler.

Kediler Yalnızlık Hissinden Sizi Kurtarır: Gündelik yaşantımızın en büyük sıkıntıları arasında stresin en güzel ilacı sevimli kediciklerdir. Kedilerin mırlamasının insanların sakinleşmesi yönünde güzel bir etkisi olduğu bilinir.

Hayatını kedi ile geçirenlerde kaygı ve anksiyetenin kedisi olmayanlara göre daha az olduğu görülür.

Kediler Sosyal Olmanızı Kolaylaştırır: Kedi sahiplenen insanların daha sosyal olduğu görülür. Sağlıklı bir ruh haline sahip olmak, içine kapanık bir halden çıkmak sosyal olmaktan geçer.

Bir Kedi İle Yaşamak İçin Her Şeyi İle Hazır mısınız?

 Hayatınıza bir kedi katmak istiyorsanız kararlı olmanız gereken birkaç konu vardır:

Kedi masrafları için maliyet: Evcil bir hayvan sahiplenmek istiyorsanız ortalama nakite ihtiyacınız vardır. Kedilerin yavruluktan itibaren düzenli veteriner kontrollerine gidilmesi ve gerekli aşılarının olması gerekiyor. Evcil kediler için kaliteli kuru ve yaş kedi maması ile beslenmeleri sağlanmalıdır. Kedi sahiplenme demek kedi oyuncakları, kedi tırmalama tahtası, kedi taşıma çantası, kedi yatağı, kediler için parazit koruma ilaçlarını temin etmeniz gerekir. Eğer evcil bir hayvan sahiplenip maliyetini kısmaya çalışmayı düşünürseniz bu işten ilk başta vazgeçmelisiniz.

 Evcil hayvanınızın zaman ve ilgi ihtiyacının karşılanması: Evcil kediler sokak kedileri gibi değildir. İlgiye ve oyuna ihtiyacı vardır. Yalnız kalmaktan hoşlanmazlar.

Sürekli sizden ilgi alaka beklerler. Kediler gün içerisinde bir saat bile sahibiyle vakit geçirsin onların mutlu olmalarını karşılayabilirsiniz. Eğer zamanınızı ayarlayıp kedinize ilgi gösterebilecekseniz kedi sahiplenme lisiniz.

Kedi bakım ihtiyacı: Hayatın akışını ayarlayamayıp sürekli kediniz sizi evde beklerse ve siz ona ilgi göstermezseniz sonunda depresyona girmesine neden olabilirsiniz. Veteriner ziyaretlerini aksatırsanız da kedinin sağlığını bozabilirsiniz.

Evcil kedinin düzenli veteriner kontrolleri sağlanmalı ve temizliğinin atlamadan yapılması gerekir. Kediler her gün bakım isteyen hayvanlar değillerdir.

Haftada bir kedinizin tüylerini tarayıp tırnakları uzayınca kesmeniz yeterli olacaktır. Kendinin ulaşabileceği yere mama ve su kaplarını da koyarsanız kediniz sürekli sizi rahatsız etmeyecektir.

Kedi sahiplerinin gelecek planlarını gözden geçirmesi: Kedi sahiplenirken düşünmeniz gereken en önemli konulardan biri de gelecekte kararlarınızdır.

İş seyahatleri, sık ev değişimleri yapmak gibi durumunuz varsa bu durum kedinin hayatını da etkiler. Kediler sürekli yer değiştirdikleri zaman adaptasyon sürecinde birtakım sorunlar yaşarlar. Bu yüzden çok sık yer değiştirmezseniz o zaman kedi sahiplenmeyi düşünmenizi öneririz.

Kedi Besleme Sorumluluğunu Üstlenebilecek misiniz?

 Sorumluluk bilincinde olan bir kedi sahibi olmak için aşağıda belirttiğimiz durumları gözden geçirmelisiniz.

Kedinizi düzenli olarak veteriner kontrolleri götürmelisiniz.

Düzenli aşıların hepsini olmalı, iç-dış parazit kontrolleri yapılmalı.

Kediyi çevresel etkenlerden, pire ve kenelerden korumanız gereklidir.

Ev kedilerini güvenli bir ortamda yaşatmalı ve sokak hayvanlarından uzak tutmanız önemli.

Kedinize ilgi ve sevginizi eksiltmeden ve aksatmadan vermelisiniz.

Sağlıklı, kaliteli kedi mamaları ile kedinizin sağlığını koruyun.

Kedinizin temel tuvalet eğitimlerini yavruluktan itibaren vermelisiniz.

Kedinize zaman zaman ödül mamaları ile şımartabilirsiniz.

Kedinizi evdeki olası tehlikelerden koruyun.

Kedi sahiplenme sorumluluğu bırakmamak demektir. Kedinizin mutlu, sağlıklı bir kedi olmasını istiyorsanız onun ihtiyaçlarını karşılamalısınız.

Çünkü kedinizin bütün umudu sizsiniz ve isteklerini karşılamak için size ihtiyaçları var. Onları uzun süre yalnız bırakmayın. Sevginize ve ilginize çok ihtiyaçları var. Tüylü dostunuz ve size sağlıklı ve mutlu bir hayat dileriz.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu