Köpeklerin Yiyebileceği Meyveler

 Köpeklerin Yiyebileceği Meyveler

Köpeğinizi farklı besin türleri ile beslenmeniz uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Yalnızca yaş mamaların ya da kuru mamaların tercih edilmesi köpeklerin sindirim problemleri yaşamasına ya da su ihtiyacının artmasına da sebep olabilir.

Bu tip durumların önlenmesi için köpeğinizi taze sebzeler, meyveler ve kendi hazırlayacağınız mamalar ile besleyebilirsiniz. İlk defa köpek sahiplenme yapacakların bu konu hakkında pek bir bilgisi olmayabilir. Peki, köpeklerin yiyebileceği meyveler nelerdir? Köpeklerin hangi meyveleri yemesi tavsiye edilir?

Köpeklerin Yiyebileceği Meyveler Nelerdir?

Köpeklerin yiyebileceği farklı meyve çeşitleri mevcuttur. Bazı meyvelerin sindirimi zor olabilir ve bunlar köpeğinizde çeşitli sindirim problemlerine yol açabilir.

Köpek sahiplenme kararı vermiş olmanı köpeğiniz için yararlı, yiyebileceği meyveler hakkında bilgi sahibi olmanız demektir. Bu sebeple önerilen meyveleri köpeğinize vermeniz onun beslenme programını çeşitlendirmenize ve sağlığının desteklenmesine de yardımcı olacaktır.

Elma Köpekler İçin Uygun Bir Meyvedir

Pek çok köpek mamasında elma içeriğinin yer aldığını görebilirsiniz. Köpekler elmanın tadını beğenir ve içeriğindeki yararlı öğeler de köpeğinizin sağlığını destekler. Lif, potasyum ve C vitamini bakımından zengin olan elmadan haftada birkaç kez verebilirsiniz ancak tek seferde yarım elmadan fazlasını vermemeye özen göstermelisiniz.

Elma her ne kadar köpekler için yararlı ve lezzetli bir yiyecek olsa da çekirdeği kesinlikle verilmemelidir. Elmanın çekirdeğinde bulunan arsenik, köpeğinizin zehirlenmesine ve rahatsızlanmasına yol açabilir. Çekirdeğini çıkardığınız yarım bir elmayı köpeğinize yedirebilirsiniz.

Potasyum Kaynağı Muz

Köpeğinizi ödüllendirmek için ona meyve vermek isteyebilirsiniz. Bu durumda köpeğinize bir dilim muz verebilirsiniz. Bir dilim muz hem köpeğiniz için yararlı içerikleri barındırdığından hem de lezzetli bir ödül olabileceğinden dolayı güvenle tercih edilebilir.

Karbonhidrat ve potasyum açısından zengin içeriğe sahip olan muzu köpeğinizin bir dilimden fazla tüketmemesine özen gösterin. Bu dilim 2 – 3 cm kalınlığında olabilir. Daha fazlası ise köpeğinizin yüksek karbonhidrat alımına yol açabilir.

Vitamin Deposu Böğürtlen
 

Antioksidan, lif ve vitamin bakımından zengin olan böğürtlenlerden köpeğinize günde 2 – 3 tane verebilirsiniz. Köpek mamalarının içeriğinde de böğürtlenin yer aldığını çoğunlukla görebilirsiniz. Özellikle de Omega – 3 bakımından zengin olan böğürtlen, köpeklerin tüy sağlığı için de destekleyici niteliğe sahiptir.

Yavru köpek sahiplenme yapanların yavruların gelişimleri açısından vitaminlere yer vermeyi ihmal etmemelidir.

C, K, A, E vitaminlerini barındıran böğürtlen; köpeklerin sağlığını desteklediği gibi aynı zamanda lezzetli bir ödül de olabilir. Köpeğinizi ödüllendirmek için birkaç günde bir 2 – 3 adet böğürtlen vererek farklı bir içeriği tatmasını sağlayabilirsiniz.

Zengin İçerikli Yaban Mersini

Köpeklerin beslenme programlarında önerilen bir meyve olan yaban mersini, pek çok köpek mamasının içeriğinde de yer alan bir meyvedir. Yaban mersini; C, E, B, A vitaminleri bakımından zengin oluşu ile dikkat çeker. Özellikle de diyetlerde lezzetli bir ödül olarak yaban mersini tercih edilebilir. Evde hazırlayacağınız mamalara da birkaç günde bir 2 – 3 adet böğürtlen koyarak köpeğinizin mamasına lezzet katabilirsiniz.

Leziz Kavuna Köpeğiniz Bayılacak

Köpeklerin mamalarında yer alan, lezzeti ile gönülleri fetheden kavundan köpeğinize küçük bir parça verebilir, onun mamalarına katabilirsiniz. A, B ve C vitamini bakımından zengin olan kavun, potasyum, magnezyum, folik asit ve lif bakımından da zengin bir meyvedir.

Bu sayede köpeğinizin sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı işlev görür. Köpeğinize birkaç günde bir küçük bir parça kavun vererek onu mutlu edebilir ve sindirimini destekleyebilirsiniz.

Balkabağı Püresi Köpeklerin Favorisi Olacak

Köpeklerin mamalarında sıklıkla yer alan, nefis içeriği ile köpeklerin keyifle yiyeceği balkabağından köpeğinize püre yapabilirsiniz. Bu püreden birkaç kaşık yemesi, A vitamini bakımından zengin balkabağını tatması için bir imkan olacaktır.

Zengin lif içeriği ile balkabağı köpeğinizin sindirimi destekler. Beta karoten, alfa karoten, potasyum, demir ve çinko içerikleri bakımından da zengin olan balkabağını köpeğiniz için evde hazırlayacağınız mamalarda kullanabilirsiniz. Bu meyveyi pişirmeden, çekirdeklerini çıkarıp püre haline getirin ve köpeğinize verin.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu