Safkan Köpek Sahiplenme Sırasında Dikkat Etmeniz Gerekenler

 Safkan Köpek Sahiplenme Sırasında Dikkat Etmeniz Gerekenler

Safkan köpek sahiplenme yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır. Ne yazık ki safkan diye sahiplendirilen köpeklerin çoğu melez ya da kırma köpektir. Her nasıl köpek sahibi olmak isterseniz isteyin planlamaya ihtiyaç duyarsınız.

Çünkü bir köpeğe evinizi, yaşantınızı açmadan önce dikkate değer pek çok konu bulunur. Bunlardan en önemlisi köpek sahiplenme sırasında güvenilir platformlar ve kişilerden yasal şartlar içerisinde yapmanız gerekliliğidir.

Safkan Köpek Yetiştiricileri: Güvenilir Yerleri Seçtiğinize Dikkat Edin

Maalesef günümüzde pek çok hayvan yetiştiricileri gerekli hijyen ve sağlık koşullarını karşılamıyor. Bunların içinde vergi kaçaklığı yapanları da söylemiyoruz bile…

Köpek satın alırken dolandırılmamaya dikkat etmenizin yanında köpeğin sağlığını ve nasıl bir ortamda yetiştiğini hakkında da bilgi almanız çok önemlidir. Çünkü bazı köpekler sağlıklı olmayan koşullarda tutularak fiziksel ve psikolojik olarak sağlıklarını hiç düşünmeyen köpek yetiştiricileri bulunmaktadır.

Bu nedenle köpek sahiplenme kararı verdiğinizde sorumluluğunuzun bilincinde olmanız son derece önemlidir. Köpeğinizin yetiştirildiği yeri, yaşam tarzını, nasıl bakıldığına kadar incelemeniz ve soruşturmanız gerekir.

Güvenilir yavru köpek sahiplenme sitelerinden, köpek çiftlikleri ile bağlantı kurduğunuz kişilerin sizi dolandırmaması için yüz yüze görüşmeden hiçbir para transferi gerçekleştirmeyin.

Safkan Köpek Sahiplenirken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

Her cinsin kendi has özelliğini bilmeniz ve köpeğinizi ona göre seçmeniz gerektiğini unutmayın. O yüzden köpeği sadece dış görünüşüne göre seçmeyin. Köpeğin kişiliği, yaşayabileceği ortamı, ihtiyaçlarını ve veteriner masraflarını düşünmelisiniz. Böylece köpek evin rutinine ve sizin ona vereceklerinize rahatlıkla alıştığını görebilirsiniz.

Köpeğinizi sahiplenirken önceki sahibinin ona nasıl baktığını sevgisini ne kadar gösterdiğini bilmelisiniz. Irk özelliklerinin dışında köpek insanlardan kaçıyor mu, içine kapanık mı? Enerjik mi yoksa bitkin mi? Bu durumlara dikkat edersiniz nasıl muamele gördüğünü tahmin edebilirsiniz.

Av köpeği, bekçi köpeği, süs köpeği olabilen bazı safkan köpekler genel olarak yetenekleri ve tarihi kökenleri ile ön plana çıkarlar. Günümüzde kentsel alanlarda, apartmanlarda yaşayabilen bu köpeklerin her gün düzenli en az 30 dakika da olsa egzersizleri yaptırılmalı ve düzenli mamalarını yemeleri gerekmektedir.

Bazı köpek cinsleri kentlerde yaşamaya uygun değildir. Çünkü yeterince enerji harcamaları ve efor sarf etmeye ihtiyaç duyarlar. Örneğin Border Collie ya da Husky gibi sürü halinde yaşayan köpekler egzersizlere daha çok ihtiyaç duyarlar.

İnternetten Safkan Köpek Sahiplenme

Orijinal safkan sahiplenirken köpek sahiplendirme sitelerindeki kişilerle iletişim kurduğunuzda köpeği görmeden hemen karar vermeyin. Köpeğin sertifikasının güvenilirliğine baktırmanız ve detaylı araştırmaya başlamalısınız. İnternet üzerinden köpek sahiplenmenin en riskli yanı dolandırılma riskidir.

Çünkü köpek gerçekten sağlık mı, safkan mı, anne ve babası orijinal safkan mı taşıyor bunların doğru olduğunu iyi bilmelisiniz. Bunun içinde köpeğin fotoğraflarına aldanmadan yüz yüze görüşerek veteriner ortamında yapılan kontrollerin yanında köpeğin şeceresinin belgelendiği sertifikayı da görmek istemelisiniz. Güvenilir köpek sahiplendirme sitelerinde herhangi bir köpek ilanı konusunda şikâyetiniz olursa site sahibine şikâyet edebileceğiniz bir yerin olmasına da dikkat edin.

Yeni köpeğinizin anne ve babası hakkında bilgi edinmeyi de ihmal etmeyiniz. Eğer henüz doğmamış bir yavru köpek sahiplenmek için bekliyorsanız, anne köpeğin hamilelik süresince nasıl bakıldığını bilmelisiniz. Ayrıca yavrular doğduktan sonra ilk 2 ay anne sütü almasını bekleyin. Bunun yanında veteriner hekime yavru köpeklerin sağlık taramasını yaptırmalıdır.

Safkan Köpek Sahibi Olmadan Önce İyi Düşünmelisiniz

Hayatınıza yeni bir tüylü dost dâhil etmeden önce dikkatli düşünmelisiniz. Köpeğin kendine ait bir yaşam alanı olmasına izin vermelisiniz. Yatağı, mama ve su kabı her zaman temiz ve sadece ona ait olmalıdır. Tuvalet ihtiyacını karşılamalı, yürüyüşe çıkarak enerjisini harcamalıdır.

Evde güvende ve rahat hissederse stressiz ve mutlu olurlar. Çevresindeki canlılarla uyumlu olması için sosyalleşme eğitimleri de almalıdır. Erken yaşta eğitilen köpeklerin yetişkinliğe eriştiklerinde yabancılara karşı uysal olduğu gözlemlenmektedir. Yavru bir köpeğiniz varsa 4. haftadan itibaren sosyalleşme eğitimi için hazırdır.

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu