Köpek Sahibi Olanların Atlamaması Gereken Kurallar

 Köpek Sahibi Olanların Atlamaması Gereken Kurallar

Köpek sahibi olarak aynı zamanda bir birey olduğumuz için toplum içinde yazılı olmayan uymamız gereken kurallar vardır. Çevremizdeki bireylerin haklarına girmemek ve saygı göstermek medeniyetin bir parçasıdır. Günümüzde pek çok evcil hayvan sahibi bahçeli evde yaşama şansı olmadığı için apartman dairelerinde dostlarıyla birlikte yaşam sürdürmektedirler.

Bu nedenle herkesin huzurunu bozmamak için bazı kurallara uymak zorundayız. Köpek sahiplenme düşüncesi olan kişilerin öncelikle diğer hayvanlara ve insanlara karşı saygılı davranmalıdır.

Köpeğinizin İhtiyaçlarını Düzenli Sağlamalısınız

Öncelikle sahip olduğunuz canlının sorumluluğunuzda olduğu için egzersiz, aktivite gibi ihtiyaçlarını düzenli rutin bir şekilde sağlamanız önemlidir. Ailenin diğer üyeleri ile paylaşılan ortak bölümlerde tüylü dostunuz ile birlikte kurallı olacak şekilde hareket etmeye özen göstermelisiniz. Diğer aile üyeleri ile ortak kullanılan alanların disiplinli ve kurallara uyacak şekilde davranılması önemlidir. Köpeğinizi dışarı çıkarttığınızda çevre ve toplumdaki her canlının sağlığı için tüylü dostunuzun dışkılarını çöp torbası yardımıyla toplamalısınız. Köpeğinizin güvenliği için gezdirmeye çıkarttığınızda kalabalık, yoğun yerlerde kimseyi rahatsız etmeden kayışını veya tasmasını ihmal takmalısınız.

Köpeğinizin Pet Sağlık Karnesini Daima Yanınızda Bulundurun

Yürüyüşe çıktığınızda köpek parklarını da geziyorsanız oranın düzenini bozmadan kuralları ihmal etmeden gezinti yapmanız önemlidir.

Köpek sahiplenme sonrasında artık kafe – restoran gibi yerlere giderken dostunuzu da götürmeye başlayacaksınız. Bu yüzden topluluk alanında kimseyi rahatsız etmemesi yönünde köpeğinize gerekli sosyalleşme eğitimlerini vermeniz gerekiyor. Ya da bir uzman köpek eğitimcisinden yardım almalısınız.

Günlük gezintilerinde ya da seyahatlerinizde köpeğinizin sağlık karnesini yanınızda bulundurun. Herhangi bir durumda kontrol amaçlı yanınızda olması işinizi kolaylaştıracaktır.

Yaşadığınız semtteki sokak hayvanlarına karşı saygılı ve korumacı yaklaşmalısınız. Sokak hayvanları için de evinizin önünde mama ve su kabı bulundurmayı ihmal etmeyiniz.

Köpek Bakımı Demek Her Yönüyle Sorumluluk Gerektirir

Bir evlat edinmek isteyen kişilerin bu durumun önceden bilincinde olmaları gerekiyor. Çünkü köpekler yapıları gereği çok hareketli ve yaramazdırlar. Her gün hareket etmek, enerjilerini atmak isterler. Ebeveynleri de onların bu ihtiyaçlarını gidermek zorundadırlar. Eğer yavru köpek sahiplenme düşünceniz varsa küçük yaşlarda biraz daha sakin olduklarını söyleyebiliriz. Tabii ki sizin köpeğinizi daha yavruyken eğitmeniz yetişkin bir köpek olduğuna ani hareket ve yaramazlılarını da azaltmasına yardımcı olursunuz.

Köpek bakmak isteyen kişiler, her gün ilgi ve günlük egzersizlerini yaptırmaları gerektiğini unutmamalıdır. Sadece süs için köpek almanız bir canlının yaşamını kötü etkileyecektir. Bu nedenle gerçekten kendine emin olan kişilerin köpek sahiplenmesini rica ediyoruz.

Toplumun Sağlığı İçin Köpeğinizi Eğitmelisiniz

Köpeğinizin sağlıklı olması, sizin sağlık durumunuz ve toplumdaki bireylerin sağlığı açısından aşı ve parazit kontrollerini düzenli olarak yapmalısınız. Gürültü kirliliğine engel olmak için öncelikle köpeğinizin sürekli havlamasına engel olmalısınız.

Bunun içinde küçük yaşta gerekli eğitimler verildiği takdirde havlamaya eğilimli köpekler bile uysallaşacaktır. Köpeğinizle birlikte gezintiye çıktığınız zamanlarda çocukların oyun alanı olan parklardan kaçınmalısınız. Tüylü dostunuzun kendi cinslerine ve diğer hayvanlara karşı asabi, agresif olmasına karşı evcilleştirin. Gezinti sırasında diğer köpek ve kedilere karşı saldırganlık göstermemeleri gerekir. Bu nedenle toplumsal alanlar için uyumun bozulmaması için köpeğinizi eğitmelisiniz.        

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın

650+ KİŞİ ARASINA SENDE KATIL

Yeni yazılarımız yayınlanır yayınlanmaz e-posta kutunuza gelmesini istiyorsanız ve e-posta abonelerimize göndereceğimiz fırsatlar için abone olabilirsiniz.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bir hata oluştu